På ett torgmöte i Motala på torsdagen presenterade SD-ledaren Jimmie Åkesson vad han menar är en av partiets största värvningar hittills.

Charlie Weimers var fram till övergången KD-toppen Lars Adaktussons stabschef, som efter beskedet sagts upp från posten med omedelbar verkan och utesluts ur partiet. Tidigare har han även varit ordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund mellan 2008-2011.

På torgmötet fick Weimers presentera sig själv:

– Jag har kämpat för konservativa värderingar i 20 år. För att de äldre, som byggt upp vårt land ska få ett bra land, för att man som småbarnsförälder ska kunna välja barnomsorg, jag har kämpat för att brottsoffer ska sättas framför brottslingar. Ända sedan jag var förbundsordförande för kristna ungdomsförbundet har jag sett att multikulturen inte funkar, det splittrar vårt samhälle. Vi måste ha en ansvarsfull migrationspolitik om vi ska ta emot människor i Sverige. Det är bara ett parti som står upp för det – och det är SD.

Facebook motiverar han sitt partibyte bland annat så här:

”När jag 2050 ser mina barn och ännu ofödda barnbarn i ögonen vill jag rakryggad kunna svara att jag gjorde allt som stod i min makt för att Sverige skulle fortsätta att vara ett av världens bästa länder att bo och leva i. Ett land som lyckades återupprätta samhällskontraktet. Därför lämnar jag idag Kristdemokraterna och ansöker om medlemskap i Sverigedemokraterna.”

Ytterligare faktorer Weimers nämner är studien av Pew Research Center nyligen som visar att Sverige 2050 kommer ha den största andelen muslimer i Europa och det mångkulturella misslyckandet.