SVT-meteorolog toppnamn för Miljöpartiet i EU-valet

Delningar

På torsdagen tillkännagav Miljöpartiet vid en presskonferens vilka toppkandidater man ställer upp med i det stundande EU-parlamentsvalet. En av dem är den mångårige SVT-meteorologen Pär Holmgren.

Mot en fond av maskrosor tillkännagav Holmgren sin kandidatur och att han är starkt klimattroende. Han ser som en av sina huvuduppgifter att predika FN:s klimatpanels evangelium i Bryssel och varnade för att domedagen är nära om människorna inte gör omedelbar bot och bättring i sin livsstil.

Holmgren har vid sidan av att presentera vädret i SVT också varit en av Public Service-bolagets flitigast anlitade ”experter” i den som många menar klimatalarmistiska kampanj man nu driver. Bland annat har psykologer kallats in för att sjukdomsförklara de som är tvivlare eller svaga i tron.

Miljöpartiets andra toppkandidat till EU-parlamentet är kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Hon deklarerade vid presskonferensen att hon ser som sitt främsta uppdrag att i Bryssel förkunna principen om alla människors lika värde.

Bah Kuhnke saknade helt partipolitisk erfarenhet när hon hösten 2014 klev rakt in i regeringen efter att några dagar tidigare tecknat medlemskap i Miljöpartiet. Inför risken att de rödgröna nu förlorar regeringsmakten vill partiet belöna henne för sitt kultur- och demokratiarbete med en stol i EU-parlamentet.

Även Bah Kuhnke började sin karriär som programledare på SVT. Enligt en uppmärksammad undersökning för några år sedan hade Miljöpartiet egen majoritet, 52 procent, bland anställda på det statliga TV-bolaget. Siffran kan idag dock var lägre då partiet gått tillbaka kraftigt.

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

387 KOMMENTARER

 1. Ja herre jösses vilka potentater, det hade varit mycket bättre om de hade gömt sig i en grotta någonstans, så man hade sluppit se dem.

 2. Kan inte MP, i Sverige, förklara vad allas lika värde konkret betyder? Har alla samma inkomst, anses direktörer & uteliggare lika fina i vardagen, respekteras alla former av demokratiskt valda politiker i riksdagen etc, VAD är det?

 3. ”Jag blir mörkrädd” inledde Pär Holmgren väderprognosen med i somras.

  Det blir jag också när jag tänker på att Pär och andra meteorologer inte med säkerhet kan förutsäga vädret – men klimatet är de ”experter” på…

 4. Ännu mera idioter vi ska höra på! Finns inget lika värde, kan du inte bidra till samhället så är du inte lika mycket värd!

 5. det blir jag inte förvånnad över. då jag klassade pär lite små sjuk redan för många år sedan.. han är en domdags förespråkare.. att klimat hot etc…. tyvär vet denna pajas väldig lite om klimat.. men väljer att bli känd just på skrämsel propaganda..

  i annat frisk land skulle han tjäras o fjädras… men i sverige är det lätt att tjäna lucifer när alla är så ångestladdade o klimatet är så ångest laddat ämne.. så ja… han tjänar pengar!!!!!

  tyvärr om man ser 100 mioljoner år i histioren .. så ser man både mkt varmare klimat.. utan bilar.. där kontinent var öken….. o mkt kallare klimat där allt var istäckt… vi lever i ett mellan läge.. o tur det…. o några grader höjning till vänster eller till höger.. har ringa betydelse utifrån tellus historia… men visst han tjänar på att skrämma upp ett litet stam av folk som lever vid polar området.. att tro att dom kan förändra det som universum har skapat…

  sätt ut gudrun, mona, lövfen o fridolin med bah o någn mer.. så frå jag snabbare hjärtsvikt.. för en o en går ju alldeles för långstamt….

 6. Men är inte detta något vi ändå ska rösta om? Med tanke på hur nära det var för MP att falla ur riksdagen vid valet, hur stora är chanserna då att dessa bägge får platser i Bryssel?

  Och med det sagt, jag hoppas verkligen inte att de får några. Illa nog att vi skämmer ut oss här, behöva ha två stollar i EU som skämmer ut oss ännu mer, det gör inte saken bättre. Den där Juncker skämmer ju ut Europa redan nog som det är, vi behöver inte ännu fler stollar där.

   • Ja, fast… Då var de ändå lite i ropet. Folk tyckte det var lite trendigt att rösta F! Det har nu flagnat, och det såg vi i sista valet. Tror inte de får samma siffror nu.

    Och det som var lite extra pikant var ju att SVT började med samma siffror för både SD och F!. Men när valet var över, visade det sig att SVT hade en övertro för F! och underskattade SD.

 7. Pär Holmgren är även knuten till ett av landets större försäkringsbolag. Klimatfrågan är big business och snudd på religion, där man lämnat objektivitet och öppenhet bakom sig för länge sen.

 8. Solzjenitsyn” ”Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal and if they are equal, they are not free.

 9. Ännu en klimatalarmist som citerar FN:s forskarlobby. Han är väderuppläsare på TV men vill gärna framstå som ”klimatforskare”. En riktig forskare står inte bara och citerar en och samma forskargrupp utan läser även på vad som sägs utanför denna, Holmgren.

  • Och han säger hela sanningen, Som att FNs klimatpanel anser att kärnkraften måste byggas ut med 500 procent för att världen ska klara klimatmålen. MP vill lägga ner kärnkraften.

 10. Man kanske tar ut glädjen i förskott FÖRST SKALL VI HA NYVAL och så får vi se om dom MP är kvar efter den Matchen

 11. Undrar om han bara gör det för pengar,eller om det finns en fanatisk religiös övertygelse bakom?I viket fall som helst finns det inga som helst bevis för vad han säger.Säger jag motsatsen så har det exakt samma bevisvärde.

 12. varje gång jag läser om klimat larm .. har jag lust att gå ut till traktorn.. o låta den puttra… bara o höra diselmotor.. hur den tickar .. i takt.. är bästa melodin .. o samtidit.. så bidrar man till varmare klimat i sverige..!!!! så får vi banan plantager snart igen.. samma klimat i svergie osom det var för 100 miljoner år sedan.. super!!!

 13. Hur Alice kunde bli minister är en gåta, kompetens är det i alla fall inte.
  Tyvärr så tror jag att hon har fått ministerposten på helt andra kvalikationer….eller utpressning!
  Det är skitviktigt att vi går o röstar i eu valet, annars sitter dom där nere och fattar ännu värre beslut som skadar oss mer än någonsin.

  • Mycket bra klipp , dessa i ”grupp 3” är det största problemet !

   Allt tjafs om denna varma torra sommar som vi hade fanns redan för länge sedan , min far berättade om plågsamt torra och heta somrar på 50-talet .

   Det märks att de absolut flesta som ylar om klimatet är för unga eller för okunniga för att ha referenser om vädret idag !

 14. Det jag inte fattar är hur MP vill ha fri invandring och samtidigt tänker på miljön.
  Med fri invandring så kommer det att bli mer av allt.Mer byggandet, mer matproduktion, mera bilar, mer skogsavhuggning, mera transporter m.m.

  • Att Sverige bara sedan 1980 har ÖKAT utsläppen av metangas med 25 %…
   DET nämns aldrig…
   OM inte alla dom 2,5 miljoner som ”vandrat” hit …har något sätt att
   inte skita…så är det ett oöverträffat bevis/fakta på mitt påstående !

 15. Då var det sagostund med holmgren och kunke igen, vad ska det bli för gonattsagor den här gången som globalistoligarkernas springpojkar och damer kör med nu för att vi inte ska fokusera på hur vi kan få ett bättre land utan invandring.

  Bästa som finns på svenska om denna pseudovetenskap är på http://www.swebbtv.se

  Märk väl. Holmgren är meteorolog, inte professor i fysiskalisk kemi som är det huvudsakliga forskningsområdet.

  Main stream media lär väl köra på om klimatet så svensken accepterar att beslut fattas i Bryssel eller New York.

 16. Man kan undra varför inte meterologen blev miljöpartist tidigare…??…
  liksom blahablaha kaninte..som blev miljöpartist EN vecka innan hon blev minister…

  Jäkla hycklare i min bok…
  Märker ni där hemma t.ex hur mycket propaganda ni utsätts för…??..
  kvällsblaskorna har varje dag ett evigt tjatande om klimatet…
  ” så mycket polaris förstör din flygresa”…

  Menar..meterologen vi nu diskuterar..kan med lite tur förutspå vädret någon dag senare..men en reporter(vägrar kalla dom journalister)
  kan tvärsäkert klargöra att så och så mycket förstör ”DU” klimatet….??..

  Så nu ska två mediakåta nyblivna miljömuppar belönas med enorma löner…
  betjänter( läs medhjälpare/skötare)…
  fria flygresor…men då är det ingen inom msm som klagar…???…
  löven borde vid det här laget..som han flyger och far…ha förstört mer is
  än halva Sverige´s övriga resenärer…

 17. Den ene skrämmer oss med klimatet och den andra med sitt dåliga rykte som minister.
  MP ska ut ur riksdagen så de inte kan ställa till det mer än de redan gjort och i Bryssel kan de göra ännu större skada.

 18. Tycker det är konstigt att folk i allmänhet inte inser vilken välsignelse s k fossila bränslen och ”koldioxidutsläpp” är. Skulle produktionen av koldioxid minska drastiskt innebär det att växter får det svårare att tillgodose sitt behov och därför minskar i omfång. Det medför då en minskning av syreproduktionen i världen. Då ska man komma ihåg att syre är en av de bästa medicinerna mot sjukdomar. T ex konsumerar normala celler i första hand syre, medan cancerceller är ute efter glukos/socker. Det är ett problem med förbränning i storstäder pga partikelutsläpp, men det har inget med koldioxid att göra.
  Vad media sysslar med är massiv hjärntvätt, säkert både medvetet och omedvetet. För man kan inte utesluta att media är infiltrerad av globalister/kommunister, snarare tvärtom.
  Holmgren är en typisk ”nyttig idiot” som vill göra gott. Bah å andra sidan är naiv och lite blåst.

  • Det började när sossarna beslöt att avskaffa kunskapsskolan genom att avskaffa riktiga studentexamen 1968 Istället ville man bygga en socialistisk indoktrineringsskola efter modell från DDR. Nu ser vi resultatet. Folk är obildade och okunniga.

 19. Jag tar mig för pannan och känner sorg och blä för dessa infantilt beklämmande naiva vänsterliberala pk människor. Det verkar som att vissa människor tycks helt sakna förmåga att tänka logiskt i flera steg eller saknar förmåga att tänka utanför den indoktrinerade inlärda boxen. De enda politiker som tänker klart och klokt är SD:s företrädare. Om SD får bestämma så kan vi bekämpa brottsligheten och återskapa välfärd och trygghet. Bl.a. därför röstar jag på SD. Dessutom har SD bäst politik på absolut alla områden.
  /CC

  • SD har inte varit så tongivande om klimatet och Åkesson samt andra företrädare verkar inte så väldigt pålästa jämfört med te x Lars Bern på swevbbtv.

   Tycker SD backar lite till och med när de pressas i main stream media om klimatet.

   • Citerar Jimmie :
    Det är konstigt att när det gäller invandring mm så ska hela världen vara med att dela på bördan MEN när det gäller miljön
    är det bara Svenskarna som ska det ”

    ”Det är enda gången ni i mp vill ha stängda gränser..annars är det svängdörrar till hela världen”

    För övrigt är nog vädret inte det värsta problem vi står inför…..

   • Helheten gäller. SDs politik är mkt bättre sammantaget än alla andra partiers samlade politik. 7-klöverns politik leder till söndertrasad välfärd och massfattigdom och ökat grovt våld och mer otrygghet. Och mindre pengar till sven pensionärer och sämre vård till alla cancersjuka. 7-klöverns politik innebär fortsatt hög o extremt kostsam asylinvandring. SDs politik leder till bättre välfärd och minskad fattigdom och minskat grovt våld och ökad trygghet. Och mer pengar till svenska pensionärer och bättre och snabbare vård för alla cancer-sjuka. Och för att antalet råd med detta vill SD under X antal år helt stoppa möjligheten att söka asyl i Sverige. Och det är en politik som jag gillar. Det finns inget annat parti som har bättre politik. SD får min röst även i nästa val.
    /CC

 20. Ge mig en hink. Kuhnke skall ägna sin dyrbara tid till att lära europeer vad det odefinierade tramsutrycket ”allas lika värde” betyder. Väl använda pengar, skicka en doer till Bryssel.

  • Även jag tillåter mig att kräkas över detta…
   undrar hur hon ska översätta/förklara just det med ”allas lika värde”
   på engelska…där det absolut inte betyder det som hela PK-sverige fått för sig…
   ” Alice,did you forget that part that say´s..ALL personal are BORN
   equilar ???…
   you know Alice dear….after they are born.they are no more equilar
   than you and me ”..

   Är frågan jag hoppas hon får av någon normal person om hon nu kommer dit…;)

 21. vänsterpatrasket fortsätter med sina lögner och drömmar.. inget vettigt kommer ut ur deras munnar fast de talar hela tiden.

 22. Är man så pass korkad, att man inte fattar att vårt solsystem cirkulerar, skall man inte få inneha några officiella uppdrag över huvud taget.

 23. Klimatångest, rädda planeten, äter du kött, köp beg kläder, flyg inte gå istället, dårarnas kör tar aldrig slut. Parkera gärna Alice och Per i Bryssel, och låt normala människor vara ifred.

 24. Nog är det väl så att psykologer kallats in för att stötta dem som är Starka i klimattron, inte för att sjukdomsförklara de Svaga i klimattron. Eller?

  Har du fakta till stöd för att (miljö)partiet vill belöna Bah Kuhnke för hennes kultur- och demokratiarbete, eller är det något du av av andra skäl känner till?

 25. MP med sina 4% lär nog få omvärlden att lyssna Alice från naiva sverige får en superlön alltså ingen lön man kan klassa som alla likas värde lön. Holmgren kan få en superlön för att han kan peka ut snödjupet i Haparanda samt att skogsbränderna beror på klimathotet o har inget med uruselt brandförsvar att göra. Anlagda skogsbränder har också med klimathotet att göra. Så trött man blir över dessa sagofigurer.

 26. Om Sverige hade tvingat folk att bli vegetarianer på 30-talet så hade vi nog alla varit MP nu. (tror en utpräglad kött- och fisk- ätare) Tolka det som ni vill!

  • På den tiden kunde och fick vi tänka själva…
   däremot tror jag att måste man äta kosttillskott för att överleva på
   grönsaker mm..så löser hjärnan upp sig själv till slut i protest
   av att aldrig få riktiga proteiner.
   Med antalet växande gräsätare ser jag sambandet med den växande

   dumheten som sprider sig i landet.

   I vilket annat land kan man bli anställd för att man tycker rätt men annars
   inte har en susning om vad man ska arbeta med…??…

  • Helt rätt. Behandlas inte människor ganska lika juridiskt i demokratiska länder? Ekonomiskt lika värde kan inte existera. Eller vad menar dem?

 27. Problemet med såna här meteologer är att de härmar andra när det
  gäller klimatet. Enligt honom är Ozonhålet människans verk,
  att det alltid funnits pga. ingen UV strålning i polarnatten i syd och
  och låstläge.
  Så var det där med Ozonmolnet att det skyddar mot UV det är en sanning
  med modifikation nedbrytning av O2 sombildar Ozon skyddar.

 28. Människor som springer omkring och upprepar floskeln om ”alla människors lika värde” är själva egentligen de mest intoleranta av människor. Allra värst hatar de åsikter som de inte hyser själva, dvs alla oliktänkande. Känn din kulturmarxist som drivs av rent hat mot det västerländska samhället.

 29. O T riktigt mycket utanför ämnet , det var nödvändigt !
  Kära kommentatorer och vi som läser här , nu är det hög tid för riktig komik, sådan som jag kan koppla av med , hoppas att jag inte är ensam.
  Nu rysk komedi, textad på engelska så annorlunda och ändå så igenkännande.
  https://www.youtube.com/watch?v=4U0gRII-OJM&t=3588s
  (spelfilmstid cirka 90 minuter)

 30. Har inte media fattat att MP tyvärr lyckades klara riksdagsspärren?
  De fortsätter att mala på om klimatet oavbrutet.
  Vad fanken vill de med detta klimattjat, att MP får egen majoritet möjligen?

  Under bronsåldern hade vi medelhavsklimat här uppe i norr. Berodde det på att bronsåldersmänniskorna, företrädesvis män förstås, körde så förbaskat mycket moped möjligen?

 31. Smart att kandidera för ett parti som med de flesta av sina beslut försämrat miljön!
  Ekologisk odling…
  Elbilar koldioxidutsläpp motsvarande 15000-19000 MIL innan de lämnat produktionsbandet!
  E85 ”INTE FULLT SÅ BRA SOM DE SÄGER”
  Det positiva är att ”de kommer inte att synas i EU-parlamentet”

 32. Bolibompa även i Bryssel!!
  Nu kommer den ene efter den andre från SVT upp i dagen, som bekräftar Flumvänster vridningen på Publikservice!

 33. Jag är långt ifrån nån expert, men visst kan det vara så att klimatet förändras.
  Men beror det på oss människor? Om jag inte minns fel så försvann inlandsisen från Sverige långt innan vi byggde fabriker och började åka bil.

  • Men det är skillnad det!
   För övrigt vet du vad neandertalarna gjorde?
   Nä förstod det!
   De hade gamla bilar som hade riktigt kraftiga utsläpp och deras rymdraketer (de kom från Mars) där kan mak snacka om utsläpp se hur de förstörde den planeten
   Där är det riktigt dåligt!
   Elon Musk har skickat en Tesla dit för att fixa klimatet!
   TROR JAG I ALLA FALL

 34. Är det ett jobb alla människors lika värde. människor har inte lika mycket värde fattar hon inte det rika är värda mer än fattiga så har det alltid varit lev på några skorpor så kanske du förstår skillnaden på fattig och rikas värde Vem är mest värd svar värdet är olika

 35. Skulle övriga eu-länder kolla cv´t på våra ”politiker” blev det väl ett ramaskri…??..

  Blahablaha kan-inte..
  till största delen jobbat / känd från ett barnprogram på tv.

  sorayta ”prosit”..
  världskändis i göteborgs strövområden= hade korvmoj i en glänta..

  väder-per…
  Tycker han vill göra något annat i livet..trappar därför ner
  och vill hellre sitta i bryssel och PRATA om vädret än ta ansvar på riktigt
  och misslyckas varje kväll att spå morgondagens väder…

  Sammanlagda totalt tid som politiker,på dessa tre var innan den explosiva karriären
  inom mp och fi…tre veckor..
  eller blev medlem i ett politiskt parti ska det vara…

  Inte undra på att resten av världen skrattar åt..”die dumme schweden”…

 36. Miljöpartiet har noll trovärdighet,de är i allra högsta grad medskyldiga till förstörelsen av Sverige och uppbyggandet av getton där ambulansen måste ha poliseskort för att kunna utföra sina räddningsuppdrag.

 37. Global uppvärmning eller nedkylning orsakas inte av människor. Den följer solens cykler vilket vi inte kan göra mycket åt.

  • För att inte tala om att solen växer hela tiden och tillslut kommer att sluka jorden. Det kommer att bli varmare framöver. Mycket varmare.

 38. Allas lika värde ja vad tycker hon verkligen det med dessa ord i Augusti som hon sa att hon ville döda fattiga i Haiti: ”Gud, du måste släcka deras liv”.

 39. Alice Bah Kuhnke, som suttit i regeringen i 4 år, tror på allas lika värde.
  Men förklara då hur och varför vi har fattigpensionärer i Sverige.

  • OCH massinvandrare som gjort en massa brott på cv´t som får en femrummare med mat och tvätt/städning utfört som jämförelse…!!

   gällande ”nya” pensionärer som aldrig betalt en enda krona i skatt
   som erhåller 12500 skattefritt i pension…??…

  • OCH på Grönland, där bilder på glaciärernas kalvning tas som intäckt på att Arktis is smälter!!!

   Den oinsatte får genast fantasier i skallen, medans den påläste och kunnige konsterar att också Grönlands is/snömassa växer, och därför helt naturligt kalvar. Is som växer blir tyngre och trycker ut massorna, därav den naturliga kalvningen.

   Detta har precis NOLL med klimat att göra!

     • Exakt och inget annat, naturligtvis skall vi vara rädda om miljön och minska alla utsläpp, en ökning av CO2 från 300ppm-400ppm är en ökning från 3 molekyler CO2 till 4st på 10 000 molekyler i atmosfären och?

     • Nja, man vet väl inte säkert, det kan finnas varierande aktiviteter i övriga universum som kanske också kan ge viss påverkan.

      Men CO2 är en ganska svag bromsare av värmeutstrålning, vattenånga är c.a 10-falt starkare, t.ex.

 40. En klimatalarmist och ett rikspucko, det är starka kandidater MP ”lockar” med /) . Tyvärr kommer en hel del lika-själade svenskar att rösta på dem……..

 41. Om…hon kommer in i EU, hur stor del av det svenska folket företräder hon då? Efter nästa val möjligen 2-3%?

  Varför ska hon in i EU överhuvudtaget då mupparna redan nu ligger på ca 4%?

 42. Per har arbetat för ett försäkringsbolag de senaste åren. Kan det vara så att skrämma upp folk för risken att få sitt hus översvämmat kan vara något positivt i det läget…

 43. Bollibompa-puckot Blabla Klunke tycker att den utländska illegala invällaren som massakrerade stackars lilla Ebba i tre delar är lika mycket värd som en etnisk Svensk som byggt upp landet och varit ärlig i hela sitt liv.
  Hur sjukt är inte det ?
  Alice har tonvis med blod på sina händer likt hela Sjuklövern.

 44. På Södermalm har man sekteristisk ångest över nazism och koldioxid. I Malmö är man orolig över allt bly i luften och hur maktgalen den DN-skadade eliten är.

 45. Alla likas värde som de barn hon ville gud skulle döda för att de hade en stackars alkoholiserad prostituerad mor. Bah Kuhnke stinker 1930 talet. Holmgren är en opportunistisk miljöhotsprofitör. Ingen av dem fattar att båten lämnat kajen och att de klamrar fast vid gårdagens globalistplan som baserades på lögner. Mitt råd är att ni borde akta er när nu pendeln slår tillbaka. Medhjälp alternativt stämpling till grova brott är lika straffbart som brottet i sig.

 46. Budskapet är: Rösta på MP, och världen räddas. Rösta på någon av de andra partierna, och världen går under!

  Knappast trovärdigt…

 47. Då har Holmgren äntligen visat sitt rätta ansikte. Det är väl mot en EU-lön siktet varit i smyg ända sedan han slutade läsa väder på tv och blev ”klimatexpert” över en natt.
  (Väder är något som sker i nutid och klimat definieras som något som sker på minst 30 års sikt.) ABK har inte utmärkt sig så positivt att hon förtjänar en bakdörr, snarare tvärtom.

 48. nyligen publicerades det att hanverkare etc. i usa.. californen på sommaren.. låter bilen gå hela dagen … medans dom jobbar.. för att efter jobbet sätta sig i en kall bil…efter jobbet.. så bilen puttrar på i typ 9 timmar….

  så.. ?? vad säger pär om detta??? eller handlar det om bara svenskar som påverkar hela världens klimat??? vilken värld lever du i pär…??? det kan inte vara min!!! eller är du en alien??

 49. Det här ska ha stått i tidningen resumé för ett antal år sedan , runt 2006 ,tyvärr går den ej länka till:
  Chefen för SVT:s väderredaktion Pär Holmgren är hårt profilerad i klimatfrågan. Han hävdar bland annat att Vasaloppet inte finns om 20 år.
  Men när Södertörns högskola bjöd in honom till en debatt om mediarapporteringen om klimatet ville han inte möta någon kritiker.
  Forskaren Wibjörn Karlén som skulle möta Holmgren i debatten är mycket upprörd.

  En av de inbjudna att representera den så kallade skeptikersidan, som inte tror att människan påverkar klimatet i så stor utsträckning, var professor emeritus Wibjörn Karlén. Han har engagerat sig mycket för att visa att klimatet inte påverkas i särskilt stor utsträckning av människan.

  Mot honom skulle chefen för SVT:s väderredaktion, meteorolog Pär Holmgren, debattera tillsammans med två forskare. Men Pär Holmgren, som nyligen publicerat en bok om klimatfrågan och dessutom hävdar att Vasaloppet inte finns om 20 år, vägrade ställa upp på en debatt med Karlén.
  – Jag fick frågan om att delta i ett seminarium. När jag fick veta att det skulle vara en debatt kände jag att jag som SVT-anställd och som bevakare av klimatfrågan på ett mer genrellt plan, inte ville ställa mig i en debattsituation mot Karlén som är akademiker, förklarar Pär Holmgren.

  Han fick sin vilja igenom tillsammans med Claes Bernes och Annica Ekman som är klimatforskare och anhängare av teorin om växthuseffekten.

  Wibjörn Karlén är mycket upprörd över att han bara två dagar innan debatten i fredags fick reda på att han inte var välkommen trots att han var inbjuden sedan länge. Anledningen ska ha varit att ingen av de tre övriga debattörerna ville ställa upp på en konfrontation med Karlén.
  – Vi vet att klimatet förändras, men vi vet inte om det ligger utanför ramarna för naturliga variationer, säger Wibjörn Karlén.

  Hur bra bevakar media klimatfrågan?
  – Bevakningen är fruktansvärt ensidig och okunnig. Jag har gång på gång försökt lyfta fram min sida av saken men det råder en konsensus om att människan påverkar klimatet.

  Hur väl uppfyller Pär Holmgren SVT:s krav på objektivitet?
  – Inte ett dugg. Han tillhör den grupp som jag brukar kalla för Maffian, säger Wibjörn Karlén.

  Men om diskussionen handlar om huruvida man ska släppa in skeptikerna eller ej i mediarapporteringen – är det inte relevant att höra den andra sidan?
  – Det kan det vara. Men då får andra akademiker ta den debatten. Den vill inte jag ta som SVT-anställd, säger Pär Holmgren.

  Alfred Ruth, som arrangerade debatten, säger att det redan från början handlade om en debatt och förstår om Wibjörn Karlén är besviken.
  – Men det stod mellan att bara ha honom på scen eller de tre andra. Sedan kom ändå Karlén som åskådare och då uppstod en diskussion mellan honom och panelen som jag tror att alla tyckte var givande.

 50. enlig pärs retorik så håller väl bah med om att solen snurrar runt jorden.. o jorden är platt!!!
  poler är millitärzoner !!! osv..??

 51. Är man inte redan miljöpartist så blir man i umgänget med public service.
  Eller är medlemskap i sektpartiet numera rentav ett krav för att släppas in i propagandabunkern.
  Igår chattade för övrigt deras agendameterolog Pererik Åberg med tittarna under rubriken ”Så bemöter du en klimatförnekare”.
  Återväxten säkrad under Stjärnes/Helins vinande partipiska.

 52. Snart kommer väl EU att erbjuda sk ”klimat-avlatsbrev”. De finns i olika ångestnivåer efter hur mycket bot och bättring man vill avlägga sin skuld med.

  • välj betalningsmetod.. ::::

   o så kan man köpa sig fri från klimat ångest..

   men där är vi ju redan idag.. se bara på veganer ökar.. ekologiskt ökar allt som inte fanns för 10 år ökar idag

 53. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7lp93o/grona-jular-tyder-pa-klimatforandringen

  Jojo förra vinter 2017/18 Var det snödjup på 1.6m så långt söderut som gävleborg…
  Bara löngner o förbannad dikt av sektledaren.
  Men ok då får väl man vänta till 2027 för att få grönt till Jul i hela Sverige.När vaknar svensken och synar bluffen från klimatalarmisterna?
  Stora arvoden på spel till dessa alarmister och Miljarder till statskassan i koloxidskatt

 54. Miljöpartiets dilettanter skall nu till Bryssel och berätta att vi i Sverige haft bruna gräsmattor i somras och därför är domedagen nära. Att vi haft blöta och gröna gräsmattor de senaste åren är nu glömt hos hycklarna som försöker sig på en ny sälbluff. Kulturtöntan skall försöka lära EU-parlamentet allas lika värde. Alltså ett parlament där de tjänar att antal gånger mer än genomsnittseuropén och har speciella skatteförmåner. Detta skall töntan ta upp i Bryssel. För övrigt kan hon börja med att förklara för svenskarna varför hon även i Sverige skall tjäna fyra gånger så mycket som genomsnittssvensken plus en massa andra förmåner. De båda hycklarna som skall till Bryssel som miljöpartister har en hel bag med floskler i bagaget som kommer väl till pass i EU-parlamentet. Har vi tur så får de inga röster men fan vet. Som en väljare sade i samband med förra valet.: ”Jag begriper inget om politik så jag kommer att rösta på Miljöpartiet”.

 55. Brittiska metrologiska har gjort beräkningar som visar på att vi är på väg in i en ny istid. Klimattalibanerna är över huvud taget inte mottagliga av denna information. Snart står hel Sverige under vatten. Har under min tid på jordklottet inte sett någon förändring gällande vattenhöjning längs våra kuster utan det har gått på andra hållet. De är så övertygade så att de ser inte att det inte är någon förändring och saknar analysförmåga och sätt in väderförändringar i dess sammanhang.

  • Om 2.000 år kan man gå mellan Umeå och Vasa i Finland. Det beror på landhöjningen som i stort sett hela Sverige är drabbat av. Det är bara nere i Skåne som det inte är någon landhöjning eller ytterst lite.

 56. Det är pengarna som drar. F ö så kommer inte MP mer att sitta i en regering överhuvudtaget. ”Jag är färdig med inrikespolitiken” Det har hon ju rätt i, hela MP är färdiga med det. Vill jobba på en högre nivå blaha blaha. Patetiskt.

 57. Jag skulle vilja sitt hos en sådan där klimatpsykolog och berätta vad jag anser. Sedan får vi se om jag går hem glad i hågen och terapeuten går vidare till en annan psykolog.

 58. Om Pär nu borde slå ett slag för klimatet är det kanske hit han borde trycka på för förändring: Ny statistik från Naturvårdsverket visar vilka företag i Sverige som släppte ut mest koldioxid från fossila bränslen under 2017. Listan toppas precis som året innan av Luleå kraftvärmeverk, Lulekraft. Företaget släppte under 2017 ut 2,17 miljoner ton koldioxid från fossila bränslen, vilket motsvarar ungefär fyra procent av Sveriges totala klimatpåverkande utsläpp.
  Lulekraft ägs av SSAB och Luleå Energi. Kraftvärmeverket förbränner fossil gas till värme och energi. Gasen kommer från SSAB:s stålverk intill och är en restprodukt vid stålframställning, då man använder sig av stenkol.
  http://www.sverigesnatur.org/aktuellt/de-slappte-ut-mest-koldioxid-sverige-2017/
  Från Lulekrafts hemsida: Luleå har ett förnämligt koncept för fjärrvärme med Sveriges lägsta fjärrvärmepriser och minsta möjliga miljöpåverkan. http://lulekraft.se/miljoen.aspx

  • Koldioxid påverkar inte klimatet. Det finns ingen vetenskaplig studie i hela världen som visar att så är fallet. Det är en hypotes, som aldrig är bevisad.

   • Oavsett vilket blir jag matt när miljöpolitikerna släpper igenom kameler som nämnda företag men myggan Svensson ska minsann förbjudas tända en brasa i spisen snart. Det är skenheligt OM man nu tror på klimatförändring o är politiker.

    • Jag förstår vad du menar. Det är samma med pellets i värmeverken. De utsläppen räknas aldrig in i statistiken på utsläpp av koldioxid eftersom de påstår att det är klimatneutralt, men sanningen är att det inte alls är på det viset, dvs. att skogen absorberar lika mycket som bränns upp från skogen.

     Idag finns ingen kunskap om hur mycket koldioxid en skog absorberar. Så snacket om klimatneutralt skogsbränsle är bara ett påhitt.

     Det handlar bara om vad som låter bra eller passar in i agendan. Riktig kunskap struntar klimathotsalarmister eller miljövänner i.

 59. Det blir intressant se om dom blir valda för till EU valet finns det en 5% gräns och MP måste öka mycket om dom skall komma över gränsen. Och blir det extraval så blir det nog ännu svårare för MP och L att kliva över gränsen.

 60. Kan inte hela SVT/SR ta över Miljöpartiet och Vänsterpartiet så slipper vi dem i media, 90% sympatiserar ju däråt ändå.
  Bara en tidsfråga innan väderrapporten är politiserad som allt annat i ”publikservice” ..

 61. Inte bara toppnamnet, utan BÅDA kandidaterna för MP är alltså personer som började sina yrkesliv på Sveriges Television.

  Men tvångs-tv är inte alls politiserad…

 62. Klimatpräster är kockar för ett av många beten på smörgåsbordet för att locka idioten till att nappa. De har förstått att idioter kommer i många färger, en del av dem klädda i grönt, en del i blått och andra i rött. Det finns något för varje idiot på bordet för ca 85 % av svenskarna.

 63. Jag gillade den snubben….när han var meteorolog i tv-rutan, lugn sansad och hade en trevlig röst.

  På senare tid så har han spårat ut fullständigt med sin irriterande klimatångest, plus att han ljuger så att klockorna stannar, den före detta Sverigedemokraten Thoralf har dragit ner brallorna åtskilliga gånger på stollen med sitt gräv och sin statistik.

  PS: Fruntimret i fråga vill jag inte ens kommentera.

 64. ”Allas lika värde i Europa” är slang för ”böj och kuva er under islam ni otrogna”, bara så vi är klara över vad dessa menar!

 65. Anders Lindberg på Aftonbladet twittrar att i somras kände vi av konsekvenserna av klimatförändringarna när stora delar av Sverige brann. Stora delar? Det var 400 kvm som brann av Sveriges 450.000 kvm. Det var således ungefär 0,09 % av Sverige som brann.

 66. Snubben som påstår att det kommer att bli 20 grader varmare i snitt inom några år? Japp, låter som en bra företrädare för Mpk. En fullständigt tokig väderflicka som inte har en aning om vad vetenskap är.

  • Jag har inte träffat en enda miljöpartistisk politiker i mitt liv som har några kunskaper. De tror och tror men de vet ingenting.

   Under valkampanjen slängde MP ut en affisch på en isbjörn för att påstår att isbjörnarna har det svårt på grund av klimatet. De vet inte ens hur många isbjörnar det finns i världen.

   På 1980-talet sade WWF att det fanns 11.000 isbjörnar så de risker inte att bli utrotade. Idag finns det 26.000-30.000 isbjörnar och WWF säger att de riskerar utrotning.

   Det finns klara likheter mellan Tjernobyl och MP. Båda lider av härdsmälta.

 67. Per menar att Domedagen är nära om inte bit och bättring sker…
  TOTALT kontraproduktivt ska karln medvetet skicka folk i svältdöden?
  ALL precis all oberoende forskning tyder på att vi redan 2020 går emot ett Mycket KALLARE klimat med lägre kanske obefintliga skördar främst i mellersta och norra Sverige.
  Samvetet Pär…
  Eller går pengen före Pär?

 68. En extrem minoritet kontrollerar en överväldigande majoritet. Hur många i Sverige vill, handen på hjärtat, införa ett Kalifat? Ändå händer det med full kraft från hela systemet…

 69. Ska Disneyklubben öppna kontor i Bryssel????
  Och apropå väder, när har SMHI rätt i sina prognoser?, 1 av 20, 1 av 50..?
  SMHI har bland dom värsta superdatorerna efter Försvaret och ända klarar dom inte att tala om hur vädret blir…bara prognoser.
  Jmf USA och deras vädertjänst, där kan man tala om vilket kvarter som tromben kommer passera…………SWEXIT nödvändigt och en ny maktfaktor att räkna med borde vara SNA, Skandinaviska Nations Alliansen………..tycker jag.

 70. I Bahkunkes huvud går en rät linje mellan Disneyklubben och Miljöpartiet. Utan avbrott och utan att vara onödigt lång.
  Jag vill inte påstå att jag står och gapar i stum beundran, direkt.

 71. Kuhnke kan åka till Afrika och bli där.
  Hon smälter in i mängden och därmed är värdet likvärdigt.

  Holmgren borde hålla sig till väderkartorna.

  Vad är det för jävla pajasar som härjar i politiken?

  Kompetens efterlyses.

 72. ”Klimathysteriker”, Pär Holmgren och ”Bollebompa”, människan bör helst hållas utanför EU. Det finns tillräckligt med svenskar i Bryssel att skämmas för!

 73. MP säger sig värna om klimatet. Resandet är en stor bov. Då ser man till öka resandet från mena-länder och hit genom FN-avtalet. Har man gjort någon miljökonsekvensbeskrivning för detta?

 74. Holmgren har sorgligt nog troligen drabbats av en yrkesskada….Kuhnke ….Passar bra in bland de andra parasiterna i Bryssel.

  • Holmgren skall åka tåg har han sagt, men vad skall Kunkan åka med ? Kanske tar hon sin statssubventionerade elcykel när hon skall förflytta sig till mötena med EU i Bryssel för att predika ” Allas lika värde ” -evangeliet för alla djupt intresserade från f.d Öststaterna.

 75. Alice,
  På arbetarsvenska, dra tillbaka till Afrika och propagera för ”allas lika” så får ”vi” se hur det går på den kontinent som är ökänd för brinnande däck runt halsar på grannstammens medlemmar, ett macheteslaktande en masse, totalt hjärndöda på papperet vuxna ”män” som våldtar små spädbarn utifrån villfarelsen att de på det ytterligt vedervärdiga sättet kan bota följderna av sitt eget svinaktiga leverne, HIV och det GRÄNSLÖSA HAT och DEN AVUND som de visar allt oftare inför de vita som under sekler har skapat framgångsrika företag! Jag ser ingen som helst orsak till att Du bidrar intellektuellt på ett enda sätt till mitt land, inte ett! ADJÖ!

  • Lite som de apatiska barnen, när de inte var apatiska längre så blev de istället ensamkommande. Ja och samma sak varje gång inte ett torrt öga så långt ögat når bland batiktanterna.

   Samma sak men ett annat namn och det blir jackpott varje gång 🙂
   Svensken måste vara dum på riktigt.

 76. Pär Holmgren! En dåre som som bygger sin tro, utifrån sin egen fantasivärld och den har inget gemensamt med världen vi andra lever i? Alla som följt ”klimatdebatten” de senaste 50 åren, finner inget som slagit in av Holmgrens profetior?

 77. Det mest jävliga med Holmgrens miljöskap är att han blev
  medlem just idag luciadagen 2018, dåliga förebilder som den där
  som lyckats omvända jihadister i Umeå, det var bara lögner
  det fanns inga omvända jihadister i Umeå.

  • Första gången som det sades var 1972 och sedan har det upprepats med jämna mellanrum och den siste som sa det var Pär Holmgren, men han kommer med all säkerhet inta vara den sista som säger det!

 78. Åter igen ska Sverige lära världen klokskap som världen inte begriper sig på.
  Kunke ska förkunna det svenska evangeliet, baserat på bristande kunskaper i engelska, om allas lika värde ( OBS! ej att förväxla med ordet värdighet)
  Världen ska få ett gott skratt och Sverige åker ner några pinnar till på alla möjliga listor. Tack vare det skämtsamma partiet.
  Den där lilla narren Holgren är meteorolog, dvs. kan konstatera att det regnar när han blir blött. Nu ger han sig in i riktig big business när han ska sjunga i stora grabbarnas kör om världens undergång.
  Jag tycker synd om honom, för han inte begriper att kostymen är för stor och han är alldeles för liten i IQ för att betyda något.
  Men i Bryssel kommer han trivas alldeles utmärkt bland andra miljöbaroner, och blir miljonär på kuppen.

 79. Inte ett dugg förvånad! Trovärdighet NOLL!
  Hjälper man indirekt Mp-sekten med undergångsprofetier är det naturligt att bli belönad. En sketen meterolog blir guru i TV4.

 80. Hur klimatkompenserar de för alla flygresor till från Bryssel? Dessutom flyttar de kontoren en gång i månaden mellan Bryssel och Strasbourg. Flyttkarusellen orsakar utsläpp av 19 000 ton koldioxid varje år. Då kan man tänka sig vad flygresorna orsakar. Men lycka till med klimatet era hycklare. Det som lockar är naturligtvis lönen och förmånerna.

 81. Jaha, han är miljöpartist. Det förklarar varför han alltid använts som ”svt-expert” när det gäller klimatbluffspropaganda.

 82. förkunna principen om alla människors lika värde.Enligt MP så är ju
  svenskarna så värdelösa att de måste deporteras från sitt land för att ge plats åt ”mångkulturella” muslimer.

 83. Kuhnke kan predika sitt evangelium där behovet är störst (men utan ersättning), t ex Afrika och Mellanöstern. Lämna Europa i fred, ingen i sina sunda vätskor vill betala för din rappakalja

 84. Hon är en fjant, snackis, vad har hon presterat? nothing
  Europa skall vara för sig.
  MP är ju störda hela gänget där
  ingen normal människan kan tro på sådan dynge

 85. Var lugna, de kommer inte att hinna mer än dig, kraschar hela djävla jorden
  av all shiiittt som pågår och ww3 står för dörren

  • För en gångs skull vill jag i högsta grad hålla med FN. Visst skulle kärnkraften kunna lösa jordens energiproblem, särskilt om många av generation 4 kärnkraftverk byggs, som i Finland.

 86. Då får dom andra länderna lära Kunkhe att försvara sin befolkning mot vuxna asylfuskande Mena män som mördar och våldtar.

 87. Alla som har en hjärna fattar att solens inverkan på klimatet är ofantligt mycket större än människans.

  Miljöpartiet är en extremistisk domedagssekt med människor som är patologiskt besatta av hat mot västvärlden.

 88. Den skolkande skolflickan hyllades och intervjuades i SVT Rapport . Jag zappade flera gånger för att undvika men till sist fick jag helt byta kanal.

  • I USA skulle Greta kallas ”high school drop out”. Snart får hon kanske åka i Al Gores eller Arnold Schwarzeneggers privata flygplan till deras olika lyxvillor. Schwarzenegger har en hel bilpark med bensinslukande bilar av märket Hummer.
   Kanske mamsen Malena Ernman får hänga med på ett hörn med globalistgänget som klimatpredikant.

  • Hon var 15 år, okänd, skolkade, sittstrejkade utanför riksdagen i Sverige, blev jättekänd. Uppträdde med FN-chefen. Anges som bland de mest inflytelserika. Märkligt nog fanns en bok färdig för försäljning…

   Jag tror aldrig på konspirationer men i detta fall gör jag ett undantag. Detta måste vara planerat. Jag tycker synd om lilla Greta. Hon har sin dag i solen och tror nu att allt är lätt. Hybris. Att glömmas bort när MSM ledsnat blir tungt, när det inte går att glida på en räkmacka.

   Bakom allt hörs mamma Marlena (skönsjungande, tidigare vacker men ack så korkad) säga att de minsann inte är en sån där vanlig tråkig familj. Synd att Greta på ett eller annat sätt kommer att få betala priset.

 89. Lustigt folk dessa miljöpartister. De ser inte islams utbredning som något ögonbrynshöjande men en tillfällig temperaturhöjning som påbörjades runt 1850 talet är det full alarmism om. Faktum är ju samtidigt att temperaturen är på väg neråt på längre sikt. Denna lilla temperaturhöjningen är ju bara ett litet hack i kurvan innan återgång mot lägre temperaturer.

 90. Klart att Alice vill till Bryssel, det är där köttgrytorna finns. Svenska riksdagsledamöter och ministrar tjänar intet jämfört med dessa, skatterna är lägre och förmånerna större. Sverige har blivit för litet för Alice. Det vore skönt att exportera henne men hon kan göra mycket skada där och få en språngbräda tillbaka. Margot är ett varnande exempel.

  Mitt förslag: låt dem städa parker. Då kan de plocka plast så att inget djur äter det.

  • Ja hon kan väl praktisera vad hon lär ut. Ut med henne och gör lite nytta för miljön. Hon kan väl plocka lite hundbajspåsar och annat skräp och för en gångs skull göra någon nytta för den höga lönen.

 91. Pär ser inte så värst intelligent ut på den bilden eller är det bara omgivningen bakom som får en att se grönt på det hela.

 92. Ja, klimathotet är ju bara fake news. All världens forskare som inte är avlönade av oljeindustrin har fel. Det är Samhällsnytt som vet bäst

 93. Meth rolog är det en hittepåutbildning…
  Verkar ju ha så där träffsäkerhet…
  Ungefär samma dignitet som proffesionell Lottospelare??

 94. Mp bör betänka att dess delegaters ideliga flygresor till Bryssel är ett hot! Ni kan konferensa via Skype! För övrigt Alice så värdegrunden kan du jobba med i Sverige, alltså din egen!!!

 95. Kul! Särskilt som att det i dagarna avslöjats att eko-odling belastar 50% mer än traditionell dito.
  Den dag MP slutar ta flyget förtjänar de respekt. Idag är de hycklare.

 96. Blaha Babbla Klunke är cementerad på 10 i topp-listan som en av de mest korkade som sossarna någonsin inkvoterat.
  Konkurrensen är iof mördande.
  Tänk bara på en av konkurrenterna på listan – Maggot Wallström – en guldfisk ter sig som en gigant i jämförelse.

 97. Eftersom det ändå bara handlar om världsfrånvänd propaganda kan de lika gärna byta. Holmgren kan mässa värdegrund och Bah Kuhnke kan varna för Armageddon.

 98. Jag vill inte att denna klimathotsprofitör representerar mig i EU. Lika lite vill jag att den totalt urblåsta lektanten gör det.

 99. ”Klimatförändringarna” handlar om att marxisterna vill ha FN som världsregering. När man lurat på alla länder ett koldioxidtak måste man ju ha en säkerhetspolis och en armé som tvingar länderna att följa avtalet.

  Exakt samma koncept för hundra år sen när Stalin skulle rädda den ”förtryckta arbetarklassen” genom att införa en global kommunistisk diktatur. 100 miljoner människor mördades som direkt konsekvens av ”värdegrunden”.

 100. Bah byter ofta jobb då uppdragsgivarna som anställt henne som en sk skyltneg-r upptäcker att hon är totalt urblåst

 101. Liten istid 2020-2053 och miljödårarna fortsätter ändå sina lögner, men det är väl pengar och karriärer som ligger bakom.

 102. With a little help from their friends klöst sig kvar över strecket. En sån känsla av ’Måndag hela veckan’ när man såg ”val”resultatet.

 103. Jag tror inte på klimatalarmisterna och jag tror inte heller på att massinvandring från muslimska länder är lönsam. Hur länge kan jag sjukskriva mig? Kan jag gå hemma med 80% av lönen tills jag blir ”frisk”?

  • Bra för statskassan och EUSSR…klimatalarmismen, jäkligt bra både för att få in pengar och skrämma och kuva folket.

 104. Fin reträtt!
  Den som har skall varda givet.
  Eliasson får nya feta löneinsättningar efter varje misskött uppdrag.
  Bah Kunke åker räkmacka genom etablissemanget på oklara grunder.
  Reinfelt är en sprickfärdig ballong.
  Makt korrumperar!
  Egot är störst
  Pär är här! Början på en ny och garanterat långvarig och vinstgivande karriär?

  • Notera särskilt på hans egen sida ”…Från mitten av 1990-talet till 2007 var jag chef över SVT:s väderredaktion….”!! Chef ÖVER någonting, inte chef för, som de flesta vettiga chefer skulle skivit.

   PH är en otäck översittare, en mycket dålig representant för Sverige.

 105. Förhoppningsvis kommer Miljöpartiet aldrig mer att få in någon representant i något parlament, varken i EU eller i Sverige efter nästa val.

 106. Per Holmgren en av de allra mest panikslagna alarmisterna och Bolibumpa Bah, snacka om förtroendeingivande……..Om man åker i Stockholms tunnelbana en gång blir man en svensk…….Hehe…..

 107. Alice och myten om ”alla människors lika värde”… Ta Anders Eklund t.ex. Våldtäktsman, pedofil, seriemördare, barnamördare. Är hans liv lika mycket värt som oskyldiga lilla Engla? En liten flicka vars liv han släckte efter våldtäkt & tortyr?

  Jag spyr på högfärdiga, otacksamma rasfrämlingar som tillskansar sig fördelar i vårt svaga & liberala samhälle. Alice Bah Kunke, du är inte värd lika mycket som Engla. Du är i kategorien betydligt mindre värda, i nivå med monstren du hyllar, typ Eklund.

 108. Holmgren förespråkar även diktatur för att lösa ”klimatförändringarna”!
  Han har också för ca10år sedan gjort en apologetisk spådom om att Vasaloppet skulle få ställas in pga snöbrist! Det år det skulle ske var det snörekord i området, med ett snödjup på ca1.5m!

 109. Pär skall predika om miljöförstöring? Javisst, gör så, men börja i rätt ända då.
  Sverige ligger så långt framme att vi bär koncentrera oss på att få Asiater och Indier att ta sitt förnuft till fånga. Inte strula med olika sorters skatter för svenskarna.
  Bah Kunke skall också börja i rätt ända genom att sluta trakassera den dryga miljon som inte delar hennes uppfattning alltid. Läs SD-väljare i detta fallet.
  Allas lika värde var det ju. Eller hur var det nu egentligen?

  • Har sedan tidigare en omistlig känsla av att hela fjollträsk innefattar mängder av personer som egentligen lever på ingenting produktivt. Vad de gör med bravu däremot är bloggning, vloggning och kampanjer av dylika slag som ryggdunkas av lika sinnade.

   Sen för att bredda ”publiken” och samla mynt från omgivningen så händer dessa saker att man sätter sitt barn som strejkande för klimatets skull istället för att göra klart skolan och få fortsätta vara barn. Men insåg snabbt anledningen till absurditeten när det framkom vilken som var dennes mor.

   Då föll allt på plats och anledningen stod klar. När man själv som vuxen förälder behöver lite fart på plånboken så gör de når spektakulärt – vilket detta är. Synnerligen märkligt innehåll – till stor del – i denna stad.

 110. Denne Holmberg som först stod i rutan som vädersiare, för att nyss jobba som klimatkonsulent åt Länsförsäkringar och nu då gladeligen ny miljönuppe med sikte på Bryssel. Är det möjligen en karriärist mera än vädervarnare. Blir intressant att följa vilken ”impact” han kommer att göra i sorlet av Soros anhängarna.

  • Väderprognoserna brukar hålla 5 dygn.
   Klimatprognoserna klarar sig fram till 2100.
   Det blir 1,5-4,5 grader varmare och regnigare samt torrare.
   Eller tvärt om-men vi måste agera nu!

 111. MP rekryterar från SVT-där en stor del av personalen gillar det lilla partiet-vilket klart märks på utbudet.
  Bra jobbat någon!

 112. Pelle H har dömt ut vasaloppets existens på grund av klimatförändringarna. Det har varit 5 lopp efter hans domedagsprofetsia.
  En pellejöns!

 113. Per blir som vetenskapsman ett tillskott.

  Alice behöver stoppa diskrimineringen mot svenskar på arbets- och bostadsmarknaderna, inom vård, omsorg och universitet!

  Hon kanske var ledig när den egna regeringen införde alla påhitt?

 114. ”Principen om alla människors lika värde.” betyder att ryggarna på västvärldens skattebetalare måste knäckas för att värdegrunden kräver det. Miljöpartister tror att skattebetalarnas pengar är en aldrig sinande källa till godhet.

 115. Dagens paradox och största logiska kullerbytta. En välkänd meteorolog som väljer det absolut sämsta för miljön, som går att finna. Miljöpartiet.

  Ett parti som vill öppna upp för obegränsad massinvandring från varma klimatzoner, till kalla Sverige. Istället för att lägga allt krut på att hjälpa de utsatta i sina närområden, vill Miljöpartiet låta miljontals människor flytta till Sverige.

  Att bygga några miljoner nya bostäder, som alla måste vara uppvärmda nästan året om, måste vara en otroligt usel affär för vår miljö. Man talar om klimatavtryck och koldioxidutsläpp. Allt från gram till ton.

  Det innebär en större påfrestning för vårt globala klimat, att odla grödor och spannmål i kalla klimat, än i varma – drar mer energi. Bostäder i varma klimat, behöver inte sluka enorma mängder energi för att vara beboeliga. Och så vidare.

  Miljöpartiet mina vänner, det absolut sämsta för vår jord – i alla avseenden tyvärr.

LÄMNA ETT SVAR