SVT-meteorolog toppnamn för Miljöpartiet i EU-valet

248 Shares

På torsdagen tillkännagav Miljöpartiet vid en presskonferens vilka toppkandidater man ställer upp med i det stundande EU-parlamentsvalet. En av dem är den mångårige SVT-meteorologen Pär Holmgren.

Mot en fond av maskrosor tillkännagav Holmgren sin kandidatur och att han är starkt klimattroende. Han ser som en av sina huvuduppgifter att predika FN:s klimatpanels evangelium i Bryssel och varnade för att domedagen är nära om människorna inte gör omedelbar bot och bättring i sin livsstil.

Holmgren har vid sidan av att presentera vädret i SVT också varit en av Public Service-bolagets flitigast anlitade ”experter” i den som många menar klimatalarmistiska kampanj man nu driver. Bland annat har psykologer kallats in för att sjukdomsförklara de som är tvivlare eller svaga i tron.

Miljöpartiets andra toppkandidat till EU-parlamentet är kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Hon deklarerade vid presskonferensen att hon ser som sitt främsta uppdrag att i Bryssel förkunna principen om alla människors lika värde.

Bah Kuhnke saknade helt partipolitisk erfarenhet när hon hösten 2014 klev rakt in i regeringen efter att några dagar tidigare tecknat medlemskap i Miljöpartiet. Inför risken att de rödgröna nu förlorar regeringsmakten vill partiet belöna henne för sitt kultur- och demokratiarbete med en stol i EU-parlamentet.

Även Bah Kuhnke började sin karriär som programledare på SVT. Enligt en uppmärksammad undersökning för några år sedan hade Miljöpartiet egen majoritet, 52 procent, bland anställda på det statliga TV-bolaget. Siffran kan idag dock var lägre då partiet gått tillbaka kraftigt.

 

248 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.