Hanna Nyberg

T.v. SVT-reportern Hanna Nyberg. T.h. Misstänkt gratisåkare. Faksimil SVT/YouTube

Inrikes

SVT:s förslag mot våldsamma gratisåkare: ”Vore det inte bättre att helt slopa biljetterna?”

Publicerad 7/21/2019
Annons

Hot och våld i kollektivtrafiken fortsätter i Västsverige och nu ger sig den skattefinansierade statstelevisionen in i debatten. Enligt en SVT-reporter slipper både busschaufförer och resenärer bråk om man inför vänsterpolitik.

I Västra Götalands län har ett stort antal busschaufförer skrivit på en protestlista för att kräva en lösning på den rådande situationen med hotfulla och aggressiva gratisåkare. Enligt chaufförerna hamnar de dagligen i konflikter som deras arbetsgivare beordrat att de ska släppa, vilket i sin tur belönar dessa bråkmakare med en gratis resa.

LÄS ÄVEN: Busschaufförer har fått nog av aggressiva gratisåkare – startar protestlista

På fredagen rapporterade SVT om ett bråk på en buss i Skövde där en resenär inte tänkte betala för sig. Det hela eskalerade till ett bråk där gratisåkaren misshandlade en annan resenär.

Henrik Kjellberg är presskommunikatör hos Västtrafik och han meddelar att de nu har inrättat ett trygghetsråd för att bli bättre med att hantera den här typen av situationer. Vidare berättar han även att en ny upphandling rörande biljettkontroller är på gång.

SVT: ”Slopa biljetterna”
Men SVT-reportern Hanna Nyberg är inte särskilt intresserad av att veta mer om den nya situationen som Västtrafik tvingas hantera. Frågor om vilka dessa hotfulla och våldsamma gratisåkare är uteblir och hon är hon inte särskilt entusiastisk över förslaget om fler kontroller.

Istället presenterar hon ett eget förslag för att ”slippa bråk”.

Vore det inte bättre att helt slopa biljetterna så slipper förare och resenärer bråk, frågar Nyberg.

– Nej, det är inte ett alternativ som vi har på bordet, svarar Kjellberg.

”Ren vänsterpolitik”
Nybergs propagerande för gratis resor i kollektivtrafiken möter mängder med rektioner i sociala medier. En person undrar om SVT även tycker att man ska göra varorna i butikerna gratis för att slippa problemet med butiksstölder.

En annan person skriver, ”vore det inte bättre att ta bort skattefinansieringen av public (s)ervice så slipper vi betala för vänstervriden propaganda?”


LÄS ÄVEN: Ökad otrygghet i kollektivtrafiken: Förare hotas och misshandlas av gratisåkare

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
338M, KD och L röstade för Ungernfientlig resolution i EU
Annons