På onsdagen försvann plötsligt samtliga videoklipp på SwebbTV:s Youtube-kanal, totalt 500-600 intervjuer och debatter med mera. ”Vi är tagna men inte förvånade”, säger SwebbTV:s Mikael Willgert.

Detta är inte första gången SwebbTV haft problem med Youtube. I augusti 2019 släcktes kanalen plötsligt ned, då med hänvisning till att SwebbTV skulle ha brutit mot Youtubes policy om ”hate speech”. Den gången löste det sig dock tämligen snabbt – några dagar senare fanns kanalen tillgänglig igen.

I oktober samma år blev man censurerade igen då man tog ned en specifik video, åter igen med hänvisning till ”hate speech”.

Och nu är det alltså dags igen då samtliga videoklipp på SwebbTV:s kanal med med ca 65 000 följare och miljontals visningar varje månad tagits ned.

600 videoklipp

Enligt SwebbTV:s ansvarige utgivare Mikael Willgert är det uppemot 600 filmer som har tagits bort och inte längre går att se.

– Vi kommer inte åt någonting och kan inte se något av vårt tidigare material. Vi har inte fått några förklaringar, säger Willgert till Fria Tider.

SwebbTV:s egen hemsida finns videoklippen från det senaste halvåret att se och fler kommer att laddas upp.

– Den stora frågan är om vi som alternativmedier och medier över huvud taget ska fortsätta att acceptera att enskilda bolag ska bestämma vad vi ska skriva om. Googles makt över vad vi får och inte får skriva är allt överskuggande.