Mördades med över 100 knivhugg. ”Poliser talar om en brutal slakt”

En syrisk medborgare född 1992 häktades idag av Eksjö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 21-årig tjej på ett LSS-boende i Vetlanda i tisdags. Vid samma attack skadades även brottsoffrets 24-åriga syster.

Enligt uppgifter från folkbokföringsregistret folkbokfördes mannen i Sverige den 2 maj 2013 och är född i staden Al-Hasaka i östra Syrien – som tillhör den kurdiska delen av landet. Mannen är tidigare ostraffad.

Enligt uppgifter i den lokala pressen hade den misstänkte mannen och brottsoffret en konflikt kring ljudnivåer i hennes lägenhet. Mannen som bodde granne med kvinnan uppges vara extremt ljudkänslig. Han är folkbokförd i samma fastighet som har flera vanliga hyresrätter så väl som en del LSS-lägenheter.

Enligt obekräftade uppgifter satt kvinnan med sin syster och lyssnade på musik i sin lägenhet under morddagen – något som ska ha retat upp mannen och lett till mordet. Enligt uppgifter till Samhällsnytt från en källa inom rättsväsendet mördades kvinnan med över 100 knivhugg. Poliser som har varit på platsen beskriver scenen som ”en brutal slakt”.

Polisen är dock mycket förtegen om omständigheterna i fallet. Under dagen försökte Samhällsnytt att få en officiell kommentar men varken ett stationsbefäl i polishuset i Eksjö eller polisens presstalesman för region Öst Thomas Agnevik vill uttala sig till oss:

– Jag kan inte kommentera någonting om detta. Jag vet faktiskt ingenting om det här, säger Thomas Agnevik när vi når honom på telefon.

Det är väl inte varje dag som sådana mord händer i polisregion Öst och du är ju en presstalesperson?

– Nej, men jag jobbar endast med aktuella fall, något som pågår just nu.

Men jag är nog inte den första journalist som ringer dig om detta?

– Jo, du är faktiskt den första…

Thomas Agnevik lovar dock att återkomma med mer uppgifter under dagen som vi kommer att uppdatera artikeln med. Häktningsframställan kan läsas på följande länk: Eksjö_TR_B309-18_Aktbil_11