Osama-Krayem-83663
InrikesUtrikes

Terrorist med svenskt medborgarskap misstänks för IS-mord – brände tillfångatagen pilot levande

Publicerad 7/6/2018
Annons

Osama Krayem – andra generationens palestinsk invandrare från Syrien – sitter sedan tidigare häktad i Belgien misstänkt för att ha deltagit i det muslimska terrordådet i Bryssel i mars 2016 och indirekt även i det muslimska terrordådet i Paris i november 2015. Enligt nya uppgifter ska Krayem även ha varit inblandad i ett muslimskt terrormord utfört av IS där en jordansk pilot brändes levande i en bur.

De var i februari 2015 som den jordanske piloten Moaz al Kasasbeh tillfångatogs av den muslimska terrormilisen IS, placerades i en stålbur, dränktes in med bensin och sedan brändes levande. Belgisk polis uppger att de har uppgifter om att Osama Krayem varit en av de som aktivt deltog i det bestialiska mordet.

Osama Krayem växte upp i det problemtyngda och invandrardominerade området Rosengård i Malmö där han radikaliserades till muslimsk terrorist. 2014 lämnade han Sverige för att ansluta sig till IS.

Några år tidigare hade Osama Krayem medverkat i dokumentären ”Utan gränser – en film om idrott och integration” som ett exempel på den lyckade integrationen av invandrare i området.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons