En tiggande man greps under måndagen på Uppsala resecentrum med sex miljoner kronor i kontanter på sig.

Det var mitt på dagen under måndagen som polisen fick larm om en man som uppträdde störande på Resecentrum i centrala Uppsala.

– Allmänheten ringde med anledning av att det var en man som tiggde och det uppfattades som en ordningsstörning, berättar Jale Poljarevius, lokalpolis­områdeschef för Uppsala och Knivsta, för Samhällsnytt.

Bland annat ska mannen ha försökt tigga ihop pengar till en bussbiljett. Den tiggande mannen kontrollerades av en polispatrull som då gjorde en märklig upptäckt; mannen hade tjocka sedelbuntar på sig, i sina kläder och i en väska han hade med sig. Sammanlagt rörde det sig om ungefär sex miljoner kronor i kontanter.

Lisa Sannervik är presstalesman på polisen i Uppsala:

– Misstankar uppstod att de här pengarna kunde komma från brottslighet och han greps. Han sitter nu anhållen misstänkt för grovt penningtvättsbrott, säger hon till Samhällsnytt.

Den anhållne mannen är 55 år gammal. Polisen vill inte kommentera om han är känd för tidigare brottslighet eller om han är en så kallad EU-migrant. Den anhållne tiggaren ska så vitt känt inte ha varit påverkad av alkohol eller droger när han greps.

– Inte som finns dokumenterat här, säger Lisa Sannervik.

LÄS MER: Tiggande man som greps med sex miljoner i Uppsala har släppts på fri fot