Arkivbild. Foto: Karin Jonsson

Tiggande man i Uppsala greps med sex miljoner kronor i kontanter

Delningar

En tiggande man greps under måndagen på Uppsala resecentrum med sex miljoner kronor i kontanter på sig.

Det var mitt på dagen under måndagen som polisen fick larm om en man som uppträdde störande på Resecentrum i centrala Uppsala.

– Allmänheten ringde med anledning av att det var en man som tiggde och det uppfattades som en ordningsstörning, berättar Jale Poljarevius, lokalpolis­områdeschef för Uppsala och Knivsta, för Samhällsnytt.

Bland annat ska mannen ha försökt tigga ihop pengar till en bussbiljett. Den tiggande mannen kontrollerades av en polispatrull som då gjorde en märklig upptäckt; mannen hade tjocka sedelbuntar på sig, i sina kläder och i en väska han hade med sig. Sammanlagt rörde det sig om ungefär sex miljoner kronor i kontanter.

Lisa Sannervik är presstalesman på polisen i Uppsala:

– Misstankar uppstod att de här pengarna kunde komma från brottslighet och han greps. Han sitter nu anhållen misstänkt för grovt penningtvättsbrott, säger hon till Samhällsnytt.

Den anhållne mannen är 55 år gammal. Polisen vill inte kommentera om han är känd för tidigare brottslighet eller om han är en så kallad EU-migrant. Den anhållne tiggaren ska så vitt känt inte ha varit påverkad av alkohol eller droger när han greps.

– Inte som finns dokumenterat här, säger Lisa Sannervik.

LÄS MER: Tiggande man som greps med sex miljoner i Uppsala har släppts på fri fot

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

425 KOMMENTARER

 1. Svenska folket är idioter som ger dessa pengar! Men Sverige är fylld med idioter från syd till norr! tänk att man fortsätter att tigga när man har miljoner i fickan! Höjden av girighet.

 2. Det var nog Fredrik Reinfeldt som var på väg hem för att sätta in bonusen från den amerikanska banken han arbetar för.

  Han bad högljutt om att de närvarande skulle öppna sina hjärtan för en utsatt medborgare.

 3. Länsstyrelsen och Förvaltningsrätten vill ha tiggarna kvar. De körde över Vellinge kommun vars demokratiskt valda organ ville stoppa. De byråkratiska tjänstemännen rider vidare på sina höga hästar och hånar folkviljan.

  • Finns noll kommunalt självstyre kvar. Staten har 290 kommunmyndigheter parallellt med sina 21 län. Kommunen kan föreslå en sak, som i det här fallet, men staten bestämmer allting om vad alla kommuner måste och inte får göra. För ett kvartssekel sedan ville moderaterna avskaffa landstingen. Men idag är det kommunerna vi ska avskaffa. Det finns ingen anledning alls att arrangera kommunala val eftersom kommunfullmäktige inte har någonting att säga till om. De administrerar bara passivt statens diktat.

 4. Han blev alltså inte gripen för att han hade uppträtt aggressivt och störande ?
  Han blev gripen för att han hade för mycke pengar ?

  • orsaken, var att han var rik och kunde betala lite vid sidan om kan tänkas till sparbössan som ekar tom hos Magdalena och skattekistans eviga slukhål utan botten som blev välfylld, en win-win situation helt enkelt 🙂

 5. Gick och funderade på det här med tiggeriet tidigare när jag var och handlade…
  Måste vara mycket skattepengar som går staten förbi på det sättet. Hur kan tiggeriet vara skattebefriad verksamhet i ett land där närapå allting beskattas?

 6. Mannen i fråga, hade naturligtvis varit inne på Försäkringskassan, och fått sig tilldelat ett rättmätigt månadsunderstöd….
  Försörjningsstöd som brukar vara benämningen.

  • Det hedrar dig att du inte ens vet att försörjningsstöd (socialbidrag) betalas av kommunerna och inte av statliga Försäkringskassan. 🙂

 7. 6 miljoner får man inte ihop i en MÖSSA det är större affärer den godingen gjort…
  Sen får man inte föra ut ett så stort belopp, kanske inte gäller dom stackarna, dom har väl fått dispans….

  Att tigga till Biljett bevisar ju bara hur Slipade dom är i sin
  s k Fattiga Ynkedom….

 8. Efter utredning av polis och ev Åklagare så låt Mannen redovisa var han fått pengarna ifrån om han inte kan styrka varifrån så ta pengarna och utvisa denna man omgående

 9. Men inga medborgare, organisationer, tv-insamlingar eller dylikt samlar in pengar till Sveriges svältande fattiga pensionärer.

 10. Hur många hårt arbetande Svenskar skulle kunna uppvisa en sådan förmögenhet efter ett helt arbetsliv, om dom inte vunnit eller ärvt pengarna?

  • Medianlönen efter inkomstskatt är 21 000 kr nu. Ett 40-årigt arbetsliv ger alltså 10 miljoner före 20% moms, punktskatter, 30% kapitalskatt på sparande, offentliga monopolavgifter, fastighetsskatt, indirekta skatter och avgifter på företag man köper av. Bara TV-licensen blir ju 100 000 kr under 40 år.

   Så 6 miljoner är ALLT som den genomsnittligt avlönade som arbetat varje år från skola till pension totalt får förfoga över i total nettoinkomst under sitt liv!

   Och svenskar har förmögenhet uteslutande tack vare att de har maximerat sina skulder och ägt bostad. Det har varit den enda statistiskt relevanta orsaken till hushålls förmögenhetsbildning i Sverige sedan 1970-talet. Sånt som lön, företagande, sparande har inte bidragit ett dugg till hushållens förmögenhet, annat än i extremt exceptionella fall när någon blivit miljardär på en spel-app t.ex. Så blir det med inflations- och nollräntesossarna härjar.

 11. ”försökte tigga ihop pengar till en bussbiljett och hade sex miljoner i en väska” vad?
  Detta måste vara Fejknyheter! eller? Har ni läst det på AB eller Expressen? neej? då måste vara Fejknyhet =:)

 12. Underlig historia! Varför tigga när påsen är full så att säga. Och dra en massa
  uppmärksamhet till sig. Och folk som ringer och klagar på hans beteende. Ingen
  påverkan av alkohol eller droger.
  Det hela ser ut som fiction of the day.

  • Tiggeri maffian är väldigt hierarkisk. Jag kan tänka mig att uppdraget var att transportera pengarna. Den som gör det får inte röra pengar..plötslig upptäckte att han inte hade små pengar till bussbiljetten och desperat försökte tigga ihop pengar och blev tagen! Historien kommer att bli en klassisk sådan!

   • Jag går inte på den historien. Så stora summor transporteras i bil.
    Att dra uppmärksamhet till sig ingår inte i transport av pengar.
    Spelar ingen roll vem som gör det. Historien luktar fabricerad lång väg.
    ” 6 miljoner” symboliskt för mycket!

 13. Tillhörande utsatt grupp . Alltså då måste jag vara mångmiljardär om jag skall se denne stackare som fattiglapp.
  Är det inte dags att feministiska regeringen vaknar nu? Jasså inte.

 14. Att ingen har kommit på idèn att råna den lokala tiggaren på eftermiddan?
  Det borde ge högre utdelning än att råna en bank.

  • Detta klientel brukar ordna sitt eget boende i en park eller liknande, med egenhändigt hopstulet byggmaterial, det är den nya adeln som inte lägger något arbete alls på sitt uppehälle och ska ha allt gratis på skattebetalarnas bekostnad.

 15. Och vi som länge förstått och talat om att tiggeriet varit organiserad maffia har hånats och pekats ut som ”rasister”..

  Jo jo.. Sent skall syndaren vakna !!

 16. Knarkaffärer, människohandel, prostitution, annan grov brotslighet och tiggeri.
  Ja, då hamnar man på Resecentrum i Uppsala med 6 millar på fickan.
  I vårt västra grannland tar man problemet på allvar https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/MDDP11000617/18-04-2017
  När skall Sverige få en riktig debatt om varför tiggeriet skall förbjudas och de som begår alla brott deporteras till sina hemländer?
  Även om det borde vara helt uppenbart för alla att dessa kriminella element skall utvisas och tiggeriet omedelbart förbjudas så är jag rädd att även detta häpnadsväckande fall kommer gömmas undan.

 17. Hahaha, dags för lite ombytta roller kanske? Fattigpensionärerna radar upp sig i kö framför ”de arma tiggarna”, och de i sin tur delar ut lite tillskott till pensionerna…….

 18. O.T.På Svt text-tv står det i dag att terroristen Akilov ska utvisas efter att ha avtjänat fängelsestraffet i Sverige.
  Så han kommer att bli en fri man senare efter att ha dödat fem personer och skadat flera andra.Utvisas?!

  • Han skulle ju egentligen redan ha varit utvisad. Han vistades ju även han här illegalt. Men ingen är väl illegal.. Dom får väl göra ett nytt försök sedan då. Om 18 år eller nåt

  • Enligt SVT kan han inte utvisas för det är inte säkert i det land han kommer ifrån!
   Man tror det är en mardröm!? Sverige har blivit ett paradis för invällare, brottslingar,terrorister och resten av all skit man kan tänka sig!!!

 19. Stefan löfven (S)” man kan inte förbjuda fattigdom ” apropå tiggare!!!??? Men hallå!!, en ”tiggare” som har 6 miljoner på fickan är han fattig Stefan löfven??
  Utvisa kriminella tiggarligor för fan!!

 20. Med 6 miljoner i fickan så tigger man til en bussbiljett!
  Ja det säger allt, dom kommer aldrig att betala för någonting!
  Låt honom betala arbetsgivaravgifter o skatt på dessa pengar…uppenbarligen är det att likställa med ett arbete.

  • Skatta denna tiggare med 6 miljoner på fickan, då skulle journalisterna skrika så mandlarna flyger ur halsen på dem, utsatt för rasism!!!?

 21. Brukade på morgonen ha vägarna förbi ett lokalt köpcentrum!
  Mötte ofta de 2 som satt vid ingången, på parkeringen bakom köpcentrumet, då de parkerade sin XC90 och bytte om till dagens ”arbetskläder”!
  Stackarna! Jag hoppas att de iaf fick ihop till bensinen!
  Man undrar ju lite smått vad de haft för bil om de inte varit utfattiga?

  • Det som brukar avslöja dom när de sitter där med ”arbetskläderna” är att de alltid sitter och snackar lite i smyg med en mobil i övre prisklassen. Undrar hur många historier som krävs som detta innan svensken i gemen inser att dessa personer tjänar multum (speciellt i jämförelse med vanlig knegarlön i Rumänien).

 22. Jag har fel yrke!
  De brukar lista de mest välbetalda yrkena ibland i PK pressen men tiggeri står aldrig med. Konstigt.

 23. De liknar politikerna dessa tiggare. De skor sig fett på hårt arbetande svenskars pengar. Inte konstigt att politikterna vurmar för dessa.

 24. Sannolikt någon som tullat i kaffekassan hos någon Institution på Upp(S)ala
  Universitet. Jag har mina misstankar om vilken! Hehe!

 25. Förbjud tiggeri och ge omedelbart tullen i uppgift att kontrollera allt som förs ut ur landet. Behöver tullen mer folk så kan vi utvisa sådana som inte hör hemma här, så blir det gott om pengar till fler anställda i tull, polis och försvar.

  • Haha!

   Ett annat sätt för svetsaren att svindla svenska folket är: Öka biståndet till den palestinska myndigheten. När pengarna väl kommit till Palestina så öppnas det ett konto för högt uppsatta sossar. PÅ dessa konton sätts en del av biståndet in. Sossarna besticks och framstår som humanister på cupen. Socialdemokratisk pragmatism.

  • Jag kan inte förstå hur Sverige utvecklades till ett av världens bästa länder utan massinvandring från MENA. Detta övergår mitt förstånd. Det går emot alla samhälleliga naturlagar.

 26. Uppsala Nya tidning unt.se har ett antal artiklar, som verkar tala relativt klarspråk, om tiggeriet i Sverige och polisens förhållningssätt till det.

 27. Blir intressant att se hur lång tid från NU
  tills vi läser om att han frikändes i brist
  på bevis, samt att han kommer att
  ersättas ekonomiskt för den tid han varit
  frihetsberövad.
  Glöm inte att det här är Sverige.

 28. Money please, need Money must eat. please Money, pengar pangar, tack sa micke pengar kjopa mat, please pengar. äta mat tack sa micke

 29. Ingenting kommer att hända, då han tillhör en ”utsatt grupp”, vilket då i praktiken blir att behålla alla pengar och INGET skatteavdrag kommer att göras.

 30. Jag hoppas verkligen att han får tillbaka sin frihet och varje krona obeskattad så länge myndigheterna inte kan styrka sina utsagor!

  Verkar vara ett exempel på en alldeles utmärkt entreprenör! Den som spar han har!

 31. Det tragiska är att de som ger pengar till dessa tiggare många gånger är fattiga svenska pensionärer som kanske själva nödgas äta kattmat och rota i papperskorgar efter tomburkar. Man har verkligen lyckats att bygga upp ett ”skuldberg” åt dessa arma människor!

 32. De misstänker att pengarna kan komma från brottslig verksamhet. Lyckas de inte bevisa det så blir de väl tvungna att ge dem tillbaka. Kanske tillsammans med ett skadestånd på grund av ett rasistiskt frihetsberövande.

  • Det klart att han ska ha skadestånd. De griper ju honom utan någon som helst saklig grund. Kanske myndigheterna ska utreda eventuell brottslighet innan man får för sig att gripa människor…..

  • Så är det inte HAN MÅSTE BEVISA VAD PENGARNA KOMMER IFRÅN INTE POLIS ÅKLAGARE.LYCKAS HAN INTE VILKET ÄR TROLIGT KONFISKERAS HELA SUMMAN.

   • I Sverige har vi inte omvänd bevisbörda, tack och lov. Om du hävdar att myndigheterna kan konfiskera medel utan någon som helst motivering behöver du styrka det påståendet.

    • Principiellt så håller jag med dig. Staten skall inte kunna agera utan att bevisa saker. Däremot så skall denna tiggare inte få vistas i Sverige då det är högst troligt att dessa 6 miljoner härkomster från brottslig verksamhet. Hade det varit ärliga pengar så hade han inte burit dem med sig.

     • Och jag håller med dig. Vi är säkert även överens om att hans vistelse i Sverige är en delvis annan fråga.

    • Nej, det har vi inte! När det gäller skatter ligger bevisbördan på DIG som skattebetalare. Kan du inte bevisa hur du har tjänat in din egendom, så utgår Skatteverket från att du har arbetat ihop det svart och du måste betala inkomstskatt i efterhand plus 33% arbetsgivaravgift och straffavgift på det. Dessutom riskerar du fängelsestraff för skatte- och bokföringsbrott. (skulle få behålla knappt 2 miljoner). Det är ju det som har gjort Sverige till det land som blivit fällt flest gånger för brott mot mänskliga rättigheter i Europadomstolen för (men de domsluten har helt enkelt alltid ignorerats av Sveriges regeringar).

     Zigenarkungar kan lätt köpa utländska statliga intyg som bevisar att de fått pengarna som gåva utomlands. Det var ju därför han inte alls brydde sig om risken att ”åka fast”, för Sverige har ju de facto inget rättsväsende och inga lagar som upprätthålls. Hela världens alla brottslingars favoritland!

     • Bevisbördan är alltid statens vad gäller inkomster. Låt vara att beviskraven är lågt ställda men det ska aldrig räcka med att konstatera att det finns pengar utan känt upphov. Låt också vara att domstolarna allt för lättvindigt dömer till statens fördel.

     • Påminner mycket om hur zigenarkungarna behandlar sina slavar. Det är väl därför PK känner sån stark broderlig sympati med dem. PK står över lagen (de hittar på den som de vill) och brottslingarna står utanför lagen. Så deras existentiella villkor är desamma.

     • Jag är inte skattejurist, det är en snårskog av slumpmässiga och självmotsägande dravel och fikonspråk som det finns någon mening eller logik med. Allt skapat av PKs svåra mentala funktionsnedsättningar och knarkhallucinationer. Men om du frågar en skattejurist, en som har nöjda kunder, så lär du få som svar att det visst är du som måste bevisa vilka inkomster du har haft som har lett till den egendom du äger.

      Varje svensk som äger egendom är enligt staten en misstänkt brottsling som har att bevisa sin oskuld till brottet. (Peter Springare klagar nu på att hans polischef anmält honom för ett ospecificerat brott. Samma sak är grunden för sosseborgarnas skattesystem, som återkommande fälls för brott mot mänskliga rättigheter).

   • Hans utländske kusin gav dem till honom, kommer denne att intyga. Gåvor är skattefria numera och Skatteverket kan inte beskatta utlänningar utomlands som aldrig varit i Sverige eller gjort någon slags affär med någon som någonsin befunnit sig i Sverige, annat än denna gåva. Vid såna här belopp så ger Bulgariens Skatteverk intyg som bevisar att pengarna var lagligt intjänade.

    (Bulgarisk polis beslagtog förresten för något år sedan en del Bitcoin i en förundersökning om grova ekobrott. Nu är de Bitcoinen värda motsvarande 5% av Bulgariens BNP!!!)

 33. Så länge det finns förståndshandikappade svenskar så kommer det också finnas tiggande Zigenare. Båda tycks vara lika svåra att bli av med.

 34. Nu har sossarna ännu en anledning att förbjuda tiggeri och då hoppas på fler röster.Som sagt,sossarna tar till alla knep och de har också moderaterna med sig i sådana fall.
  Det verkar konstigt att få plats med sex miljoner på sig..

  • Dina konspirationsteorier är påhittade fantasier. Soros stödjer med sina donationer politiker som tycker samma sak som han tycker. Precis exakt lika demokratiskt som att somliga här donerar sina pengar till SD. Ingen som har nämnt Soros här har någonsin förklarat vad som skulle vara ”konspiratoriskt” med hans 100% perfekt demokratiska beteende. Gillar man inte Soros donationer till politiker så gillar man inte demokrati som princip, vilket är helt okej men säg så då’rå!

   Din definition av anarki är motsatsen till vad ordet verkligen betyder (frånvaro av hierarki). Och det kommer ingen domedag. Allt kommer bara stadigt och snabbt att fortsätta försämras gradvis och grodorna stannar och dör i sina kastruller medan de kokar upp. Att himmelen en dag plötsligt lyses upp av kometära omen, det kommer inte att hända.

   Förutom de tre felen så formulerade du dig åtminstone grammatiskt rätt. Grattis!

    • Hur skulle en liten småmiljardär som Soros ha sån ”makt”?
     De facto stödjer han ju bara demokratiskt valda politiker som bedriver samma politik som Soros vill se politiker bedriva. Eller hur? du kan ju inte bara påstå uppenbart felaktiga saker och sen blint trooo på dem. Du lurar ingen annan än dig själv.

     • JAG räknar! Det är DU som vägrar räkna!

      Svenska staten spenderar över 2 000 000 000 000 kronor om året av skatteslavarnas pengar. Alltså tvåtusen miljarder eller två miljoners miljoner kr/år, eller 250 000 000 kronor i timmen dygnet runt året om. Och det är bara lilla Sverige. Hur många miljarder menar du att George Soros spenderar varje år för att muta en handfull svenska PK-ledare (ytterst bara ett par dussin partistyrelseledamöter och redaktionschefer)?

     • Soros och han gelikar spenderar en hel del på donationer till de som gör som dom vill, det är väl ingen som inte fattar det.
      Pengar har alltid styrt samhällen och kommer nog att fortsätta med det. om du vill kalla det för en konspirationsteori så ok.
      … sen bara för att man är demokratiskt vald så är det inte så att man inte kan bli påverkad av ekonomiska eller andra odemokratiska påtryckningar.

     • Men det är ju politikerna som stjäl det mesta av alla pengar som finns i samhället. Om du som PK kontrollerar två miljoners miljoner om året, vad bryr du dig då om Soros ynka tiotals miljoner kronor i FÖRMÖGENHET, inte i årliga inbetalningar som PK stjäl?

      Soros är en extrem fattiglapp jämfört med någon stat.

      Soros är en MEM som avslöjar de som naivt låtit sig luras av en helt galen konspirationsteori. Perfekt sökord för att identifiera de allra mest lättlurade i samhället. De som ansträngt sig för att försöka intressera sig och skaffa information om vad som är viktigt i samhällsutvecklingen, men som misslyckats fiaskoartat totalt. En tonåring som aldrig läst en nyhetsartikel eller sett en TV-nyhetssändning har en mycket bättre politisk verklighetsuppfattning än vad Soros-pratarna har.

     • En ekonomi består av individers ömsesidigt frivilliga utbyten med varandra. Stater består däremot av individer som använder ensidigt tvång mot andra. Ekonomin sträcker sig ut så långt som det finns samarbete att göra nytta av. ”Global” är för ett litet ord. Ekonomin är redan idag ute i rymden bortom denna lilla glob, särskilt den snabbväxande IT-sektorn växer utanför globen. ”Globalisterna ” är inavlade i sin lilla hemby.

      Det som orsakar prisbubblor med förmögenhetskoncentrationer är just staten, för staten har fortfarande kontroll över valutan, pengarna, och ljuger desperat att räntan är noll (som alltså bygger på antagandet att du hellre avstår en miljon cash till aldrig än att du tar emot den nu) och andra lögner som skapar enorma felinvesteringar i samhället. Men cryptocurrencies kanske sparkar bort detta statens sista ben också.

     • Gör egen research. När du ser hur strukturerna av företag, organisationer, föreningar, universitet etc. hör ihop i ett enda ”trassel” och alla kopplade till honom (som grundare)
      kanske du börjar förstå lite grand.
      Makalös struktur som sträcker sig över jordklotet, med Soros som håller i ALLA trådarna.
      Förutom det, allt det han & hans kumpaner är aktiva med i det dolda, utan transparens, där det läcker ut endast pga av whistleblowers.

   • Soros har för avsikt att rasera samhället,
    SD tvärtom, att bevara det!

    Man måste ha en väldigt låg IQ,
    för att inte kunna se den skillnaden!

    Men den svenska skolan är inte vad den en gång var…

    • Förklara hur Soros har denna ”makt”!
     Är det sant bara för att du påstår det? Är han en övernaturlig trollkarl? Varför kan du, eller någon annan Soros-pratare här, beskriva hur just han har sån otrolig makt överallting på jordklotet?

     • Money talks!
      Folk kan köpas…

      Han donerade 18 MILJARDER DOLLAR,
      runt 160 MILJARDER,
      till sin Open Society Foundation,
      för att rasera existerande samhälle!

      Han infiltrerar Sverige också!!!

   • Vad var detta som du har just skrivit??? Soros sponsrar inte särskilda politiker eller partier , Soros sponsrar islamisternas invasion till Europa , ta av ögonlappar och läs på .
    Att jag kan skriva hur som helst på svenska har ingenting att göra med saken , svenska är inte min modersmål iaf.
    I mitt eget språk har jag två universitetsutbildningar i historien och i ekonomi , så om du tänker så mycket om sig själv att du kan skriva utan grammatiska fel i ditt eget modersmål då är du inte den vassaste kniven i ladan .
    haha

    • Det finns massor av miljardärer i Arabien som stödjer islamismen. Miljardärerna Castro och Maduro och Jong-un stödjer också islamiseringen av Europa, och var och en av dem kontrollerar många gånger mer pengar än vad lille Soros gör. Soros-pratarna syftar faktiskt till att gynna islamisterna genom att ljuga att det skulle vara judarna (för att just Soros är jude), som islamisterna vill utrota mer än något annat de önskar i livet, som står bakom islamismen. Soros-pratarnas slutsats är uppenbarligen att vi Svensson borde stödja de islamistiska palestiniernas utrotningskampanj mot judarna här i Malmö, därför att Soros-nåtning.

     Soros vill säkert dig och mig illa. Men det är inte viktigt just nu.

     • Som sagt, läs på först innan du börjar skriva din grammatiskt korrekt nonsens :

      Human Rights First: This group supports open borders and the rights of illegal aliens; charges that the Patriot Act severely erodes Americans’ civil liberties; has filed amicus curiae briefs on behalf of terror suspect Jose Padilla; and deplores the Guantanamo Bay detention facilities.
      Human Rights Watch: This group directs a disproportionate share of its criticism at the United States and Israel. It opposes the death penalty in all cases, and supports open borders and amnesty for illegal aliens.
      I’lam: This anti-Israel NGO seeks “to develop and empower the Arab media and to give voice to Palestinian issues.”
      Immigrant Defense Project: To advance the cause of illegal immigrants, the IDP provides immigration law backup support and counseling to New York defense attorneys and others who represent or assist immigrants in criminal justice and immigration systems, as well as to immigrants themselves.
      Immigrant Legal Resource Center: This group claims to have helped gain amnesty for some three million illegal aliens in the U.S., and in the 1980s was part of the sanctuary movement which sought to grant asylum to refugees from the failed Communist states of Central America.
      Immigrant Workers Citizenship Project: This open-borders organization advocates mass immigration to the U.S.
      Immigration Advocates Network: This alliance of immigrant-rights groups seeks to “increase access to justice for low-income immigrants and strengthen the capacity of organizations serving them.”
      Immigration Policy Center: IPC is an advocate of open borders and contends that the massive influx of illegal immigrants into America is due to U.S. government policy, since “the broken immigration system […] spurs unauthorized immigration in the first place.”

      https://fellowshipoftheminds.com/2017/04/11/206-organizations-funded-by-george-soros/

     • Du behöver inte copy-pasta hela texter, du kan länka istället. Och helst sammanfatta vad du lärde dig av det du läste på den länken. Nu framstår det ju bara som om Soros stödjer demokratiskt valda politiker som vill samma sak som han gör. Och vem gör inte det? Bara det att Soros är ganska rik, men ändå inte har pengar alls på den storleksordning som krävs för att påverka politikeradeln ens i en liten stat som. Jeff Bezos, världens rikaste man som äger Amazon och som köpte New York Times, det är snarare en figur att hålla ögonen på.

      Men ni Soros-pratare är ju heligt fixerade vid bokstavskombinationen s-o-r-o-s.

     • Det är helt hopplöst , du kan inte läsa men försöker att lära mig vad jag ska göra.
      Helt otroligt!
      Nu tror jag inte att du har vilket som helst akademisk utbildning , du är inte alls kapabel att argumentera det vad du kallar copy-pasta – det kallas citering mellan välutbildade människor , som används för att understödja ens argumentet . Jag har gett den paragrafer här för att det vore vara lättare för dig att se vad jag menar . Men du kan inte Engelsa kanske, då ber jag om orsak , här är i ditt eget modersmål varsågod :

      ”Utrikes. Minst 1,1 biljoner kronor – så mycket vill finansmiljardären George Soros att EU lånar för att kunna fortsätta ta emot invandrare. Han menar att en ”falska känsla av att flyktingar är en belastning” har spridit sig och genom att finansiera invandringen med lånade pengar kan denna känsla bekämpas.”

      mer kan du läsa här :

      http://www.friatider.se/soros-f-resl-r-biljoner-i-eu-l-n-f-r-mer-invandring

     • Jaha. Så Soros ”vill” att EU lånar 1.2 biljoner. Håll för fingrarna nu, för nu skriver jag att jag vill att EU lånar 1.2 biljoner kronor! Så nu kan Soros-pratarna istället prata om Larsson. Ska det inte vara fritt fram att yttra sin vilja? Ska det inte vara fritt fram att donera sina pengar till politiker och opinionsbildare som främjar det man själv önskar att samhället uppnår? Gör inte Sverigedemokrater just exakt det? Eller sossar eller alla andra som sympatiserar med någon politiker någonstans i världen.

      Var är konspirationen?
      Varför kan ni inte förklara detta enkla, vad är konspiratoriskt med att Soros stödjer politiker som tycker som han själv???

     • Ska det inte vara fritt fram att donera sina pengar till politiker och opinionsbildare som främjar det man själv önskar att samhället uppnår?

      ________________

      Och vad precis enligt dig , Larsson (vilket jag tror inte är ett riktigt namn, du verkar som du är också en jude som Soros är och vill skydda en of ”sina egna” by hook or by crook , vilket är i stort sätt klanmentalitet som är typiskt för Mellanöstern )

      Men : vad enligt dig ska samhället uppnå med pågående asylkaoset ?

      Inbördeskrig?
      Lönedumpning ?
      Brottslighets och terrors ökning ?
      Samhällssplittring?
      Ekonomiskt kollaps pga överbelastad välfärd och upptrappad företagsflykt till skatteparadis ?
      Nazismens återuppkomst?

     • Det som uppnås med islamiseringen är detsamma som alltid har uppnåtts med islamisering. Soros har väl aldrig gjort någon hemlighet av vad han stödjer, eller hur? Han har t.o.m. grundat organisationer som HETER det han vill uppnå. Vad är konspiratoriskt med Soros??? Han råkar vara jude, jaha? Om du vill försöka utmana din världsbild från 1940 så kan du hitta judar som förespråkar den totala motsatsen till vad Soros förespråkar. Och icke-judar på båda sidor.

      Angående syftet med Tage Erlanders massinvandring, så är det så klart socialismens eviga internationalism (eller globalism som ni sossar kallar samma sak numera och ljuger om att det är ”högern” som är internationalister medan ni sosseborgare globalt tillsammans paraderar 1:a maj varje år under samma blodröda fanor till samma sånger om det sista utrotningskriget). Nämligen att förinta alla kulturer, avfolka glesbygden, förinta familjen, förinta individualiteten för att ersätta allt det med Ledaren, i detta fall pedofilprofeten Muhammed. Se hela den islamiserade delen av världen! Det är så enkelt. Det finns ingen hemlighet, ingen konspiration. Pedofilprofeten och dennes Anhang mördar oss, säger att de vill mörda oss och har historiskt alltid mördat oss.

      Det behövs ingen ”Soros” i det sammanhanget. Alla Soros-pratare avleder från hotet från den verkliga köttkvarnen, som är precis lika anti-judisk som den är anti-svensk.

      Jag använder mitt riktiga namn. Jag är inte konspiratoriskt rädd för att snuten eller nån arapa skulle ”söka upp mig” för att jag skriver det här. Paranojaföreställningar som får de allra fegaste att hålla tyst. De vågar inte ens plocka upp den valsedel de vill ha i vallokalen, hur extremt bottenlöst extremistiskt förslavad är inte den indoktrinerade fegheten!??? ”Valsedeln låg på fel bord, vågade inte plocka upp den, så Sverige är inte en demokrati, buhuhäää”. Sveriges högsta beslutsfattare… patetiskt hopplöst fruktansvärt graven nästa.

     • Konstigt , jag har aldrig sagt att det finns konspiration.

      Jag sagt att en svinrik dement psykopat och makttörstig man som tycker att om han har miljarder så han kan påverka Världens historien , öser pengar till verksamheter som fördärvar hela Västvärlden och den enda högutvecklade civilisationen som finns på jordens yta.

      Du säger ungefär samma i mening , så jag ser inte varför vi diskuterar .
      Jag är inte sosse , det är helt utesluten att jag nån gång i livet kan bli någonstans nära vänster-rödgröna kanten av politisk spektrum , det är helt motsatt – jag är höger och kommer att alltid bli höger , Adam Smith är min guru och hans lära är min tro :))

     • Och vad vill du göra åt att en privatperson med pengar demokratiskt stödjer demokratiska politiker som vill samma sak som han vill? Menar du att vi ska avliva alla som har pengar, eller vill du att vi avlivar politikerna som du menar låter sig mutas hur billigt som helst av vem som helst??

      Det är ju statligheten som är problemet i din konspirationsteori. Utan statlighet hade ju inte Soros haft något inflytande alls, eller hur? Inga politiker och byråkrater att muta. Alla som vill ha socialism vill ha Soros. Med PK (=socialism i varje form) så är ju en Soros oundviklig. Överallt där det finns politiker som ska bestämma allting över allas privatliv, så finns det psykopater som mutar politikerna. Det är därför all socialism i alla former alltid misslyckas så katastrofalt komiskt patetiskt precis varje gång utan något enda undantag. Håller du inte med om det? Vad skulle Soros göra om det inte fanns socialism i världen?

     • Och vad vill du göra åt att en privatperson med pengar demokratiskt stödjer demokratiska politiker som vill samma sak som han vill?

      Utan statlighet hade ju inte Soros haft något inflytande alls, eller hur? Inga politiker och byråkrater att muta.

      ____________________________

      Demokratiskt stödja eller muta ? – du har inte logiken i din grammatiskt korrekta påstående , så , muta eller demokratiskt stödja? Stödja eller muta? Den går inte ihop.

      Annars – sparka bort ur landet dementa psykopaten tillsammans med hans fonder som han försöker att öppna i varje land på jordens yta . Som man sparkade Hitler en gång , negativ effekt från denna gubbj-vel är inte mindre än från Hitler .

      Ungern gjorde det , Ryssland gjorde det , du kan göra det också 😉

      Han hör inte här, med sin Mellanösterns tradition ”att stödja” eller ”att muta” .

      Och såna som han som försöker att påverka med pengar ska förbjudas att göra det med DEMOKRATISKA LAGAR , det är enkelt!

     • Kan du förklara hur någon ”muta” eller konspiration skulle kunna vara inblandad, när politikerna helt öppet lovar islamistisk massinvandring och traditionell socialistisk internationalisering (=globalism) och sedan också genomför det de lovat när majoriteten har röstat på dem?

     • Läs på om Soros. Han hävdar bl.a. själv att han är ”kriminell”, i den bemärkelsen att han, och hans företags beteenden borde vara internationellt förbjudna. Han tycker länder som inte fattar det är bakom flötet.
      Skrattande har han sagt att han inte är dummare än att han utnyttjar läget (att sänka länder t.ex) tills det förbjuds.
      Intervjun är gammal, och svår att hitta, men han tyckte själv att han var ”kriminell”.
      Idag är han inte så öppen om sina manipulationer av länder, försöker sköta det i det dolda. Orban, Putin m.fl. inser det skadliga för världen med Soros. Sverige, helt naiv.
      Att få triljonärer i doldo vill att världen ska bli marxistiskt
      (bl.a. med hjälp av obegränsad massimport från arabländer)
      och eventuellt lyckas genom plånboken och mörkade manipulationer..borde vara fel
      Rikast borde inte få avgöra länders öde.

 35. Min plånbok innehåller alltid en 500-hundring … denna peng har jag ifall det dyker upp någon SVENSK tiggare… har nu haft den ett bra tag i plånboken , utan att stöta på någon…. vart har dom tagit vägen ? Tiggarbossen har nog pissat in sitt revir väl …

  • Kolla in utanför Systembolaget när de öppnar dagarna före socialbidragsutbetalningsdatumet. När jag handlat där en gång för några månader så kom en kvinna i 30-40-årsåldern, som inte direkt såg ut som en a-lagare utan mer som en svensk småbarnsförälder, fram till mig och tiggde om att få en av de öl jag just hade köpt!

  • Det har blivit fler och fler Svenska tiggare. Jag brukar åka Gröna linjen och upplever en markant ökning av svenska tiggare. Min gissning är att det är en majoritet psykiskt sjuka och missbrukare som tigger då de inte hittat sin plats i samhälle/sjukvård. Jag skulle gissa att dess två grupper inte längre får den hjälp som de behöver. Även om en del missbrukare fått så många chanser som de inte tagits så är det ovärdigt ett välfärdssamhälle.

 36. Ibland kan folk gripas på det mest egendomliga sätt. Här har vi ett sådant exempel; 6 miljoner är mycket pengar, inget man får ihop genom tiggning, oavsett om man har ett stall av tiggare. Girigheten i kombination av arrogans och nedvärdering av landets system där han verkade. Det hade räckt att köpa sig en biljett och bära vanliga kläder. Oftast är det ju så denna folkgrupp av resande ser ut när de verkar imånga andra verksamheter. De som tigger ser vi men de andra som åker och gör inbrott, snor bilar….. syns inte på samma sätt. Men när det är frågan om 6 miljoner, då måste det röra sig om ”andra grejor” också. Jag tror dock att polisen kommer att släppa honom och han kan åka vidare med sina pengar.

 37. Det är mest pensionärer i 75-80 års åldern som ger tiggarna pengar. De är nästan alltid kvinnliga pensionärer som oftast ser väldigt fattiga ut. Undrar vad de skulle tänka om de visste vilka pengar tiggarna drar in.

  • De är inte intresserade av verkligheten. De lever i dimmorna. Fattigpensionärerna kommer fortsatt att rösta för kommunism-islamism hela resten av sina liv också. Att sossarna får en sån stor övervikt av alla röster via fullmaktsombud, beror inte på valfusk utan på att nästan alla pensionärer är helt all-in för totalislamisering av Sverige nu.

   Sossarna tappar ju 1% av det relativa väljarstödet varje mandatperiod till Rörelsens egna begravningsbyrå Fonus. (Sossepamparna, som alla är miljonärer, profiterar girigt på sina lurade slavar ända in i döden!)

   • Det är nog mest för att de andra partiledarna verkar ännu stolligare, vilket troligen också är alldeles sant. Det är inte så alltid så lätt att lura en äldre person ändå…

    • Man lurar dem i statens skolor och statens TV-propaganda när de är barn, si så får man en röst vart fjärde år av dem så länge de lever. helt oavsett vad man gör och vad som händer i verkligheten. En indoktrinerad sosse ändrar sig aldrig utan går rakt in i slaveriet och döden och tar resten av samhället och sina barn med sig in i det folkmord som är oundvikligt i alla socialistiska samhällen med otaliga massmördande exempel de senaste 100 åren.

 38. Historiskt går dom ut som vinnare i kontakt med svenska myndigheter.
  Dom grunder som människor ofta har om utsatta, tiggare är statisk och man tar inte hänsyn till faktiska omständigheter, vilket utnyttjas fullt ut. Det räcker med att man faller under ”tiggare” så är man immun.
  Samhället har svikit dom enligt S+V+MP

 39. Efter att samhällets stöttepelare inom juridiken har lagt pannan i djupa veck och stött och blött denna ovanliga händelse tillsammans med advokatsamfundet och alla tänkbara vänster- och feministorganisationer så blir med till visshet gränsande sannolikhet resultatet bli att tiggaren får behålla sina pengar och kanske till och med blir tilldömd ett smärre skadestånd för den olägenhet och kränkning man har orsakat honom pga utredningen. I Sverige kan det bli hur dumt som helst numera.

 40. Klart han ska behålla pengarna. Arbetsinkomster skall ju deklareras först nu på vårkanten. Intressant fråga om det är gåvor eller arbetsinkomst.

 41. ”Tiggeri” har i Sverige blivit endimensionell fast den har 2 former.
  Den formen vi instinktivt väljer är att hjälpa någon i behov, som inte med eget arbete eller insats kan försörja sig, kort eller långsiktigt.
  Får vi reda på att tiggeriet är baserat på bedrägeri i någon form så blir vi ofta upprörda. Historien har många exempel på bedrägeri, där man t.ex. amputerat djur bilder på någon sjuk för att öka på medlidande faktorn vid tiggeriet. Idérikedomen är är gränslös och metoderna anpassas och optimeras till sin miljö.
  Problemet är att många medborgare inte kan ske skillnad på dessa 2 och ingen vågar sig på att hålla dom isär.
  Precis som fästingar som behöver ett värddjur för sin näring så är gemensamt för dessa 2 typer att det skall finnas ekonomiska givare, antingen privata eller myndigheter. Då merparten av dom politiska åtgärderna ligger på bidrag utan motprestation i arbete 8 timmar/dag så kommer tiggeriet att vara första valet för alltid.

 42. Araporna kanske börjar råna zigenare en masse nu för att komma åt deras kontantmiljoner. Ett ont kanske befriar oss från ett annat ont.

  • Troligen inte, kom ihåg båda grupperna tillhör högsta skyddsklassen i detta samhälle och att det skulle bli kortslutning i dom rättsvårdande funktionerna om detta skulle hända, då är det bättre att båda grupperna fortsätter med att råna oss vanliga Svenskar som inte skyddas alls, precis som hyenorna gör i Afrika!

   • PK är kortslutning per definition. Var och en tar åt sig det denne tror sig profitera mest på för tillfället. Det är så sossarnas centralreglerade tvångssamhälle alltid har fungerat överallt, så och här och nu. Islamisterna kommer så klart att slakta alla zigenare de kommer åt.

 43. Att ”tiggaren” knappast är en tiggare utan en kurir framgår ganska tydligt eftersom polisen gripit honom för misstanke om grovt penningtvättsbrott.
  De 6 miljonerna härrör alltså sannolikt från traditionell brottslighet såsom knarklangning, prostitution, människohandel, rån m m. Tiggeriet är bara en fasad!
  Se gärna NRK:s dokumentär ”Lykkelandet” (jag kan inte länka till den eftersom jag redan länkat till den en gång tidigare i den här tråden).

 44. Att ha tiggare som poserar i trasor utanför varenda butik är ”Chic’t” och ger kulturmarxisterna en grandios kick när de skänker dem en liten slant. Oklart om de vet att allt är satt i system och att mänskliga handlare drar in stålarna. Trots att Rumäniens minister vädjade till svenska folket att inte ge dem några pengar, så att de kan använda miljarderna EU har givit dem att ta han om problemet.

 45. Stackars tsiggare! De här pengarna skulle nog gått till renovering av palatset hemma i Hunedoara. Takförgyllningen hade blivit nött och måste bättras på.
  Googla på ”cigany palota hunedoara” och beundra.
  Det är också möjligt att någon av hans döttrar skulle gifta sig och det är inte gratis att hålla ett ståndsmässigt bröllop för hela tjocka släkten. Detta kan ses på ”cigányesküvö”. Mercan ni ser på en av bilderna är troligen en bröllopsgåva till brudparet. Givetvis har man lejt in ett av Rumäniens bästa zigenarband som får fart på dansen.
  Är ni en nära släkting till någon av brudparet har ni bidragit troligen med ett sexsiffrigt belopp, annars får ni skämmas.

 46. I uppochner vända världen, skulle MP kunna föreslå att tiggeri som vi lämnat bakom oss i Sverige sedan lång tid tillbaka nu bli ett yrke.
  Det skulle kunna bli en valbar utbildning i skolan.
  Att lösa är hur en avtalsenlig lön/inkomst skall kunna beräknas samt vilken schablon inkomst skatten skall beräknas på samt vad som är pensionsgrundande.

 47. Hur många åldringar har blivit rånade och bedragna av denne ”EU-migrant”?

  Enligt polisen står romer för 80% av alla åldringsbrott.

  • De rånar så klart bara de som skänker pengar till dem när de tigger. Tiggeriet är till för att identifiera de allra mest idiotiska och lättlurade invånarna, och sen slå till mot dem i deras hem eller när de kommer ut från bankkontoret.

   Zigenare är experter på att hitta de svagaste i samhället, som ändå har pengar att rånmörda, som en hundralapp åtminstone. Europa har en lång historisk erfarenhet av rövarpacket och av hur de markerar tilltänkta offers bostäder när de inventerar de lättaste offren i det offersamhälle som de för tillfället befinner sig i. Om de ser en småbarnsförälder skänka så värderar de direkt hur mycket det barnet vore värt sålt som slav. Kanske för att själv stympas och sättas som tiggare hela sitt liv.

 48. Det är polisens sak att bevisa att pengarna kommer från brottslig verksamhet (vilket polisen sällan kan) annars får ziggisen behålla pengarna.

 49. Dom har det inte lätt dom ”fattiga” tiggarna när folk skänker för mycket, det finns ingen bank som tar emot stora kontanter, många hanterar inte pengar alls, undrar i vilken valuta dessa pengar var, har han växlat in i sitt hemlands valuta efter att ha samlat in det som alla hans tjänare samlat ihop i sina muggar.

  • Verkar ju tveklöst vara en ganska lönande branch om vi tittar på exemplet med den flitiga entrepenören i Uppsala.

   Om vi snabbutbildar 50- 100.000 tiggare och snabbt får ut dom på gatorna får vi ju den utlovade ”Europas lägsta arbetslöshet” och (S) åtminstone möjligheten att stoltsera med ett infriat vallöfte.

  • Skouuulminister Gurkan Frigolit har en plan redan klar och väntar bara på att sätta den i bruk och det brukar ta 100 dagar i hans fall.

 50. Om jag kommer ihåg det rätt så hävdade man tills ganska nyligen på Public Service och från regeringshåll att:

  – Det finns ingenting som tyder på att tiggeriet skulle vara organiserat eller ha någonting med brottslighet att göra.

  Tur att det stackars utsatta offret, enligt experterna, förmodligen då tjänat ihop degen på hederligt tiggeri åt sig själv så att vi inte behöver oroa oss för att en mäktig zigenarbaron eventuellt skulle kunna vara lite purken på att han tappat bort sex mille härhörande från organiserad brottslighet.

   • Om det stämmer var min sarkastiska kommentar inte så träffsäker här.

    Ville peka ut politiker och media som hittar på sannigar som inte överrensstämmer med vad som är självklart för varje normalbegåvad person som kanske även informerar sig i internationell press. Det är numera ett accepterat faktum även i Sverige att tiggarna på gatan ofta tvingas arbeta för romska ligor där människosmuggling, misshandel och t.o.m mord förekommer mot tiggarna och att etableringen av dessa , ofta från Rumänien och Bulgarien, toppstyrda ligor även för med sig annan kriminalitet.

    Skulle istället kunna vara sarkastisk över att det i det här specifika fallet gick utmärkt för kammaråklagaren att direkt publicera etnicitet och att så olika regler gäller för olika grupper i dagens Sverige.

 51. Beslagta pengarna och bygg ett härbärge för svenska uteliggare och andra behövande. Se dock till att inte moderatledaren Kristersson kommer och snor ett rum då han har vanan inne sedan gammalt att sno från de som inget har.

  • Det är den lokala Strängnäs-moralen som lyser igenom. Stiftet där har
   i alla tider haft en blomstrande ’fastighetsaffär’ – biskopen kan bekräfta.
   Eller, som man sa på 1800-talet – ja även in på 1900-talet – testamenterar
   du gården till kyrkan så får välja grav-placering och gratis begravning.

 52. Ifall det inte rör sig om återvändarbidrag från Svetsaren är
  det förmodligen pengar från knark och prostitution, jfr
  UG:s granskning från Norge.

 53. 6-mille—-om man skulle bli tiggare….på jobbet har jag aldrig haft 6-mille innanför jackan och lite i väskan.
  har nog satsat på fel yrke….tiggeri är ju dessutom skattebefriad inkomst….

 54. Polisen vill inte kommentera om han är känd för tidigare brottslighet eller om han är en så kallad EU-migrant.
  POLISEN?????????????
  Ifrågasätt dem också.
  Hur mycket har de nu snott då?

 55. Såg en gammal tant på stan i Uppsala som tittade på en tiggare och sade lakoniskt: Ziggisar(!) och en sådan där med SEX MILJONER i kontanter på sig! Hade man då väntat sig något annat.., då vi själva knappt har vår ynka pension att räcka till !!!

 56. Kan för mitt liv inte begripa hur givarna tänker när de lägger pengar i muggen. Duktig idiot ropar jag efter dom VARJE GÅNG jag ser någon skänka sina slantar.

 57. Såg på tysk tv hur klanledarna bygger slottsliknande lyxvillor i Rumänien, så pengarna dumma svenskar skänker gör verkligen nytta!

 58. Vedervärdigt den fria ” rörligheten” i EU har gjort detta möjligt och rödgrön politik och halv ro men Soraya post som får stöd av trädkramare i Mp .Brott mot Schengen och tremånadsregeln bryr sig bara gadje om romerna skiter i alla EU regler om tre månader vistelse här ,bryts sig inte om o skatta ,försäkra sina bilar ,polisen är så snälla här sade en tiggare till mig och många gadje låser inte sina hus.

 59. Sex miljoner!!! Skattefritt? Du milde tid! Får slå mig på tiggeri och prostitution istället för att motta min taskiga pension på 9000:- per månad.

 60. Hur länge skall vi finna oss i att ha en regering som är så flat, handlingsförlamad och så inbilskt korkad att den inte kan förbjuda detta spektakulära elände som tiggeriet utgör. Vad är det som hindrar denna s.k regering att skrida till verket ? Gång på gång avslöjas att allt det här handlar om organiserad brottslighet, men ändå så blundar man och hoppas att det lugnar ner sig i folkopinionen så att man slipper besväret med att säga STOPP.

 61. Herionnästet Uppsala (tidigare universitetsstaden Uppsala) har nu problem med både zigenare och heroinlangande Afghaner. Sorgligt.

 62. OT….

  SD-toppen vill starta skolor i Syrien – med svenska lärare

  Sverigedemokraterna vill öppna skolor i Syrien och Somalia – med svenska lärare – och ge återvandringsstöd under minst ett år.

  – Vi måste bli bättre på att erbjuda reella möjligheter att återvända, säger partiets migrationspolitiska talesperson Paula Bieler, veckans huvudgäst i Expressens politikmagasin ”Bara Politik”.

  – SD:s förslag är oseriösa, hävdar migrationsminister Heléne Fritzon (S).

  https://www.expressen.se/nyheter/sd-toppen-vill-starta-skolor-i-syrien-med-svenska-larare/

  • Hur skall det där betalas? Skall nu också SD börja med kostnadskrävande, oseriösa utspel!! Det är väl bättre att Bieler går över till C eller MP eller varför inte Feministiskt Initiativ om hon skall komma med såna där förslag. Fattar inte Bieler att vad folket från MENA kommer till Sverige för, är för att få en kravlös bidragstillvaro, där de inte behöver lära sig mer, än var närmaste Bankomat ligger.

   SD blir sämre och sämre.Vi saknar det friska, debattglada SD från tiden före valet 2014, men det får vi nog tyvärr aldrig återse. De SD-are som vågade opponera mot 7-klövern är utrensade, i toppen sitter en envåldshärskare, och Åkesson själv är trött och har blivit tjock. Partiet och landet styrs med öppna ögon mot avgrunden av makthavare som inte har landets bästa för ögonen.

    • Jo, jag vet, utan SD blir det ännu mer invandring, ännu mer slöseri med landets tillgångar, och ännu mer misskötsel av landet, men det är ju förfärligt så partiet har ändrats efter Åkessons kollaps 2014 då Mattias Karlsson tog över styret.

     Jag tror att man får vara glad om partiet i det kommande valet når upp till 2014 års resultat, och 2022 kommer partiet närma sig 4%-spärren om man inte får bort Mattias Karlsson och ger Åkesson en välförtjänt pensionering efter många års kamp.

     • Kanske är det så att Kristersson ska genomföra SD,s politik men med vem?
      Inte med L eller C då återstår bara S vilket blir svårt
      För egen del vill jag ha tillbaka Kent Ekerot men det kan man nog bara drömma om.
      Vem som än styr till hösten måste göra stora förändringar med migrationen mm annars går det åt helvete LÄGET ÄR ALLVARLIGT NU.

   • Och då tror SD att man kan driva privatskolor i ett muslimskt
    land – nu får SD skärpa sig.
    Mussarna har en bok – sen är bokhyllan tom. Kom ihåg att i
    den världen behövs inget annat!

    • Typiskt att ett sånt förslag skall komma från ett fruntimmer! Muslimerna är väl inte dummare än att de kan jämföra det bidragsår de skulle få om de flyttar tillbaka med den livslånga bidragsförsörjning de har i Sverige. Och dessutom tänker sig Bieler att i Somalia eller vart hon nu vill att dom skall flytta, så skall dom bli tvungna att gå i skolan, medan dom i Sverige inte behöver göra ett skit, utom möjligen ställa till djävulskap. Hur tror Bieler den jämförelsen faller ut sett från somaliern eller vem det nu gäller?

  • Förslaget är bra eftersom det kommer att spara extremt med pengar. Varje syrier kostar skattebetalarna i snitt bortåt 20 miljoner kr under sin livstid. Somalier sägs vara ännu dyrare.

  • Vore trevligt om SD istället drev linjen att endast svenska medborgare aka ha rätt till bidrag och skattefinansierad välfärd. Samt även rejält skärpa reglerna för medborgarskap på samma sätt aom Schweiz gjorde nyligen. Det akulle i ett svep lösa de flesta av sveriges problem och spara 100-tals miljarder.

 63. Pengar från tiggeri, prostitution, knarkhandel, stölder, Sverige har blivit en ny illegal marknad tack vare Löfven och hans sossar. Dags för socialdemokratiska slag ord igen om han uttalar sig, Löfven driver landet i fördärvet med övriga riksdagen.

 64. Man får verkligen hoppas att pengarna tas i beslag. Detta kommer troligtvis rendera i att denna personen inte kommer springa omkring på våra gator värst mycket längre. Han agerade säkert bara som kurir men de ”rätta” ägarna till pengarna lär nog se till att han får betala på det ena eller andra sättet.

 65. Undra hur många miljoner man behöver ha för att inte ses som en tiggare?? Själv funderar jag i stället på om man inte valt fel yrke?? Skola känns lite bortkastad när man ser på lönsamhet..

  • inte konstigt att det känns så i Sverige, landet som ligger sämst av OECD i att värdera och kompensera högutbildade. De vill ju införa medborgarlön istället, så att svetsaren och ingenjören får samma ersättning. en politik som gör att Sveriges ekonomi kommer kunna likställas med länder såsom Vietnam eller Peru om 30 år

 66. Förvånar mig inte ett dugg, Uppsala och uppsalaborna tillhör bland de mest pk vi har i landet. Dom skänker nog gärna både på väg in och ut ur affärerna för att visa hur extremt goda pk-ister dom är.

 67. Kan det göras mer sannolikt att pengarna kommer från brottslig verksamhet än från hederlig verksamhet så kommer de att konfiskeras och tillfalla staten.

 68. tiggare överallt idag . precis överallt. stannar man några sekunder så kommer nån direkt fram. på pendeltåget; ”please pengar lite pengar, chopa lite mat, snälla pengar” jamenvisst maten är slut i RUMANIA ELLER HUR!!! DRA ÅT…

  en annan flkting håller skylt uppe, ”Sverige har kidnappat mig, de styr mig med en inopererad fjärrkontroll”

  en annan står i ett centrum och är helt borta och skriker och viftar agressivt till alla passerande att Sverige ska dö., alla ska dö, ni är skit osv

  till politikerna återigen; DRA ÅT HE…….

 69. Jag tackar alla uppsalabor och för övrigt alla idioter som lägger en slant i tiggarnas kaffemuggar vi har ytterligare hjälpt en att bli miljonär Tack nötter!

 70. Om du skulle fuska med skatten och undanhålla 6 millar från beskattning kan du räkna med att få 6 års fängelse.
  Den här skithögen kommer förmodligen få behålla sina stålar då det förmodligen inte kommer att gå att bevisa var degen kommer ifrån

  • “Det här är en man från Sverige, åtminstone med nordiskt ursprung.”

   Så når det er personer af nordisk oprindelse er det ok at offentliggøre det, men når Peter Springare siger at der er problemer med MENA indvandrere når det gælder gruppevoldtægter, skyderier og grov kriminalitet, så er det racisme, og man må ikke offentliggøre signalement af gerningsmændene.

   Det er jo racisme mod hvide mænd!

   • Alla rasister utgår från att det var en romsk man som har tvingat andra att tigga ihop pengar och på så sätt har lyckats få ihop flera miljoner. Men det var ingen rom, och pengarna kommer med största sannolikhet inte från tiggeri utan från någon typ av brottslighet.

    • Är det så konstigt att folk tror det? Det är ju liksom deras affärside’ att tigga, luras och råna gamlingar. Media är väldigt snabba att delge ursprung i detta fall, så det är kanske en nordbo, men alla araber som åker och krigar för ISIS eller utför terrordåd runt om i världen, kallas också för svenskar om de har bott här.
     Det är du som är rasisten, inte vi.

  • I dagens Sverige och med medias sätt att skriva om personer så kan det betyda vadsomhelst …. men det är bara i rubriken det står och inget om det i själva artikeln … i Aftonbladet alltså … men i vilket fall som helst som beror detta på tiggeriet oavsett och vi vet vem som kom till Sverige och började att tigga eller hur … samt att det fanns inget som tydde på organiserad brottslighet runt tiggandet … men nu läser man ofta om att det just är organiserat … men det har det varit hela tiden men man har ljugit för svenska folket.

   • Samhällsnytt hette tidigare Avpixlat vilket är en rasistiskt sajt. Vem som helst kanske inte kan förstå att detta är rent påhitt för att få igång mera hat mot tiggarna. Men jag tror att både Rapport och Aktuellt tagit upp detta om det varit sanning! Avskyr rasism och främlingsfientlighet! !!

 71. Tiggare verkar lukrativt.
  Slänger nog hantverkar uniformen en pappmugg är enda vetktyget.
  Och all deg är skattefri.
  Undrar om 50 spänn för tandläkaren ingår?

 72. Vet inte varför han skulle ha pengar till en bussbiljett. När jag senast åkte buss i Uppsala och skulle betala med kontanter sa busschauffören att det var åtta år sedan de slutade ta emot kontanter.
  Sex miljoner, det måste vara en stor knarkaffär som han är involverad i på något sätt, och pengar som han inte kan använda för eget bruk utan måste överlämna till någon ”boss”.

 73. Nu har vi svart på vit. Ligorna ifrån Bulgarien och Rumänien gör grova pengar på tiggeri. Inte krona kommer härmed utbetalas till dem.

 74. Nu skriver Aftonbladet i rubriken att den anhållne enligt åklagare skall ha nordiskt-ursprung … men inget om det i själva artikeln … vad som nu menas med det …. men varför skriver man ut detta nu och aldrig annars … är det bara för att säga … hahaha … ni hade fel …

 75. Detta kommer av organiserat tiggeri och människohandel. Förbjud tiggeriet omgående och se till att Rumänien och Bulgarien tar hand om de sina på hemmaplan. Inga tiggare på våra gator oavsett kulör eller religion.

   • Uppenbart att majoriteten av tiggarna kommer från dessa länder. Förbud mot tiggeri gäller naturligtvis generellt inte bara den enskilde mannen i Uppsala!

  • Varför ?Det som man borde ha gjort för länge sedan att man bestraffar de för olaglig bosättning, vilket man inte gör. Alla andra bor på hotell eller camping.
   Dessutom så sitter de på COOP eller Willys och äter medhavd mat –> ingen reagerar.

 76. Verkar som att tiggaren har Svenskt ursprung, så antingen är det nån ploj grej som inte funkat då polisen blivit för nyikna. Kan vara någon som tjänat pangar på att importera tiggare, eller så är det bara en paranoid person som inte litar på banker.
  Kanske var personen på väg att fly landet med sina besparingar.

  Hur som helst verkar det som att polisen går bankernas och eller eurons ärenden och försöker jaga in kontanter från gatan, oavsett så är utvecklingen att man skulle vara kriminell bara för att man använder kontanter skrämmande.

  Själv finner jag trygghet i att ha en mindre summa kontanter på mig, bara en sån sak som att be någon annan springa ett ärende, som de får en slant för besväret att göra utan att behöva riskera hela kontot.

  Det är väl svartarbete snart om jag betalar någon för att hämta pizzan åt mig? 🙁

LÄMNA ETT SVAR