Den 55-årige man som i tisdags greps på resecentrum i Uppsala med sex miljoner kronor i kontanter på sig har släppts på fri fot. Det berättar kammaråklagare Anne Sjöblom för Samhällsnytt.

Enligt Sjöblom är 55-åringen en svensk man och medborgare. Han har suttit anhållen fram till idag. Åklagaren hade fram till klockan tolv på sig för att fatta beslut om mannen skulle begäras häktad eller inte. Vid halv elva-tiden var han fortfarande anhållen, men strax efter tolv meddelade Sjöblom att mannen släppts på fri fot.

– Jag har hävt anhållandet, säger hon till Samhällsnytt men tillägger:

– Brottsmisstanken kvarstår.

Mannen greps i tisdags på resecentrum i samband med att han försökte tigga ihop pengar till en bussbiljett. Vid gripandet upptäckte en polispatrull att han hade en större summa kontanter på sig.

55-åringen är misstänkt för grovt penningtvättsbrott och enligt Sjöblom finns inga andra brottsmisstankar mot honom eller andra misstänkta i ärendet. Utredarna försöker nu reda ut var pengarna kommer ifrån.

– Han har lämnat visssa förklaringar som vi ska försöka kontrollera, säger Sjöblom.

Kan du gå in något på de förklaringarna?

– Nej, det kan jag inte.

Säger han att det är hans egna eller någon annans pengar?

– Jag kan inte kommentera det heller.

Om brottsmisstankarna mot mannen avskrivs så tyder det mesta på att mannen kommer få behålla de sex miljoner kronorna.

– Om utredningen läggs ned så är utgången att han får behålla pengarna, om vi inte kan styrka brott, säger Anne Sjöblom.

SE ÄVEN: Tiggande man i Uppsala greps med sex miljoner kronor i kontanter