En somalisk migrant misstänks för att ha våldtagit ett barn i Norrköping tidigare i veckan. Mannen som nyligen släpptes från ett fängelsestraff rörande grovt sexuellt övergrepp under knivhot mot en 12-årig flicka uppges ha gripits lerig med brottsoffrets mobiltelefon i fickan.

Det var onsdagen den 15 april som ett barn ska ha våldtagits i ett grönområde i kommunen. På fredagen begärde åklagare att den 40-årige mannen ska häktas misstänkt för grov våldtäkt mot barn och övergrepp i rättssak.

LÄS ÄVEN: Ordförande för afghanska föreningen våldtog 11-årig flicka i simhall – utvisas inte

Enligt Nyheter Idag är mannen från Somalia och folkbokförd i Sverige sedan år 2005. Vidare framgår det att han erhöll svenskt medborgarskap år 2014. Nedan ett utdrag av häktningsframställan från Norrköpings tingsrätt:

 

Greps lerig och bar flickans mobil

Enligt uppgifter till Aftonbladet – som utelämnar att den misstänkte är somalisk migrant och tidigare dömd för grovt sexuellt övergrepp mot barn – greps 40-åringen efter att polisen inlett en större insats i området. Det framgår även att polisen av en slump fick syn på mannen som klev av ett tåg med leriga kläder. I samband med kontroll av personen påträffades även brottsoffrets mobiltelefon i hans ficka.

Satte kniv mot flickas hals och hotade döda henne

Den 25 juni år 2018 dömdes mannen, som enligt rättshandlingarna är tolk, för grovt sexuellt övergrepp mot barn till fängelse i ett år och nio månader. Detta efter att i april 2017 ha lurat med sig en tolvårig flicka från en busshållplats och förgripit sig på henne under knivhot.

Mannen bad flickan hjälpa honom att leta efter en nyckel vilket hon inte hade tid med. Men han fortsatte att ihärdigt fråga och fick till slut med sig flickan ned i ett källarförråd som han sedan stängde dörren till.

Därefter satte han en kniv mot flickans hals och sade att han skulle döda henne om hon inte var tyst. Mannen hotade återigen att döda flickan och krävde att hon skulle ta av sig alla kläder. Även vid det här tillfället vittnar brottsoffret om hur gärningsmannen tagit hennes mobiltelefon.

I källaren tog mannen på sig genomskinliga eller vita plasthandskar. Det var sådana handskar som man har på sjukhuset. Det prasslade när han tog på sig handskarna. Mannen stängde källardörren bakom dem. Det var tänt i källaren. Hon frågade var nyckeln var och mannen sade att den var där inne. Hon sade att hon måste gå. Mannen, som stod bakom henne, sade att hon inte skulle gå någonstans. Han lade en hand över hennes mun och tog fram en kniv. Han höll kniven mot hennes hals under några sekunder.

När hon försökte ta bort handen eller säga något eller skrika tryckte han hårdare. Mannen tog telefonen, som är en svart LG av större modell, kastade den på golvet och stampade på den. Hon vet inte vart telefonen tog vägen efter det. Mannen sade åt henne att ta av sig alla kläder och att han skulle döda henne om hon inte gjorde det.

Polisen grep mannen i närheten av brottsplatsen med skrynkliga plasthandskar i fickorna av det slag som flickan vittnat om att gärningsmannen bar vid övergreppet i källaren.

LÄS ÄVEN: C-nämndeman och värdegrundsexpert våldtog 14-årig flicka: ”Viktigt att tjejer tar plats”

authorimage