Natten mot onsdag knivrånades två unga män av tre gärningsmän i Göteborg. Rånarna stal värdesaker för att sedan knivhugga ett av rånoffren till döds.

Polisen mottog larmet klockan 01.56. De två unga männen var ute och promenerade i närheten av busshållplatsen vid Hjalmar Brantingsplatsen när rånarna attackerade.

I samband med rånet fick ett av brottsoffren, en 18-åring, motta knivhugg. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Det andra brottsoffret klarade sig utan skador. Dennes vittnesmål ska ha hjälpt polisen att få upp spåret på gärningsmännen.

En polisinsats inleddes som resulterade i att två män i 20-årsåldern och en kvinna i 18-årsåldern kunde gripas som misstänkta för rånet och rånmordet. Det framgår inte huruvida någon av de gripna är kända av polisen sedan tidigare.

– De tre gärningspersonerna grips i närområdet i en trappuppgång. De hade då stöldgodset med mobilerna och guldkedjan på sig. Senare hittar vi även mordvapnet, en kniv, i närheten av platsen, säger Thomas Fuxborg presstalesperson vid polisen.

Enligt polisen tyder ingenting på att brottsoffren och gärningsmännen känner varandra sedan tidigare.