En 17-årig man dog efter att på tisdagskvällen ha blivit knivhuggen på T-centralen i Stockholm. Fyra personer har anhållits misstänkta för attacken. ”Det finns ingen anledning för allmänheten att känna någon oro” meddelar dock polisen.

Det var 21.30 i tisdags kväll som larmet kom till polisen. 17-åringen ska ha blivit huggen på tunnelbaneperrongen inne på T-centralen och därefter själv ha tagit sig upp till biljetthallen innan han fördes med ambulans till sjukhus. Hans liv gick dock inte att rädda.

De anhållna är mellan 17 och 21 år gamla och enligt polisen var det ingen slumpartad attack.

– Det är för tidigt att säga något om motivet, men det är ingen slumpartad attack. Det finns ingen anledning för allmänheten att känna någon oro kring den här händelsen, säger Niklas Berglund, jourhavande förundersökningsledare på polisen till SVT.

Bra utredningsläge

På grund av de många övervakningskamerorna på T-centralen menar polisen att utredningsläget är förhållandevis bra.

– Brottet har ägt rum på ett område som är relativt övervakat, sa Niklas Berglund.

Gärningsmännen ska ha lämnat platsen till fots men polisen hade signalement på dem genom vittnen. Ytterligare en person uppges ha skadats lindrigt vid attacken. Det är oklart om den personen kan kopplas till någon av parterna i attacken eller är en resenär som kom i vägen.

Händelsen rubriceras som mord, alternativt dråp.