Vid midnatt utbröt skottlossning i Växjö. En man i 20-årsåldern öppnade eld med någon form av handeldvapen och skottskadade tre andra män i 25- till 30-årsåldern. Gärningspersonen kunde strax efter dådet gripas av utryckande polis och anhölls senare av åklagare misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Skottdramat uppges ha ägt rum i en bostad. Två av de tre skjutna männens skador beskrivs som allvarliga men inte livshotande. Dessa fördes med ambulans till sjukhus efter händelsen. Den anhållne mannen nekar till brott.

Uppgifterna går isär om vad slags vapen som använts, Enligt en initial uppgift ska det ha rört sig om en kolsyredriven pistol medan senare uppgifter talar om ett reguljärt krutvapen.

Upprinnelsen till skjutningen uppges vara att en konflikt uppstått i den aktuella bostaden mellan den misstänkte gärningsmannen och fyra andra män i samma ålder. Den nu misstänkte skytten ska då ha lämnat bostaden för att senare återvända med ett vapen som han sköt tre av männen med.

Utöver ungefärliga åldrar på de inblandade är polisen förtegen med uppgifter. Uppgift saknas om huruvida någon eller några av personerna är kända av polisen sedan tidigare. De inblandades härkomst uppges inte heller.