Vid 09-tiden på onsdagsmorgonen fick polisen i Linköping larm om att ett rån inträffat i anslutning till en villa strax utanför staden. Tre personer skadades vid rånet, varav två allvarligt, och fick föras med ambulans till sjukhus. 

Flera patruller åkte till adressen i tätorten Berg – känd för sina slussar vid Göta Kanal – där tre skadade personer påträffades. En man och en kvinna, ett par som båda är i 70-årsåldern, var allvarligt skadade.

En man i 50-årsåldern hade också skadats, men lindrigare. Alla tre fördes med ambulans till sjukhus. Läget uppges vara stabilt för samtliga tre.

”Brottsrubriceringen är initialt grovt rån, men kan komma att ändras under utredningens gång”, uppger polisen i Östergötland i sin händelserapport.

Polisen har sökt med hund i anslutning till den aktuella villan, och tekniker utförde under onsdagen en brottsplatsundersökning i huset.

Inga närmare uppgifter har offentliggjorts om hur rånet gick till, vad som tillgreps, på vilket sätt offren tillfogades skador eller om gärningspersonernas antal och signalement. Ingen misstänkt är ännu gripen för brottet.