syraattack-Worcester
Utrikes

Treåring fick syra kastad i ansiktet – fyra personer arresterade

Publicerad 7/23/2018
Annons

På lördagen fick en treårig pojke i den engelska staden Worcester frätande syra kastad i ansiktet. På måndagen rapporterar brittisk media att de tre män som efterlysts för dådet gripits och arresterats. Ytterligare en person greps direkt efter händelsen.

Motivet till attacken som begicks inne i en lågprisbutik i staden är oklart. Pojken fördes till sjukhus med allvarliga brännskador i ansiktet och på armarna.

Kort efter händelsen kunde en 39-årig man från Wolverhampton gripas som misstänkt för att ha initierat attacken. Polisen efterlyste ytterligare tre män som man offentliggjorde övervakningsbilder på och bad allmänheten om hjälp med att identifiera.

Efterlysningen med bilder på de misstänkta förövarna blev framgångsrik. På måndagen rapporteras att de tre gripits och arresterats i London. I likhet med 39-åringen är uppgifterna kring de nu gripna knapphändig. Det uppges bara att de är 22, 25 respektive 26 år gamla.

Polisen har gått ut och tackat allmänheten för hjälpen. Ordförande för stadsfullmäktige i Worcester, Marc Bayliss, kallade i ett officiellt uttalande syraattacken för ”absolut ren ondska”.

Syraattacker, som tidigare mest förekom i länder som Pakistan, har på senare år blivit allt vanligare i Storbritannien.

LÄS ÄVEN: Åldersgräns på frätande vätskor i Storbritannien efter syraattacker

LÄS ÄVEN: BBC ger sminktips till kvinnor som utsatts för syraattacker

LÄS ÄVEN: Chaufförer vittnar om no-go-zoner i London på grund av syraattacker

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
575Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons