USA:s president Donalnd Trump och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker berättade i onsdags att de har kommit överens om att lösa dispyten om tullar och handelskrig. ”Noll tullar, noll handelsbarriärer och noll subventioner för industrivaror som inte är fordon”, sa Trump på en gemensam presskonferens i Vita huset.

EU ska ha gått med på att öka importen av amerikanska sojabönor, lägre industritullar med målet att ta bort dem helt och att arbeta närmare omkring regleringar och energi, vilket inkluderar att köpa mer kondenserad naturgas (LNG), rapporterar the Hill.

Även förbättringar rörande WTO diskuterades, något Trump tagit upp många gånger.

– Vi startade förhandlingen nyss men vi vet var den är på väg”, sa Trump vid det gemensamma uttalandet i onsdags eftermiddag.

Han sa även att de skulle ”lösa” de hämndtullar på stål och aluminium som han införde på EU i maj.

Trump backade också på hans hot om höga tullar, 25 procent, på utländska bilar och bildelar. Båda parter kommer samtidigt att avvakta med andra tullar medan förhandlingarna pågår, sa Juncker.

LÄS MER: EU:s ordförande misstänks vara stenfull på NATO-mötet – kunde inte stå själv

Det var i maj som Trump tog bort ett undantag EU hade och lade 25 procents tull på importerat stål och 10 procent på aluminium. EU svarade med tullar på amerikanska varor såsom jeans. bourbon och motorcyklar.

– Vi har haft en stor dag, väldigt stor, sa Trump och kallade genombrottet ”en ny fas” för handelsrelationerna.

Obama-administrationen spenderade flera år med att förhandla TTIP-avtalet som aldrig gick igenom då Trump sa nej till det.

USA fortsätter med tullar mot Kanada, Mexiko och Kina, där de i sin tur har uppfört tullar mot amerikanska varor.