Den amerikanska skönhetsmissen Kathy Zhu, till vardags student på University of Michigan, diskrimineras på grund av sina konservativa politiska åsikter. Hon har fråntagits sin titel som Miss Michigan efter att ha avböjt att delta i ett ”pröva hijab”-jippo och redogjort för gärningsmannastatistik beträffande mord på svarta i USA.

Zhu har länge varit politiskt aktiv online och är en stor Trump-supporter med cirka 80 000 följare på ”Instagram” och ”Twitter” tillsammans. Nu har hon fråntagits sin titel efter att organisationen Miss World America ansett att innehållet på hennes sociala medier är ”kränkande, okänsligt och olämpligt”.

https://twitter.com/PoliticalKathy/status/1152044590645616640?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1152044590645616640&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bizpacreview.com%2F2019%2F07%2F19%2Fmiss-world-america-strips-title-from-pro-trump-miss-michigan-after-she-refused-to-wear-a-hijab-776389

Framför allt är det två tweets som retat upp organisationen. Det första är ett nu borttaget inlägg från 2018 där Zhu tackade nej till att bära hijab när University of Michigans muslimska studentförening firade World Hijab Day. Zhu skrev då på Twitter:

”Det finns en ”prova hijab monter” på mitt universitets campus. Menar de att det numera är en modeaccessoar och inte en religiös symbol? Eller försöker de bara få kvinnor att vänja sig vid islams förtryck?”

Miss World America har hittills vägrat uttala sig ytterligare trots ett flertal kontaktförsök av ”Free Press”.

”I Mellanöstern straffas och stenas många kvinnor för att de vägrar bära hijab”, berättar Zhu och fortsätter: ”Ingen talar om det i Väst”.

Det andra var ett svar till en annan twitteranvändare där Zhu skrev:

”Visste du att majoriteten av svarta dödsfall orsakas av andra svarta? Lös problemen i din egen grupp innan du skyller på andra.”

”Detta gäller för alla grupper”, menar Zhu. ”Fixa egen din närhet innan du slår ut mot andra och försöker peka ut problem där. Det gäller inte bara svarta”, fortsätter hon.

”Jag är inte direkt någon rasist eller så”, säger Zhu som föddes i Kina och kallar sig själv Chinese-American.