I veckan tillkännagav Twitter en ny policy som de hävdar kommer att erbjuda mer transparens kring vilka tweets med ”hatiskt” innehåll på plattformen som har blivit föremål för tillsynsåtgärder.

När tweets bryter mot Twitters policyer är en av åtgärderna företaget vanligtvis kan vidta att begränsa räckvidden för dessa, eller något som de kallar ”synlighetsfiltrering”. I dessa scenarier förblir inläggen online men blir mindre upptäckbara eftersom de är uteslutna från bland annat sökresultat, trendlistor och flöden. Om användare vill se tweeten måste de besöka författarens profil direkt.

LÄS ÄVEN: SR kränkta av Twitter-etikett – lämnar plattformen

Förut skulle den bredare allmänheten inte nödvändigtvis veta om en tweet hade modererats på detta sätt. Nu säger Twitter att det kommer att ändras.

Företaget planerar att snart börja lägga till synliga etiketter på tweets som har identifierats för att potentiellt bryta mot dess policyer, vilket har påverkat deras synlighet.

”Denna förändring är utformad för att resultera i verkställighetsåtgärder som är mer proportionella och transparenta för alla på vår plattform”, heter det i ett blogginlägg författat av Twitter Safety.

LÄS ÄVEN: Musk: Statliga myndigheter övervakade Twitter – läste privata meddelanden

Om en tweet är märkt kommer inte användaren själv att bli shadowbannad eller borttagen från nätverket utan åtgärderna kommer att ske på ”enbart tweet-nivå och kommer inte att påverka en användares konto”.