trump twitter zon

There will never be an “Autonomous Zone” in Washington, D.C., as long as I’m your President. If they try they will be met with serious force! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 23, 2020

Utrikes

Twitter lägger ny varningstext på utspel av Trump

Publicerad 6/24/2020
Annons

Ännu en gång har Twitter gått in och flaggat en av president Donald Trumps tweets. Denna gång är det ett utspel om att de som försöker sig på att införa en autonom zon i huvudstaden kommer att möta på kraftfulla åtgärder plattformen anser är problematiskt.

”Det kommer aldrig bli en ’autonom zon’ i Washington, D.C., så länge jag är er president. Om de försöker kommer de att mötas av kraftfulla åtgärder”, twittrade Trump. Detta var ett svar på den sex kvarter stora zon vänsterextremister tagit över i Seattle och förvandlat till laglöst land och som man försökt göra även i närheten av Vita huset.

Enligt Twitter utgör Trumps inlägg ett hot om skada mot en identifierbar grupp.

LÄS ÄVEN: Ny Trump-censur från Twitter – menar att han ”förhärligar våld”

Detta är fjärde gången som Twitter på kort tid gått in och på något sätt manipulerat presidentens utspel. Tidigare har man bland annat betecknat Trumps utspel om att ”då plundringen börjar, börjar skjutandet” som ”glorifiering av våld”.

LÄS ÄVEN: Twitter: Trump första sökresultat på ”rasist”

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
745Nato-chefen hyllar mångfald, hbtqi och trans: ”Vår styrka”
Annons