I staden Mainz i den tyska delstaten Rheinland-Pfalz är bestörtningen stor som en reaktion på att den döda och våldtagna kroppen av en 14-årig judisk flicka hittats i närheten av Wiesbaden efter att hon varit försvunnen i två veckor. Två misstänkta gärningspersoner har arresterats – en 35-årig turkisk medborgare av tysk polis och en 20-årig irakisk asylmigrant av kurdisk polis i norra Irak dit han tagit sin tillflykt.

Det var på onsdagen som 14-åriga Susanna Feldmans kropp påträffades i utkanten av den tyska staden Wiesbaden. Hon hade då varit försvunnen sedan den 22 maj. En rättsmedicinsk undersökning kunde snabbt visa att Susanna bragts om livet efter att först ha blivit våldtagen.

Åklagare meddelade på torsdagen att två asylsökare – en 20-årig man från Irak och en 35-årig man från Turkiet bosatta på ett asylboende – misstänks för att ha våldtagit och mördat Susanna Feldman. De ska därefter ha grävt ned kroppen.

Den turkiske 35-åringen kunde snabbt gripas medan den 20-årige irakiern lyckades fly tillbaka till Irak där han dock senare greps av kurdisk polis. Han tros ha anlänt till Tyskland under den stora migrantvågen 2015 och hade fått avslag på sin asylansökan men överklagat.

20-åringen uppges vara känd av polisen sedan tidigare. Han har bland annat figurerat som misstänkt gärningsperson i personrån under knivhot. 35-åringen uppges inte tidigare ha varit i delo med polisen.

Den judiska församlingen i Mainz uppger att de nu gör allt för att stödja flickans familj i den svåra stunden. Församlingens rabbin, Aharon Ran Vernikovsky, har också gjort sig till talesperson för den bestörtning som invånarna i Mainz känner till följd av det inträffade.

Försvinnandet och sedan våldtäkten och mordet har slagits upp stort i medier över hela Tyskland. Vänsterliberala medier uppges dock ha utelämnat att gärningspersonernas härkomst och att flickan var judisk.