Vid den första kongressutfrågningen på decennier medgav en marin underrättelseofficer inför medlemmar i kongressens underrättelsekommitté på tisdagen att UFO-observationer är ”frekventa och kontinuerliga”.

I sina inledande uttalanden inför kommittén sa Scott Bray att UFO-observationer har varit vanligt under militära operationer sedan 2000-talet.

LÄS ÄVEN: Pentagon erkänner: UFO existerar

Brays vittnesmål är en del av kongressens första utfrågning om UFO på mer än 50 år. Han hade sällskap av USA:s undersekreterare för försvar av underrättelsetjänst och säkerhet Ronald Moultrie, som övervakar Pentagons Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG).

AOIMSG inrättades för att undersöka utgivningen av en underrättelserapport om UFO:n 2021. Rapporten drog slutsatsen att mer än 140 UFO-observationer sedan 2004 inte kunde förklaras.

– Det är uppenbart att många av iakttagelserna är fysiska föremål, baserat på de data vi har, sa Bray vid tisdagens utfrågning.

Oförklarade och potentiellt farliga

De flesta av dessa iakttagelser faller inom en av fem kategorier, säger han: luftburet skräp, nationella atmosfäriska fenomen, amerikanska industriutvecklingsprogram, utländska motståndare eller ”annat”.

De så småningom identifierbara observationerna har inkluderat bitar av mylar från ballonger och kommersiella och militära drönare, sa Bray, och förbättringar av militära sensorer kan vara förklaringen till en del av ökningen av observationer.

LÄS ÄVEN: Amerikanskt krigsfartyg jagades av två bilstora UFO-”ljusbollar”

Samtidigt noterade både Bray och Moultrie att många iakttagelser fortfarande är oförklarade och potentiellt farliga, och Bray noterade att det har förekommit elva tillfällen där kollisioner mellan UFO:n och militär utrustning varit nära.