daily-caller-asap-rocky
InrikesUtrikes

Undersökning: Var fjärde amerikan stödjer militär fritagning av Asap Rocky

Publicerad 7/27/2019
Annons

Den konservativa webbtidningen Daily Caller har undersökt stödet bland amerikanerna för att USA med militär intervention ska frita den misshandelsåtalade rapparen Asap Rocky från häktet i Sverige. Var fjärde av de 1 114 personer som svarat på frågan uppger att de stödjer en sådan operation.

En något större procentandel, 36 procent, föredrar dock en diplomatisk lösning. Nästan lika många, 32 procent, anser att USA inte bör göra något alls. Det är samtidigt oklart hur representativ undersökningen, som genomförts i sociala medier, är för det amerikanska folket som helhet.

Daily Caller skriver att en fritagningsoperation troligtvis skulle behöva utgå från ett hangarfartyg i Östersjön. Därifrån kan ett team på runt 20 personer flygas in till Stockholm i Black Hawk-helikoptrar osynliggjorda med stealth-teknik.

Enligt webbtidningen går en sådan operation att genomföra på bara några minuter och man gör bedömningen att motstånd från häktesvakterna skulle bli minimalt eller helt utebli. ”De törs inte gå i närstrid med våra specialstyrkor, utan omedelbart retirera”, skriver tidningen.

Man skriver därefter att en militär fritagning lyckligtvis inte kommer att behövas: ”För en vecka såg det ut som att svenskarna inte hade något intresse av att spela boll och göra det rätta. Men nu har president Donald Trump inlett samtal och det verkar som att Rocky snart är hemma igen.”

Daily Caller riktar samtidigt en varning till Sverige som man menar ”ska ha klart för sig att USA:s armé både kan och bör vara redo att genomföra ett militärt räddningsuppdrag om det skulle behövas”.

Enligt tidningen visar den undersökning man gjort att det finns ett stort stöd bland amerikanerna för en sådan militär insats. Man skriver att stödet för att frita Asap Rocky är större än att slå till militärt mot Iran, något som endast 12 procent av amerikanerna stödjer.

”Vi kommer att hämta hem Rocky på det ena sättet eller det andra” konstaterar Daily Caller avslutningsvis och hoppas att det sker genom att svenskarna låter honom lämna häktet som en fri man – ”det andra alternativet är mindre trevligt”.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
545Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons