En man som var ute och promenerade med sin hund i Trollsjöområdet i skånska Eslöv möttes av en obehaglig syn. Ett gäng ynglingar spelade fotboll, men i stället för boll använde man levande änder. Det rapporterar Lokaltidningen Vellinge.

När mannen sade åt gänget att upphöra med djurplågeriet utsattes han för hot om att de skulle sparka ihjäl hans hund om han anmälde det han sett. Mannen lyckades dock ta både sig själv och hunden oskadd från platsen. Han dokumenterade även djurplågeriet med sin mobil.

Bilderna har överlämnats till polisen tillsammans med en anmälan som mannen trots hotelserna tog mod till sig att göra. Polisen har inte offentliggjort bilderna och är förtegna om de djurplågande ungdomarnas härkomst. Man hyser dock hopp om att kunna identifiera och lagföra gärningspersonerna.

Fler fall av djurplågeri
Lokaltidningen skriver på tisdagen även om ett annat fall av djurplågeri i regionen. I Vellinge misstänks någon lägga ut råttgift på en villatomt i syfte att döda en familjs hundar.

Igår rapporterade tidningen också om en katt i Löddeköpinge som beskjutits med grovkalibrigt luftvapen. Katten fick allvarliga skador.