För några dagar sen bötfällde EU-domstolen Ungern med 200 miljoner euro för vad man anser vara en alltför stram migrationspolitik, och för varje dag som landet inte öppnar gränserna ökar bötesbeloppet med en miljon euro. Premiärminister Viktor Orban är dock inte intresserad av att förvandla även sitt land efter svensk modell med alla de problem det medför för generationer framåt. Samtidigt kallas Ungern för Europas sista hopp.

I domslutet slås fast att enskilda EU-länder inte har rätt att själva besluta om vilka och hur många man släpper in i landet, i stället måste man bedriva den migrationspolitik som EU-kommissionen i Bryssel tagit fram.

”Det verkar som att illegala migranter är viktigare för Brysselbyråkraterna än deras egna europeiska medborgare”, kommenterade Orban.

LÄS ÄVEN: Ungern döms böta miljardbelopp – måste öppna gränserna för migranter

Han gör också klart att det finns inte tillräckligt med pengar i hela världen för att EU ska kunna påtvinga landet migranter eller sätta deras barn i händerna på hbtq-aktivister:

”Europas sista hopp”

I torsdags besökte en av Donald Trumps söner, Donald Trump Jr, Mathias Corvinus Collegium i Budapest som är en av Ungerns största privata utbildningsinstitutioner. Där tog han upp ämnen som det amerikanska presidentvalet, inrikespolitik och världspolitik.

Under paneldiskussionen talade man även om hindren för konservativa i det nuvarande politiska klimatet.

– Sunt förnuft är allt annat än vanligt nuförtiden i regeringar, inom utbildning, i världen i stort och i varje institution vi interagerar med varje dag, sa han och tillade att amerikanska konservativa ser på Ungerns premiärminister Viktor Orban som en stor ledare som sätter Ungern först.

– Ungern är Europas sista hopp.

Medias partiskhet

Trump Jr sa att han har granskat de bredare kopplingarna mellan institutionell korruption och medias partiskhet, vilket belyser urholkningen av allmänhetens förtroende för den demokratiska processen i USA. Han tillskriver åtalet och fällandet av sin far till denna korruption och partiskhet.

– Om de gjorde det mot honom, kommer de att göra det mot vem som helst, sa han.

På frågan vad Donald Trumps första steg skulle vara om han vinner presidentvalet igen, svarade Trump Jr att avsluta kriget mellan Ryssland och Ukraina.

LÄS ÄVEN: Orban: Västerlänningar trötta på mångkultur välkomna till Ungern