Är du en ungersk kvinna under 30 år som har barn? Ja, då kommer du slippa betala inkomstskatt. Ungern fortsätter att satsa på en generös familjebildningspolitik för att motivera medborgarna att skaffa barn – som alternativ till att öppna upp gränserna för massinvandring från Afrika och Mellanöstern.

De flesta västerländska och postkommunistiska samhällen upplever låg nativitet. Konsensus mellan vänsterpartier och liberala partier har under lång tid varit att försöka fylla på de åldrande samhällena – och fylla luckor på arbetsmarknaden – med en ständigt ökande massinvandring och dålig kontroll på illegal invandring.

Men Viktor Orbáns Ungern gör tvärtom. Där implementerar man restriktiv migrationspolitik sett till invandring från tredje världen – och satsar på en stöttande och belönande familjepolitik som man hoppas ska stimulera det inhemska barnafödandet.

LÄS ÄVEN: Orban: Västerlänningar trötta på mångkultur välkomna till Ungern

Har tillgång till alla typer av familjestöd

– Enligt regeringens beräkningar skulle tiotusentals unga mödrar med inkomst kunna nyttja möjligheten till skattebefrielse, förklarade Ungerns familjeminister, Ágnes Hornung, i ett uttalande till Breitbart Europe på söndagen.

Men det är inte bara inkomstskattebefrielsen som de unga mödrarna gynnas av. De har även tillgång till alla typer av familjestöd som funnits sedan innan, inklusive familjeskattebidraget, graviditetslån och barnomsorgsavgiften.

LÄS ÄVEN: Ungerns familjepolitik gör succé: barnafödande och äktenskap ökar kraftigt