På lördagskvällen gick en knivman till attack mot en polis i Göteborg. Enligt uppgifter till Samhällsnytt ska mannen ha försökt att smita från platsen i samband med kontroll. När polismannen greppade tag i mannen svarade han med att utdela två knivhugg. Men händelsen utreds inte som mordförsök utan endast som grov misshandel.

Det var vid klockan 23 på kvällen som polisen mottog larm om en fest med ett 30-tal personer på Exportgatan på Hisingen som spårat ur i ett bråk, rapporterar GP.

LÄS ÄVEN: Fem års fängelse och utvisning för ’ensamkommande’ som knivhögg polisman

Samhällsnytt kan berätta mer om händelsen där uniformerade poliser skulle kontrollera tre personer som stack ut i mängden. I samband med kontrollen försökte en av personerna, en man i 20-årsåldern, att fly från platsen och poliserna tog upp jakten.

En polisman kom ifatt mannen och greppade tag i hans rygg, men då vänder sig mannen hastigt om och utdelar två knivhugg.

– Först ett hugg i armen och den andra i bicepsen, uppger en källa för Samhällsnytt.

Knivhögg polis och fortsatte flykten

De andra poliserna på platsen tog upp jakten efter knivmannen som fortsatte sin flykt. Mannen greps kort därefter och enligt uppgifter till Samhällsnytt har han bakgrund från Afghanistan.

Den knivhuggne polismannen fördes med ambulans till sjukhus där han opererades för skadorna. Det framgår att dessa bedömdes som allvarliga men inte livshotande.

Enligt GP har åklagaren inlett en utredning rörande grov misshandel och gärningsmannens kniv har beslagtagits.

LÄS ÄVEN: Amir skulle hålla unga borta från kriminalitet – hotade poliser med AK-47