I sociala medier cirkulerar information om att nästa veckas demonstration mot islam i Malmö kommer att mötas av våldsamma upplopp och mordbränder. I ett meddelande som sprids på ett konto med tiotusentals följare går det att läsa, ”det kommer brinna i flera olika städer” och man menar att staten ska få betala för att de tillåter yttrande- och demonstrationsfrihet på platsen. Upploppen och bränderna hoppas man ska få polisen att aldrig igen godkänna en sådan ansökan.

Samhällsnytt fortsätter att rapportera kring händelseutvecklingen inför det torgmöte som anordnas av gatukonstnären Dan Park på Fridhemstorget fredag i Malmö den 28 augusti klockan 13.00, där bland annat ett exemplar av Koranen ska eldas upp. Vid sidan om Park kommer även Rasmus Paludan, partiledare för det islam- och invandringskritiska partiet Stram kurs, att delta för att belysa den i vår del av världen nyetablerade religionens negativa konsekvenser för samhället.

LÄS ÄVEN: SVT besvärade över Dan Parks demokratiska rätt till torgmöte: ”Är ju dömd för brott”

På fredagen uppmärksammade Samhällsnytt hur en i vissa kretsar välkänd sociala medier-profil med över 50 000 följare på Instagram och YouTube ägnar sig åt att våldtäktshota Dan Parks familj och antyda att sådant våld ska utövas att Park behöver skyddsväst på platsen inför nästa vecka om han vill överleva.

Det är 34-årige Nabih ”Nabbe” Turkie från Libanon, numera folkbokförd i Helsingborg, som står bakom samtalen och försvarar hotelserna med att det han säger är ett ”pranksamtal”. Nabih, som tidigare har lyfts upp av statstelevisionen i en dokumentär, har på lördagen publicerat flera inlägg i vilka det talas om att en oanmäld motdemonstration kommer att arrangeras.

LÄS ÄVEN: SVT-hyllade Nabih ska våldta Dan Parks mamma, syster och fru – varnar för skjutning

Av inlägget, som uppges ha skickats till Nabih och som han därefter har återpublicerat för nära 40 000 följare på Instagram, framgår det att över 200 personer ska samlas ”klockan 11.00 vid ribban på stora parkeringen den 28e och röra oss mot Fridhemstorget i Malmö”.

”Det kommer brinna i flera städer”

Vidare går det att läsa att folksamlingen ”ska ta till med hårdhandskarna”. Det framgår även att ”det kommer brinna i flera olika städer, staten ska få betala för att dom tillåter detta och förstå vad dom orsakat så det inte händer igen”.

Den påstådda folksamlingen planerar även att mobilisera sig på ett för polisen oförutsägbart sätt för att kunna bryta igenom avspärrningar och attackera det av myndigheten tillståndsbeviljade torgmötet mot islam. I meddelandet går det att läsa rader som, ”hårt mot hårt” och ”vi lever för detta” med hänvisning till våldsamma upplopp.

Argumenterar för skadegörelse

I ytterligare ett inlägg på Instagram argumenterar Nabih för att man ska ha förståelse för de antidemokrater som kommer att sätta eld på oskyldiga invånares bilar. Detta likställer han med att nyttja sin demokratiska rätt att hålla en laglig demonstration och att elda upp en bok som man själv har köpt och äger.

Nabih avvisar de röster i kommentarsfälten som menar att man inte ska störa demonstrationer med våld mot ”oskyldiga bilar”. Han frågar då, ”vad har oskyldiga muslimers hjärtan gjort svenska staten?”. Sedan slår sociala medier-profilen fast att ”pengar är bara materiala saker medans känslor inte går att köpa”.

Paludan ska dränka Koranen i grisblod och urin

På fredagen kunde vi berätta att Paludan uppger att han vid besöket i Malmö ska låta såväl grisblod som urin från av muslimer betraktade som otrogna skölja över islams heliga bok. Detta för att visa motvilja men också för att muslimer inte ska tro att de med våld kan bestämma vilka idéer vi i en demokrati får kritisera.

LÄS ÄVEN: Paludan ska dränka Koranen i grisblod och urin i Malmö

authorimage