År 2019 kunde Samnytt avslöja hur YouTube-influencern JCBUZ, numera under artistnamnet Big Drippa, uppmanade till mord på vita personer. Nu lyfter statsradion fram profilen som en förebild och gör reklam för hans musik.

Samnytt kunde tidigare visa att 23-årigen invandrad från Nigeria, som numera går under namnet Big Drippa drev ett Instagramkonto under namnet ”barasvarta” i vilket han enbart tillät svarta personer att delta och propagerade rasism mot vita till hundratals ungdomar. I sina videoklipp uppmanade han bland annat till mord på vita.

LÄS ÄVEN: Rapartist från Lund uppmanar till mord på vita: ”Skjut dem”

I ett uppmärksammat inlägg som Samnytt kunde säkra filmade Conable sig själv och uppmanade att man ska skjuta vita personer som ”snackar skit om dig eller din familj”. Nedan följer Conables tal och videoklippet:

Mina bröder och systrar, mina svarta bröder och systrar jag har ett viktigt meddelande till er. Jag vill bara säga till er alla mina svarta bröder och systrar där ute – ni är speciella och ingen är som er. Fortsätt kriga.

Vi svarta ska ta över – vi ska bli nummer ett – en vacker dag vi ska bli nummer ett – vi ska ta över de här vita. Så som de här vita tog oss som slavar vi ska ta de här som slavar och behandla de ännu värre.

Men just nu vi bara kämpar igenom, vi ska vara smartare, vi ska vara snabbare, vi ska vara bäst på allt. Vi ska deras bitches och vi ska ta deras pengar. Vi ska bli helt ärligt bli den bästa rasen någonsin.

Det här är bara början, det börjar litet men tro mig vi kommer växa och bli större. Vi kommer vara den starkaste gruppen i Sverige – ingen kommer våga jiddra med oss. Bara vänta, en vacker dag.

De vita försöker jiddra med oss – då du vet vad som kommer komma fram [pistoltecken med fingrarna]. Vi ska visa de hur vi gör. Vi är krigare förstår du? Vi är afrikansk warrior – de är inte på våran nivå. Det här är bara början, black power, black power.

Om någon vit kille eller vit tjej försöker snacka skit om dig – skjut dem! Om de snackar skit om din familj – skjut dem!

Statsradion gör reklam – men döljer vem han är

På måndagmorgonen publicerade skattefinansierade Kulturnyheterna i P1 ett inslag om om mannens YouTube- och musikprojekt men mörkar vem han egentligen är och att han utretts av polisen. Enligt statsreporter Amanda Lindström vill mannen inte berätta vem han är. Det ställs inga frågor om mannens rashat.

Amanda Lindström. Foto: LinkedIn

Istället lyfter statsradion fram influencern Big Drippa har över 80 000 prenumeranter på YouTube och över 50 000 följare på Instagram. Statsradion marknadsför även mannens nya projekt där han analyserar rapartisters texter, musikvideos och utspel i sociala medier. Vidare passar statsradion på att spela upp musik som han har skapat och säljer genom Spotify.

LÄS ÄVEN: Utredning mot rapartist som uppmanade till mord på vita lades ned: ”Inget allvarligt menat”