Utomnordiska män grovt överrepresenterade i våldtäkter på Åland

Delningar

Utomnordiska män är åtta gånger mer benägna att våldta än åländska män. De ligger också bakom samtliga färjevåldtäkter.

Sajten Ålands Nyheter har undersökt samtliga våldtäktsrättegångar i Ålands tingsrätt sedan tio år tillbaka.

Enligt den färskaste statistiken från 2016 består Ålands befolkning till 65 procent av ålänningar, 19 procent finländare, 9 procent svenskar och 7 procent av annat ursprung.

Som dömda räknar man de som åtalats för våldtäkt eller våldtäktsförsök och därav fällts för antingen våldtäkt, våldtäktsförsök, tvingande till samlag, sexuellt utnyttjande, sexuellt antastande eller sexuellt utnyttjande av barn.

Mindre än var fjortonde person på Åland har utomnordiskt ursprung. Men samtidigt ligger andelen från dessa länder som dömts i våldtäktsrättegångar under det senaste decenniet på 38 procent. Detta innebär att de är åtta gånger mer benägna att våldta än åländska män.

Andelen ålänningar utgjorde 44 procent av de dömda, en underrepresentation på 32 procent.

Andelen dömda finnar och svenskar motsvarade dock någorlunda mängden av respektive grupp; 13 och 6 procent.

Tas nedlagda åtal där den åtalade friats på grund av brist på bevis med i beräkningarna utgör utomnordiska män nästan hälften av de åtalade.

När det gäller våldtäkter på färjor som lett till åtal i Ålands tingsrätt har samtliga skett av utomnordiska män, däribland ett fall med två tyska män. Dessa typer av våldtäkter präglas också av ett mer brutalt förfarande.

I 38 procent av våldtäktsåtal där gärningsplats kunnat utläsas ur åtalet skedde brottet i en privat bostad, i 31 procent av fallen i allmän lokal såsom hotell och evenemang och i 31 procent av fallen i form av överfallsvåldtäkter på gator i Mariehamn.

Under de senaste tio åren har tingsrätten dömt ålänningar, finländare, svenskar, perser, thailändare, tyskar, turkar, ester och araber för våldtäkt eller den lindrigare domen sexuellt utnyttjande.

73 procent av de som befanns skyldiga dömdes till villkorligt fängelse, 11 procent till ovillkorligt och 16 procent fick inget fängelsestraff alls.

I samtliga fall där inget straff utdömdes menade rätten att dessa var så pass mentalt störda att de var ur sina sinnes fulla bruk.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

226 KOMMENTARER

 1. Motståndet mot EU och globalisterna ökar i hela västvärlden. De har inte bara diverse yttre fiender att tampas med, den västliga inhemska kritiken ökar snabbt. Nu behöver Sveriges folk återta makten i Riksdagen och återställa Sverige till den suveräna stat det en gång var, kasta ut globalisternas hantlangare från våra beslutande organ och medier.

  https://anthropocene.live/2018/03/16/globalismens-konsekvenser-for-demokratin/#comments
  Lars Bern en av de bästa rösterna på alternativa medier. Han är övertygad om att vi segrar till slut.

  • Globaliseras bäste bundsförvant George Soros 80 år!……..så nedräkningen har redan börjat för ”kom igen” hur gammal kan han bli?

   Underbart för oss Sverige vänner att människor som Lars Bern, Jan Sjunnesson, Karl Olov Arnstberg m.fl. finns annars skulle vi nog varit rökta allihop.

   Så en stor tacksamhets tanke till dessa inspirations källor som trotts all skit i detta land, ändå får oss att vilja vakna upp till en ny dag och kämpa mot de vänsterliberala etablissemanget.

 2. Sen måste man också beakta att en del av ”svenskarna” och ”finnarna” också egentligen är utlänningar och då blir överrepresentationen ännu högre!

 3. Och då kallas vi för rasister och nazister.
  Men om dessa brottslingar offentligt kallar oss för allehanda skändligeter tycker mediainkvisitionen att det är ok.
  1,1 miljoner måste återsändas till avsändaren snarast.

  • Tydligen kan bara vita män kallas rasister..även om en brutal gruppvåldtäkt mot en vit kvinna utförd av utom-Europeiska män i mina ögon inte kan ses som annat än ett rasistiskt hatbrott..

   • 100% rätt.
    Svt gick ut med att det är de ensamkommande som är offer
    vid av dem genomfört våldtäkt.
    Detta är för mig oförlåtligt!
    Svt måste försvinna.

 4. Det där är bara otur, tillfälligheter, fake news, hmm rasister som sprider och gjort undersökningen, lögn, inte sant, men vad har inte dessa stackars utomnordiska män genomgått tidigare, falska anmälningar, mörkertal när det gäller inhemska våldtäkter, detta har alltid skett, nordisk kultur är ren barbari.

 5. Jag är född på ön. Men man undrar vart man ska vägen i framtiden. Kommer precis från Åbo. Gick man in i en billighetsaffär så hörde man knappt finska och tiggare börjar det komma. Utvecklingen är verkligen tråkig överallt. Och vilket köpcentrum man än gick in så var det HM Ginatricot o Kjell o company. Förbannade globalist butiker förstör det lokala totalt. Till slut är det samma butiker i hela Europa. Bara att inse globalismen är inte framtiden utan bara slavsamhälle där lokala entrepenörer inte har någon som helst framtid.

  • Denna smygande invasion är resultatet av den blåögdhet, hjälpsamhet och öppenhjärtighet som nordbor uppfostrats till. Vi vänar alltså inte i första hand om våra egna barn, egna familj, egna släktingar eller vänner. Alla har samma värde och där skiljer vi oss mycket ifrån andra invällande kulturer…detta kan mycket väl bli nordbons undergån…vi trängs helt enkelt undan av mera aggressiva kulturer och folkslag med starkare familje/klanband….

   • Faktiskt. Förr brukade jag skriva. Undrar om politikerna ger veckopengen till grannens barn. Vi är hjärntvättade.

 6. Är det medborgarskapet man går efter när man definierar ”utomnordiska” och ”åländska” män? I såll fall tror jag att överrepresentationen skulle bli ännu större om man tittade på etniciteten istället.

 7. ”Utomnordiska män grovt överrepresenterade i våldtäkter på Åland”…
  Vem är förvånad?? Menaiter som tar färjan från Sverige.
  Beklagligt att oskyldiga ålänningar drabbas av det groteska och fullständigt vansinniga svenska mångkultursexperimentet.
  REPATRIERING NU!

 8. Sån tur är inte Åland Sverige, denna statistik går inte att överföra på Svenska förhållanden …. dessa problem finns inte här.

  • Ja, om man vill försöka dra ner det till en viss nivå av ”minsta gemensamma nämnare”. Men sen är det stopp, för om man drar det ännu mer ner i ”minsta gemensamma nämnare”, kommer snart vissa etniska grupper fram. Och då är det helt plötsligt ”rasism”.

  • Om man inte går längre än till att det är män som utför våldtäkterna blir det helt omöjligt att dels förklara ökningen av våldtäkter och dels att komma på en lösning på problemet.
   Men det är väl det som är meningen.

 9. ”Utomnordiska män”… ”Utomeuropeiska män”… Smakar lite på dessa bägge meningar. Kommer fram till att det finns en stor våldtäktskultur som inte är varken nordisk, eller europeisk. Den kommer utifrån, tvärtemot vad Reinfeldt hävdade, när han sa att all kultur kommer utifrån, den inhemska är barbarisk. ELLER så stöder och stöttar han det här med våldtäkt som ”kultur”.

  Ja, svenska, nordiska och europeiska män våldtar. Men inte lika grovt och inte lika utstuderat som de utomnordiska och utomeuropeiska. Inte i grupp, de står inte och ”väntar på sin tur”. Och de är lika föraktade som de ”utomnordiska” och ”utomeuropeiska” våldtäktsmännen… Fast med den skillnaden att det inte är ”rasistiskt” att förakta nordiska och europeiska våldtäktsmän.

  Sen att det finns kvinnor som hävdar att män alltid har tafsat på dem… Tja, vad säga? Naturligtvis ett beklagligt beteende, men samtidigt tafsar kvinnor på män. Så där är nog bägge könen lika stora kålsupar. Allt för ofta handlar det om ungdomliga synder, man är intresserad av det motsatta könet, men inte vet hur man ska uppvakta. Ingen ursäkt, men kanske en förklaring.

  Och vad det gäller alla de som kommer hit, i syfte att våldta, tafsa, nedvärdera kvinnan, i många fall är det just ”kulturellt betingat”. Det är något de har i sin kultur, skapat sedan århundrade tillbaka. Det står så i deras heliga skrifter, det är så de är uppväxta. För dem är det helt naturligt. För dem är kvinnor ”horor”, och om en kvinna inte är ”dygdigt klädd”, är det fritt fram.

  • Jag fattar inte argumentet ”svenska män gör också si och så” och ”män har alltid tafsat.” Det är ingen anledning att förvärra situationen.
   Det finns fortfarande muslimska länder där det är lägre straff för våldtäkt om offret inte är oskuld, där förövaren kan slippa straff om han gifter sig med offret, där skulden läggs på offret om hon inte betett sig rätt(hållit nere blicken, burit passande kläder) Varför finns inte dessa lagar i Sverige om det nu är män som är problemet?

  • Ser ju bara på tv hur arabiska män ömmar om sina barn men så fort tv:n stängs av ropar dom på kärringen och kryper tillbaka till kafét och räknar på sina pärlor igen!!!

 10. Behövs egentligen ingen statistik på detta. Räcker ju med att öppna ögonen och tänka lite själv.

 11. Har tillbringat min semester på Åland både 2015 – 16 och förvånades av …..bara en tiggare på hela ön? däremot fanns ju en relativt liten mängd mena-män.

  Men förmodligen så kan detta lilla antal ställa till en jävla massa skit. Ålänningarna själva, har som ambition att sätta dessa mena-män på en färga västerut :o)

 12. Övriga nordiska länderna inklusive Åland törs gå ut med korrekt statistik. Bara 7 klövern som tror att dom kan mörka för evighet. Ni, 7 klöver har missbedömt svenska folkets intelligens. Alla blev inte hjärntvättade som tur är.

 13. #metoo riktar uppmärksamheten mot mestadels vita medelålders män, hur det skulle hjälpa mot den utomeuropeiska våldtäktsvågen är oklart. Man kan nästan påstå att det är kontraproduktivt med tanke på vilken uppmärksamhet #metoo uppropet får i medier medans den utomeuropeiska våldtäktsvågen lever i skymundan. Men det är väl kvinnors sätt att ställa upp för sina systrar.

 14. Jag tycker att vår regering eller de nya som kommer i höst MÅSTE ta fram statistik över dessa våldsbrott ”TYP SPRINGARE LISTAN” Ett måste men jag förstår att den lilla dvärgen MOLGAN inte törs lägga korten på borden för då skriker någon Batikhäxa eller Miljöpartist i högan sky och fladdrar med rasistkortet

  Om man nu har dessa problem så väl synliga så allmänheten dömer vid sina köksbord och inte får fakta a då undrar jag vilket land vi lever i

  Vi behöver politiker med stake i och inga ryggradslösa individer

 15. Varför inte skicka hem skiten där dom kommer ifrån. Grova brott där våldtäkt ingår ska hela familjen utvisas.
  Fattar fan inte hur man offrar våra flickor för multi-kulti. Men vill man ha krig i landet så kämpar 7-klövern och fake-media hårt för det.

 16. OT. Måna Sahlin som levt på andras pengar hela livet har begått skattebrott och betalar nu av en skuld på 600 tusen kronor. Det blir svårt när hon som fattigpensionär bara tjänar 70 000 kr i månaden! Oj, vad synd det är om’na!

 17. Oj, först tyckte jag det stod ”utjordiska män”. Tänk om de hade varit det ändå, så kunde man skickat dem rakt ut i rymden!

 18. Det vore intressant att veta hur många av dessa ca 2100 personerna med utomnordiskt ursprung som kommer från MENA för att ytterligare kunna bryta ned statistiken.

 19. Har de svenska mediala fake news- och trollfabrikerna rapporterat om detta eller har de helt trollat bort dessa nyheter?

 20. Tack vare en fullständig nolla till Kung , Gustav den IV så tappade vi Åland 1809. Motsvarande nollor kan man bara finna i Reinfeldt och Löfven.

  • Tja, förhandlings positionen var inte den bästa. Men var glad, vi hadde kunnat tappa halva norrland också om ryssen hadde varit på jäkligt humör.

   • Det stora misstaget begicks när vi tappade sveaborg. Snacka om att ryssen lurade oss där.Gustav IV är genom tiderna den absolut sämsta svenska kungen dessutom talar mycket för att han inte ens var son till GustavIII.

 21. Såpass mentalt störda att de var ur sina sinnes fulla bruk…..men halllååååå eller. Det är ju deras normal läge. Jämför inte äpplen och päron….det har vi ju lärt oss sen vi gick i lågstadiet .

 22. Typiskt Fake-News. Jag har hört talas om flera ”Nordiska ” medborgare som begår dessa fruktansvärda brott. Sätt din fot på nordisk mark så är du nordbo oavsett var du kommer ifrån.

 23. SD vill att Sexbrottslingar ska skickas hem på livstid.

  Problemet med förslaget är att Svenska PK-jurister kommer att krångla med definitionen av Sexbrott, så att de omskrivs till andra eventuella brott; misshandel, hemfridsbrott, fridskränkning, ofredande, etc?

  SD ska kräva att brottslingar ska skickas hem och förlora sitt medborgarskap vid utförande av grövre brott.

  Problemet blir att definiera vad som är grovt brott?

  Svenskarna tar väl inte emot inflyttare, för att de ska göra brott?

  De flesta hemländer uppskattar inte att deras medborgare utför brott i mottagarländerna, vilket även medför att hemländerna utvecklas.

  Genom hemsändning vid brott, ger Svenskarna möjlighet för inflyttare att förhålla sig till samhället på ett positivt sätt.

  • Finurligt skrivet! Men vi får ju tänka på att det är valår. Ett bra tillägg är vid upprepat brottsligt beteende på lägre nivå så innebär det UT! Men bättre är ju såklart att folk från dessa pajasländer kunde hålla sig ”där borta” så man slipper se skräpet.

  • Den polis som uppmärksammade pedofilringen blev suspenderad.

   Polis och socialtjänst kände till pedofilernas verksamhet sedan början av 2000-talet, men man valde att blunda för vad som pågick. Det är förmodligen lika illa i Sverige. Politiker verkar hellre se att unga tjejer offras, än att deras politiska karriärer skall upphöra.

   Muslimer har en särställning. Sannolikt beroende på att deras ledare kan styra hur muslimmerna röstar och därmed använda dem i förhandlingar med politiker. Det är alltså sannolikt att muslimerna skyddas av politiker, hur illa de än bär sig åt.

 24. I stort sett samma mönster överallt,och de som styr angriper i högre grad de som berättar sanningen än själva problematiken.

 25. Oj, då !
  Nu är det säkert bara TT/SR/Regeringen vilka förnekar faktumet . De är även DIREKT MEDSKYLDIGA till varenda våldtäkt begången av en ”sån där” .
  Bara Färjevåldtäkterna borde vara nog för att neka alla ”såna där” tillträde till vårt land.
  Givetvis borde dömda bli utvisade på livstid.
  Men Sharialagar har ju vänt upp o ner på rättsystemet. Ryska Sputnik hade som en huvudnyhet (hel sida) om Svenska domstolar och exemplet från Solna. Brittiska, amerikanska, danska – äh nästan hela världens media skriver om det .

  På färjorna kan man lätta på balasten o kasta över däck…

 26. Och svenska män tycker inte att jag förtjänar att utsättas för övergrepp för att jag går ut ensam, inte täcker mitt hår och inte har inställningen att man ska vänta med sex tills man gift sig.
  Finns en anledning till att MENA-kvinnor inte har killkompisar de träffar ensamma, vilket många svenska kvinnor har.

 27. Statistiken talar sitt tydliga språk men att tala om att okontrollerad invandringen gör samhället otryggare…då är man plötsligt främlingsfientlig eller rasist?!

  Och vem mer än jag tror att det är väsentligt sämre uppklarningsstatistik på brott som begås av papperslösa eller invandrare än bland infödda som talar ett begripligt språk..???

 28. Klarspråk !
  Sverige har mycket att lära av den Åländska och Finska attityden och kynnet
  Man hymlar och hycklar heller inte !

 29. Läser att SD vill automatiskt utvisa vid alla grova sexbrott, även om de utvisade riskerar dödsstraff, mycket bra SD, men varför stanna vid grova sexbrott? alla brott ska naturligtvis resultera i utvisning, är det nolltolerans som gäller så lär de hålla sig i skinnet.

  • Vi får ju tänka på att det är valår. Ett bra tillägg är vid upprepat brottsligt beteende på lägre nivå så innebär det UT! Men bättre är ju såklart att folk från dessa pajasländer kunde hålla sig ”där borta” så man slipper se skräpet

   • Genetisk defekta, progeria, ambras syndrom, ja, det finns naturvetenskapliga orsaker. I Sverige är det enbart sociologiska, psykologiska eller politiska orsaker.

 30. Ytterligare ett bra inlägg av … Runar (nu mera Djävulen) Sörgaard

  Det snoozande folket

  När den begåvade och folkkära Gry Forsell för någon vecka sedan fick frågan i TV4 om hon under sina 14 år som programledare i den populära morgonshowen ”Äntligen morgon” på Mix Megapol någon gång hade försovit sig, svarade hon snabbt; ”Aldrig!”
  På frågan om vad som var hemligheten svarade hon direkt; ”Jag snoozar aldrig! Om man snoozar är det kört! Då somnar man bara om…”

  Majoriteten av det svenska folket har i åratal snoozat när alarmerande fakta, beslut och konsekvenser har kommit avseende bl.a. äldrevård, sjukvård, pensionssystem, kriminalitet, invandring och överstatlighet från EU. Om detta nu fortsätter så är det som Gry så klokt sade ”kört”! Då somnar man om och galenskaperna får ostört fortsätta.

  Vi har kommit till en punkt där vi som nation måste sluta snooza.
  Sverige behöver vakna ur den falska trygga sömn som vi i årtionden har vaggats in i av politiska ideologier och oärliga och makthungrande politiker. Grundläggande har handlat om att den politiska eliten och staten ska bestämma vad vi ska tycka, hur vi ska leva och på vilket sätt vi ska förhålla oss till vår omvärld och dens utveckling.

  Ordet ”snooza” betyder att vakna långsamt. Det kan vara mysigt på dagar när man inte har några tider att passa, har sina små barn omkring sig i sängen eller ligger bredvid någon man älskar.
  Men om det brinner, är full rökutveckling och du har blåljus och sirener utanför ditt sovrumsfönster så kanske det är inte är läge att ”vakna långsamt…”
  Då handlar det oftast om marginaler innan allt tar hus i helvete! Sen är det ”kört” på riktigt!

  Fredrik Reinfeldt skrev i sin bok som han gav ut 1993 att ”Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd”.
  Svenskarna är absolut inte mentalt handikappade! Men fler och fler inser däremot att vi har blivit indoktrinerade. Vi har blivit lurade, blåsta och bedragna.
  Våra politiker har under åratal i sina politiska ambitioner och sin hunger efter makt och inflytande gett oss löften och förespeglingar som de aldrig har haft för avsikt att infria.
  I sin jakt på röster och i sitt röstfiskande har lögner och ”halvsanningar” varit legitima vapen för att säkra makten och bestämmanderätten.

  Vi lever i en tid där ”det onormala har blivit så normalt att det normala har blivit onormalt”
  Och väldigt få vågar påpeka skillnaderna.

  Inom politiken och i media har det idag blivit normalt att ljuga, förtala, förvrida och förvränga. Men jag vill inte längre att detta ska vara ”normalt”.
  Jag önskar ha tillbaka egenskaper som ärlighet, pålitlighet, redbarhet och moralisk pliktkänsla. När blev det fel att efterfråga och förvänta sig god gammal hederlighet?
  Rättigheter vill alla ha. Men skyldigheter och plikter är inte så populärt.
  Jag tror inte jag är ensam om att känna så här och därför hoppas jag innerligt att Sverige nu slutar ”snooza” och bestämmer sig för att göra som Gry Forsell.

  I veckan har ett av de stora samtalsämnena varit om vi i Sverige ska tillåta att moskéer ska få ha böneutrop från sina minareter.
  Efter ökande krav från svenska folket och Jimmie Åkesson om ett stopp för politisk korrekthet och partipolitisk feghet i frågan har nu Björklund, Kristersson och Busch Thor stått upp och deklarerat att de är skeptiska och inte vill ha det. Detta är Sverige. Respekt!
  Eller som Gert Fylking brukar säga; ”Äntligen!”

  Annie Lööf däremot kör strutsvarianten med hela röda mössan i sanden och vill inte säga vare sig det ena eller andra.
  Vår statsminister fortsätter ”snooza” tillsammans med Miljöpartiet och vänstern genom att låtsas att kravet på böneutrop ska upphöra genom att fegt kasta över frågan till landets kommuner.

  Kära Stefan Löfven; Vakna och våga leda!
  Är du svenska folkets statsminister eller är du de muslimska invandrarnas ambassadör och företrädare…?! Det har tyvärr en länge tid varit svårt att bedöma vilken roll du anser att du har.

  Det är lätt att vara kaxig och okunnigt såga Donald Trump i en svensk TV-soffa.
  Men så fort man ställer Löfven på ett podium i Vita Huset som förra veckan där Trump påtalade Sveriges digra problem kring invandring och smygande islamisering så börjar han nervöst skratta och svamla om att ”visst har vi utmaningar med integrationen i Sverige”. Utmaningar? På riktigt?

  Bilar brinner för jämnan och parallella samhällen jäser över hela landet medan Löfven och hans regering och Sveriges Riksdag ”snoozar” sig genom sina dagliga debatter i sin politiska sandlåda.

  I denna sandlådan bjöd Löfven i tisdags in alla partier till samtal om en skatteuppgörelse.
  Samtliga partier var välkomna. Förutom Sverigedemokraterna.
  För i Löfvens sandlåda får bara de ”riktiga” barnen leka. Här gäller inte Aftonbladets kampanj ”Gilla Olika” inte.
  För i Riksdagens sandlåda är det inte bara tillåtet att mobba.
  Det är även legitimt att diskriminera människor och spotta över 13 % av Sveriges hårt arbetande väljare och skattebetalare rakt i ansiktet.
  Och när man har spottat klart så passar man på att sparka och slå lite extra för att på riktigt visa de andra barnen i sandlådan hur modig och duktig man är.

  Alla barn är oftast barnsliga. Barn skiter ner sig. De ljuger och hittar på dumma saker och förstör.
  Det är normalt!
  Vad som INTE är normalt är att vuxna gör detta och betar sig som barn.
  Med mindre än sex månader kvar till valet så hoppas jag våra ledande politiker snabbt kan växa upp från att vara barnsliga muppar till att bli ansvarstagande och hederliga ledare.
  Många hoppas och ber om att detta ska hända.
  Svenska folket förtjänar det och Sverige behöver det!

  Så frågan vi behöver ställa oss nu är om vi vill fortsätta ”snooza” oss fram i tillvaron eller om vi ska vakna, stå upp och börja agera.
  Vi lever tyvärr inte längre i ett mysigt samhälle.
  Sörgårdsidyllen är ett minne blott. Det är 2018 nu.
  Den brutala verkligheten dunkar på våra dörrar och det är obehagliga bilder som möter oss utanför våra sovrum.

  Följ Grys exempel; Snooza aldrig! Vakna upp. ”Annars är det kört”!

 31. Någon förvånad ?
  Snart blir man förmodligen finkad om man påstår sanning och fakta !
  Och den förödande importen av sunkiga varelser fortsätter, och den korkade svensken tittar på medans systrar hustrur och döttrar fortsätter att skändas av ett importerat pissfolk. Men som sagt svensken har tappat kompassen, och kommer väl precis som vanligt ge PK-patraskets partier dom flesta av rösterna. Gnäll inte när din dotter, hustru, eller syster blir våldtagen av ett importerat sekunda avskrap, har vi inte vett att röst bort patrasket i riksdagen, så lär eländet eskalera.

  • ”Snart blir man finkad…” Det blir man redan nu, för att inte tala om utesluten ur facket, ingenbostad mm…mm

 32. Är det tillåtet att påstå att europeiska män är 8 gånger mindre benägna att våldta än utomeuropeiska män…i dagens samhälle?

  • Fakta från Åland betraktas nog som hets mot folkgrupp i Sverige. I Sverige mörklägger man hellre statistiken.

  • Bara i av staten godkända medier. Annars kan du bli anklagad för hets mot folkgrupp. Vad som är sant spelar ingen roll. Om domstolen anser att du utryckt dig nedsättande mot andra folkgrupper kan du bli fälld.

   Men jag är förvånad att ingen ännu gått ändå till Europadomstolen i Strasbourg med något fall.

   • Är ju inte direkt nedsättande att hävda att erupeer är mindre våldtäktsbenägna… På samma sätt som jag kan påstå att din bil är snabbare än min om jag har fakta som visar att det är sant…

    Ja det har förundrat mig oxå att det inte gått högre upp i rättsväsendet…men vem har råd och ork att driva en sådan process och kan väl oxå tänka mig att många advokater avstår en dylik klient på grund av väntande negativ publicitet och annan förföljelse…

 33. Att de utomjordiska är överrepresenterade är ingen nyhet.
  Men att vi i det lilla som återstår av den vita världen låter invasionen fortgå utan aktivt motstånd är en gåta.

  En tvingande lag som automatiskt fråntar medborgaskap och utvisar utomjordingarna till en plats vi betalat för förvaring är enda möjligheten.
  De ska bort ur samhället!

  Och vi kan inte lita på feministiska åklagare eller muslimflörtande nämndemän gör sitt jobb.

  En tvingande automatisk lag. Punkt.

 34. Utomnordiska eller utomjordiska. Två ord med nästintill lika stavning. Kan det vara så jävligt att de utomnordiska även kan vara utomjordiska.

 35. Tänk om man gjorde sådana undersökningar i Sverige? Den senaste som försökte sig på en egen undersökning har lett till att man vill se över grundlagen så att inte privatpersoner får rätt att ta del av domar.

 36. So, what’s new?

  Skönt att man kan titta på grannländerna när PK-eliten bannlyser viss statistik här. Troligtvis är det dock siffrorna värre i Sverige, tyvärr. Som med så mycket annat invandringsrelaterat…

 37. OT:
  https://youtu.be/u9yicuAsv7o

  Tänk om alla dessa hade varit unga Thailändska ”barn” av det kvinnliga könet och 50-60 åriga gubbar hade dräglat runt dem och erbjudit sängplats i sina hem, VILKET jävla liv det hade blivit på PK-eliten och för inte tala om massmedia!????????

 38. Har myndigheterna på Åland eller rederierna någon strategi för att motverka den alarmerande ökningen av sexbrott? Fler poliser, väktare etc? Vad tycker befolkningen om denna utveckling? Finns några politiska partier som profilerat sig vad gäller bekämpningen av speciellt sexuella övergrepp?

  Vore bra att veta hur stor betydelse färjetrafiken har för Ålands ekonomi. Kanske dags att införa visum för icke nordiska medborgare. Någon form av begränsning. Vet inte hur det fungerar idag. Åland är en liten sårbar ö.

  • Nr:1 Röfvén tillsammans med alla vänsterradikala ha en agenda som är att utrota allt som har med Svenska värderingar och kultur att göra.
   Nr:2 Majoriteten av alla nyanlända muslimer inte är här för att bygga upp ett nytt liv utan bara här för att utnyttja och rasera allt som går för att ta över hela landet. Röfvén och company ser på skrattar åt den Svenska flatheten och ger minsta möjliga straff åt förövarna

 39. Kanske de utomeuropeiska lugnar ner sig när de får tillräckligt med mikroplast i sig. Absolut allt innehåller plast idag.

 40. Näthatsgranskare med flera, är det hets mot folkgrupp att vilja få stopp på sådant beteende?
  Sanningen måste fram , för att skydda dom utsatta.
  Lagför riktiga brottslingar istället oavsett nationalitet!

 41. Hur gör Jerzy Sarnecki för att trolla bort denna statistik? Använder han lantmäterikunskaperna och trigonometri så att alla våldtäkter kan centreras i en punkt långt bortom Narva?

  Notera att i Finland (Åland) släpps inte vem som helst in till skillnad från Sverige. Den otäcka sanningen kryper allt närmare.

  Censur och mera blandning på Mello, angrip högerkrafterna och SD för att ge kraftigast möjliga moteld. Stäng Samhällsnytt för spridande av fake news!

 42. Varför ser vi inga manifestationer eller protestaktioner mot våldtäkter, våld och terrorism från dom vänsterradikala och dom s.k. fredliga muslimer som lever här.
  Jag tror att det är så att majoriteten av muslimer inte kommit för att vara med och bygga något bra utan endast för att utnyttja och rasera samhället. Vad gäller dom vänsterradikala så är deras mål att sudda ut allt som har med Svenska värderingar och kultur att göra.

 43. Statistik eller inte, spelar ingen roll! Låt oss hjälpa våra kvinnor (företrädesvis) lära sig självförsvar och en aning sund misstänksamhet. Går inte att tro längre att hela världen är genomgod. Och vi måste ställa upp för folk när dom blir utsatta för denna vandalisering. – Åtgärda det som är trasigt!

 44. Ett helgerån att dom tillåtits hamna på idyliska Åland till att börja med. Skandinaver med sin säregna läggning behöver sin rofyllda miljö och natur för att må bra och frodas.

 45. Nu har det gått en vecka sedan Löfven var på besök i USA och träffade Trump. Och man har funderat lite vad som hände. Tänk att besöka ett annat lands ledare och tvingas förklara den uppkomna situationen i det egna landet. Dessutom stå och ljuga om att det var borgarna som skapade den politik som ledde fram till alltsammans, när det i själva verkar var sossarna själva. Det är riktigt pinsamt.

 46. Med detta dokumenterat från det självstyrande Åland, förstår man varför Sverige INTE vill föra statistik över invandrare och våld mm.
  Att framföra sanningar inför Svenska folket vore förödande för alla ansvariga politiker och vänstervriden media…

 47. I Sverige tar man alltid förövarens parti..

  Och straffar offret..

  Så vi ser inga problem med att icke-svenskar mördar eller våldtar Svenskar..

  I Sverige är detta ett icke-problem..

 48. OT: vad säger Miljöpartiet om detta ?

  ”Miljöskäl talar för mer begränsad invandring”

  Viktiga perspektiv saknas i debatten om migration och invandring. Ett lands befolkningspolitik får stora konsekvenser för miljöfrågor som konsumtion, resursförbrukning, utsläpp av växthusgaser och exploatering av natur, skriver flera professorer och forskare.

  https://www.svd.se/miljoskal-talar-for-mer-begransad-invandring

  • Man kan givetvis räkna med att en person från exempelvis Etiopien trängtar efter att köra bil, vilket han sannolikt inte gjorde i Etiopien. Han kommer då att börja förbruka bensin och förstöra atmosfären. Skickar man all världens tredjevärldare till Sverige så går jordklotet snart under helt och hållet.

  • Fler människor ger större resursförbrukning, mer avfall och mer utsläpp. Så enkelt är det. Ett av de partier som starkast driver på denna utveckling är MP.

 49. Sedan länge har vi förståt att ”kunskapsregnet” som INVADERADE Sverige och Europa INTE var det, utan våldtäktsregnet var det!!!!! Att de styrande missat sååååå grovt!!!!!!!!

 50. Uppgiften från Åland är inte på något sätt märklig; möjligen för att de ”nykomna” bara begår 8 gånger fler våldtäkter än vad de skulle göra om de var som ålänningar.

  När motsvarande statistiska uppgifter gavs om Sverige, och olika ”nykomnas” prestationer i nämnt avseende, fanns det de som begick 9,5 gånger fler än svenskar (per skalle, förstås) och det var personer från Jordanien, Syrien och Palestina; det fanns de som presterade 10 gånger fler; de var från Iran; personer från Turkiet stod för 9 gånger fler; personer från Rumänien och Bulgarien stod för 18 gånger fler; personer från Irak stod för 20 gånger fler; personer från Nordafrika stod för 23 gånger fler, personer från diverse sydamerikanska länder stod för 10 gånger; Övriga Afrika stod för 16,5 gånger fler.

  De statistiska uppgifterna hittar man i BRÅ 1996:2 sid 107. Läs själv:

  https://www.pdf-archive.com/2011/05/08/br-1996-2-invandrares-och-invandrares-barns-brottslighet-1/br-1996-2-invandrares-och-invandrares-barns-brottslighet-1.pdf

  Obs att BRÅ är en statlig organisation, som på senare tid har slutat berätta sanningen om hur utlänningar beter sig när de kommer till Sverige.

  Det första avsteget från sanningen var när BRÅ 2005:17 slutade rapportera siffror som de jag refererat ovan. Man rapporterade dock medelvärdet för alla utlänningar, vilket ju givetvis gjorde att andelen våldtagna smetades ut över alla sorters utlänningar, även dem som i BRÅ 1996:2 visats vara ytterst oskyldiga.

  Därefter har BRÅ i det närmast helt slutat redovisa något om utisars kriminalitet. Redan det att man gör så är ett övertygande bevis för att det står riktigt, riktigt illa till. En FÖRBÄTTRING skulle självklart basuneras ut omedelbart.

 51. I min naiva enfald hoppades jag att Åland, som varandes en del av Finland, var i det närmaste befriat från mångkultur.
  Mycket tråkigt att det inte stämde.

  • Av befolkningen på Åland (28000) är 5900 födda utomlands och 3000 har utländskt medborgarskap. Av dessa är ca. 2500 svenskar.

   Antalet utomnordiska är alltså i absoluta tal relativt litet, några hundra.

   Åland kan väl därför knappast kallas mångkulturellt men den andel utomnordiska de har sticker alltså ändå markant ut i kriminalstatistiken.

   • Så 5900 är födda utomlands, och av dem är 2500 svenskar, så resten är 3400.

    Det är bland dessa 3400 man letar efter de verkliga utisarna.

    3400 av 28000 är faktiskt en betydande andel , 12 % ungefär.

  • Jodå.. Dom kan få springa benen av sig när man jagar dom med ett basebollträ… Busa runt lite…. Istället för att begå våldtäkt får dom motion …

 52. I Kalmar rapporterar Östra Småland att polisen sökt få ut namn på boende i ett HVB hem i samband med att spåren från en gruppvåldtäkt ledde dit. Kommunen vägrade dock med stöd av lagen att lämna ut dessa vilket föranledde polisen att kommentera att lagen i så fall måste ändras så att kommuner inte lagligt kan skydda våldtäktsmän.

 53. Dags att hänga ut neanderthalarna i msm precis som timell kroner sd mfl blivit. Därefter skaöl humanisterna som levt i förnekelse hängas ut. Slutligen skall landet rensas på alla dessa sjuka människor. I sverige hör dem INTE hemma

 54. Frågan kunde vara med på något nationellt prov som anodfråga
  Missar man på den så vore det kört!!!

 55. UT med kameldriverna!

  UT med muslimerna och den sjuka militaristiska førordningen ‘Islam’.

  Vi måste driva cancern ut ur Europa.

  Præcis som våra førfædra gjorde.

 56. förvånad, NOT! Svenska myndigheter vågar inte ens titta på frågan, då de vet svaret, löjeväckande ! BRÅ är ett skattefinansierat skämt.

 57. Ord och inga visor, minsann. Motsvarande text hade gett vilken svensk slaskmediejournalist som helst sparken direkt. Att berätta klart och tydligt hur det förhåller sig, och låta vuxna läsare dra sina egna slutsatser, är överlag vanligare i medier utanför Sverige. Det är inte förrän man börjar läsa dem som man inser vad ”politisk korrekthet” egentligen betyder.

 58. Nämen! Vilken överaskning……not. Överallt dit dödskultsdyrkarna kommer lämnar dom ett spår av förstörda våldtagna kvinnor, mord, upplopp, rån, misshandel och bidragsbedrägeri.

 59. Hur många invandrare som är ”så pass mentalt störda att de” är ”ur sina sinnes fulla bruk” befinner sig i Sverige?

 60. Nja …men vissa utomnordiska grupper har en annan kultur och religion. Förståelse bör visas. Och det är att vara god att välkomna desto fler som blir kränkta av vår kultur och religion. Vi måste vara snälla för övergrepp mot oss själva. Det är vackert att ställa upp.

 61. Undersökningar, statistik, brottsregister, offentliga rättegångar och domar: gång på gång bevisas det vi redan vet, och debatten är obefintlig, men resultatet är tydligt, det ÄR skillnad på folk och folk, det ÄR skillnad på kultur och kultur, vi är INTE lika, vi ÄR olika, vi är för olika för att en mångkultur ska fungera. Ledarna styr efter en utopisk fantasivärld och inte efter verkligheten, välfärden rämnar, förmånerna sinar, men skatten är högre, och timmarna på jobbet lika långa, köerna är långa, instanser tar till hot och tvång mot det inhemska folket, men invandrarna får gå före, regler gäller inte för dem, de kan lugnt luta sig tillbaka och få bidrag av VÅRA skatter, medan den döende cancersjuka får sin sjukpenning indragen, pensionärerna som byggt upp välfärden lever i fattigdom. Ingen får kritisera, ingen får säga till, den som säger till får dryga böter, ledarna hatar sitt eget folk, och i desperationen växer hatet OCH rasismen som inte fanns där från början.

 62. Dom har inte haft samma tur som vi i Sverige med vara emigranter. Vi har fått massa med lekare ingenjörer och andra yrkesdugliga emigranter men dom fick bottenskrapet.

 63. No shit, Sherlock? Men det är ju ändå bra att Samhällsnytt ytterligare påpekar det här enorma problemet.

 64. De nordiska länderna måste omedelbart upphöra vara en fristad åt våldtäktsmän och andra grovt kriminella.
  Det är val i höst!

 65. I så fall är det anmärkningsvärt att Åländska myndigheter inte vidtagit åtgärder för att stoppa brottsligheten. Jag behöver inte ödsla utrymme här på att dra exempel på vad myndigheter kunnat gjort . Vi vet alla hur påhittiga myndigheter är när dom själva vill.

 66. Det er alt for mange utlendinger i Europa, på tide og sende flyktningene hjem til egne land. Om de ikke har immigrert etter laglige immigrasjonsprosesser sånn som alle andre lovlige immigranter, så har de ikke noe her å gjøre. At vi gir flyktninger ett trygt sted å oppholde seg er ikke det samme som at vi må eller skal bosette dem permanent. Opphold for flyktninger skal være middlertidig, det er nettopp derfor de slipper inn i landet i utgangspunktet uten så mye som ID papirer og får økonomisk hjelp. Ekte och laglige innvandrere får inte noe av det, så kom du som flyktning, så skal man returnere til hjemlandet som returnerede flyktning. Alt annet er ett rasistisk overgrep på oss och våre samfunn.

 67. Har någon kollat länken till Ålands nyheter? De referar cirkeldiagrammen till sig själva. Ingen länk till någon statistik undersökning, ingen information om hur undersökningen har gått till, vart den har gått till eller vilka data man baserar procenttalen på. För allt vad vi vet så kan deras artikel bara vara hämtad ur luften. Jag menar inte att det inte är sant, men med tanke på styrkan i vad som sägs så krävs det vattentäta bevis för att ens få framföra påståendet.

  Glöm inte att läsa längst ner också. Åländska Nyheter påstår att 16 män de senaste 10 åren på Åland har blivit dömda för våldtakt/sexuellt utnyttjande, varav 38 % var av utomnordisk ursprung (inte bara flyktingar innebär detta). Detta innebär att 6 personer av utomnoridskt uprsprung har dömts för våldtäkt på Åland de senaste 10 åren (!!). Att se detta som statistiskt bevis för att utomnordiska är mer benägna till våldäkt är helt eneklt ett skämt. Bara för att du transferar siffror till procent så säger det ingenting. Om jag och en annan person deltar i en underökning (hypotetiskt är den andra personen från somalien) och det visar sig att vi båda är våldtäktsmän (det är jag inte) så visar resultatet ingen signifikant skillnad mellan svenskar och somaliers benägenhet till våldtäkt.

  Kritisera alltid, acceptera inte något bara för att det stämmer överens med information som man vill ska vara sann !!

  • Varför skulle det kräva mer än sunt förnuft eller kräva bevis med vår nordiska yttrandefrihetstradition…”Jag tror jag är synsk…jag anar något… – säg nu inte att offren är grovt överrepresenterade såsom inomnordiska kvinnor…?!” LOL

   • Vilket meningslöst svar. Du menar att det inte krävs bevis för att hävda att utomnordiska,en population på mer än 7 miljarder människor, där 3 400 människor bor på Åland, för att inte tala om de tusentals tuister som åker på¨kryssning varje år är överrepresenterade bland sexförbrytare? Allt du behöver är sunt förnuft?!

    Det finns inte än människa som har förstånd nog att ge en rättvis bild av så många människor !! Och bara för att du säger något så innebär det inte att det är sant!! Yttrandefrihet eller inte, men kallar man sig för Samhällsnytt så får man försöka hålla sig till fakta, inte åsikter.

 68. Att skapa ordning och reda i ett land behövs inte några politiker till, för de har bevisat att allt sker i godtycklighet!
  Vi måste införa social rättvisa i vårt land vilket innebär att det kan endast gälla för svenska folket, invandrare som inte ens förstår vad social rättvisa betyder och har för innebörd, ska sättas under stränga förhållningsorder.
  T.ex någon ifrån MENA länderna ska bemötas med hårda straff om de våldtar en vit kvinna, de får hålla sig till sina egna kvinnor när de ska våldta någon.
  Stoppa våldtäkterna? det hade varit möjligt om vi hade sluppit mångkulturen och eftersom det är omöjligt att få stopp på, så är det svenska folkets skyldighet att försvara vårt land och just därför ska vi få bort politikerna ifrån sina uppdrag.
  Man skulle vilja tro att när KDS kom in på den politiska arenan, då skulle socialt ansvar predikas, men icke då, snarare tvärtom för det enda de gör är att diskriminera svenska folket!
  Så ser det ut med övriga partier, att kräva socialt ansvar betecknas som rasistiskt i högsta grad, så detta är uteslutet i den invandrarvänliga politiken!

 69. Det förvånar inte mig, med tanke på den perversa syn många invandrare från muslimska länder har på både kvinnor och sex. Varför vågar inte Sverige publicera sanningen om våldtäkterna i Sverige? Varför skall alltid sanningen förtigas i vårt land? Beror det på att det kan ruinera den falska bild av tillståndet i Sverige som vissa PK-människor älskar att sola sig i?

  • Om sanningen hotar att rubba ideologin, då döljer man sanningen,
   eller om det inte går, straffar den som uttalar densamma.

 70. En gemensam nämnare för dessa utomnordiska aktörer verkar vara att dom är antisociala och struntar totalt i respekt, så länge man inte pratar om Mohamed..

  Men sexuella övergrepp mot kvinnor och annan brottslighet är väl deras enda sätt att få känna sig lite överlägsna och ha en gnutta makt.. Misslyckade helt enkelt..

  Hur många av dom är högutbildade professorer?

 71. Finskorna har visst också drabbats av den svenska åkomman att man anmäler mer och mer,allt och alla så därför ökar dessa brott,
  fråga snickisnacki han vet allt om den groteska anmälningsbenägenheten.

LÄMNA ETT SVAR