I en intervju med statstelevisionen säger Region Västerbottens vaccinsamordnare att vaccineringarna är långt ifrån över och att det kan bli något som kommer fortsätta för evigt med årliga doser. Samtidigt ska man skicka ut brev till de som ännu inte vaccinerat sig.

På tisdagen hade vaccinationsvärden Dick Sehlberg ordnat med både dryck och livemusik till de som vaccinerade sig sista dagen innan vaccinationscentralen Nolia stängde.

LÄS ÄVEN: Region registrerar ovaccinerade – skickar hem brev

Men Ronny Lestander, vaccinsamordnaren i Västerbotten, påpekar att vaccineringarna är långt ifrån över. Nu går regionens arbete in i en ny fas och vaccineringen flyttas bland annat ut till skolorna. Samtidigt flaggar han för att detta kan bli en del av det nya normala.

LÄS ÄVEN: Regeringen lägger 40 miljoner på att söka upp ovaccinerade – ”Alla ska vaccineras”

– Vi fortsätter i hög kapacitet. Vi kommer att ha påfyllnadsdoser under en lång tid framöver, kanske för alltid. Det här kan vara det nya normala, säger han till statstelevisionen.

Brev till ovaccinerade

Fortfarande finns omkring 20 000 personer i Västerbottens län som ännu inte har vaccinerat sig. Dessa kommer man nu att skicka ut brev till där mottagaren uppmanas att boka tid för vaccinering.

– Brevet är upptryckt och klart. Vi skickar det här brevet som ett led av att vi vill nå en ännu högre vaccinationstäckning, säger Ronny Lestander.

LÄS ÄVEN: Region JO-anmäls – uppmanade till ”taggning” av ovaccinerade