Onsdagseftermiddagen, kvällen och natten mot torsdagen blev osedvanligt våldsamt på många håll.

Vid 22-tiden på onsdagskvällen larmade flera personer polis efter att ha hört höga smällar i Stocksund. En skottskadad man dök sedan upp på sjukhus. Mannen i 25-årsåldern har blivit skjuten i bröst och ben.

– Det jag vet är att han var vid liv när han kom till sjukhus, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen, till SVT Nyheter.

En bil med två skotthål har påträffats vid brottsplatsen. Fyra personer greps under kvällen och anhölls senare under natten. Händelsen rubriceras som mordförsök. Enligt Expressen har offret kopplingar till ett kriminellt nätverk och är känd av polisen sedan tidigare.

Skottlossning

Vid 20-tiden på onsdagskvällen larmades polis till Åstorp där flera höga smällar hörts.

– Vi är på plats och kontrollerar området. Det går att konstatera att det skjutits på platsen, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter.

I nuläget finns ingen misstänkt eller uppgifter om personskador. Rubriceringen är försök till mord.

Dödsskjutning

Vid 13.30 onsdagseftermiddagen sköts en man ihjäl i en centrumrestaurang i det ’utsatta området’ Skäggetorp i Linköping. Samnytt publicerade en video från mordplatsen.

Offret i 30-årsåldern träffades med flera skott i huvudet. Han var sedan tidigare dömd och hade koppling till ett kriminellt nätverk.

På torsdagsmorgonen har ännu ingen misstänkt gripits.

– Vi kontrollerar allt vi kan, men jag har inte fått till mig några nya hypoteser nu under morgonen, säger Camilla Larsson, vakthavande befäl vid polisen under torsdagsmorgonen, till SVT Nyheter.

Banger

Vid 23-tiden på onsdagskvällen skickades bombskyddet till centrala Uppsala efter en kraftig detonation.

– Troligen är den en så kallad ”banger” som gått av. På plats kan vi konstatera att inge personer skadats, men det har blivit viss skada på en fastighet, säger Tor Stens, RLC-befäl vid polisregion Mitt, till SVT Nyheter.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Ingen misstänkt har gripits. Ifall dådet var riktat mot en specifik lägenhet kan man inte svara på i nuläget.

200 bilar

Vid 2-tiden under natten mot torsdagen larmades räddningstjänst till ett garage i Märsta där taket rasade in och byggnaden inte gick att rädda.

– Hela garaget kommer att rasa, det går inte att rädda något. Det är ungefär 200 bilar som kommer att gå åt, säger Kurt Holm, ledningsoperatör vid Räddningsregion Mitt, till TT vid 05-tiden.

Rökutvecklingen var kraftig och blåste in över ett bostadsområde i närheten där boende uppmanades att stänga dörrar, fönster och ventilation.

Polisen har inlett en förundersökning om grov skadegörelse. Det kan dock dröja tre till fyra dygn innan platsen har kallnat tillräckligt mycket för att kunna undersökas.