Tidigt på juldagen utbröt skottlossning i Rinkeby i nordvästra Stockholm. En man påträffades så allvarligt skadad att livräddande insatser måste sättas in. Samnytt kan berätta att den skottskadade mannen ingår i ledarskiktet av det kriminella nätverket Dödspatrullen och tidigare är dömd en blodig våldtäkt mot en tonårsflicka i området. På söndagskvällen bekräftades det att gangstern är död.

Det var vid 08:30-tiden som polisen fick larm om att någon form av väpnad kriminell gänguppgörelse utspelade sig på en parkeringsplats intill ett bostadshus i området. På plats anträffade utryckande patrull en skottskadad man. Vittnen har sett flera personer lämna brottsplatsen springande.

LÄS ÄVEN: Man skjuten i ”utsatt” Stockholmsförort

Den mördade mannen är enligt uppgift 27-årige irakiern Mehdi ”Dumle” Sachit, tidigare Abdulmahdi Baker Hedi, som ingår i det ökända Rinkebygänget Dödspatrullen som enligt polisen kopplas till flera kontraktsmord och narkotikahandel i landet.

Mehdi ”Dumle” Sachit. Foto: Polisen

Polisen har namngett Mehdi Sachits nätverk ”Rinkeby 3” men i media är gänget mer känt under namnet Dödspatrullen. Sedan år 2015 har Dödspatrullen varit involverade i ett blodigt krig mot rivalerna i Rinkebygänget Shottaz. Gängen som tidigare var ett kompisgäng bröt efter interna konflikter som mynnade ut i mord.

Gängmedlemmarna består mestadels av personer med invandrarbakgrund från Afrika och Mellanöstern och polisen har under årens lopp beslagtagit mängder av automatvapen från gängen vars krig har skördat ett tiotal dödsoffer i bland annat Stockholm och Köpenhamn.

ÄS ÄVEN: Fastställda domar för dubbelmordet i Köpenhamn

Sedan år 2012 har Sachit dömts för en lång rad grova brott i landet. Det senaste i raden av brotten gav ett fängelsestraff år 2019 på två år och nio månader för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Detta efter att polisen påträffade en automatkarbin, skarpa patroner och kokain i hans bostad.

Automatkarbin i Dumles bostad. Foto: Polisen

Dömd för blodig våldtäkt

Mehdi Sachit är även dömd till fängelse för en blodig gruppvåldtäkt mot en tonårsflicka. Den 19 juni år 2014 deltog Mehdi ”Dumle” Sachit i en våldtäkt tillsammans med uppemot sju andra invandrare på tre platser i Stockholm däribland i en kolonistuga på Järvafältet.

Tonårsflickan som utsattes för gruppvåltäkten berättade för polisen att gänget ska ha tagit fram en pistol som riktades mot hennes huvud, fördes upp i munnen och underlivet under våldtäkten. En av männen krävde att tonårsflickan som grät skulle vara tyst medan de våldtog henne vaginalt och oralt.

I rättshandlingarna går det att läsa att såret sannolikt kan ha uppkommit av att en pistol förts upp i underlivet. Läkaren sade sig aldrig tidigare ha sett liknande skador.

Solna tingsrätt dömde Mehdi Sachit 2014-12-22 för grov våldtäkt och vapenbrott. Påföljden blev fängelse i två år och sex månader. Sachit överklagade domen till Svea hovrätt som 2015-03-03 slog fast grov våldtäkt.

Dumle och våldtäktsoffrets byxor. Foto: Polisen

Var med när Einar mördades

Den 21 oktober 2021 befann sig Mehdi ”Dumle” Sachit med gangsterrapparen Nils ”Einár” Grönberg i samband med dödsskjutningen i Hammarby sjöstad. Sachit har sedan dess anklagats på internetforum och i sociala medier för att ha medverkat till Einárs död genom att lura ut honom från bostaden – men det är en uppgift Sachit själv tillbakavisar som ”skitsnack”.

I en intervju med Expressen fick Sachit frågan om han sörjer Grönbergs död och då svarade han att det är en del av livsstilen.

– Det är så vi lever, sa Sachit till Expressen.

LÄS ÄVEN: Dödspatrullens Mehdi ”Dumle” Sachit glorifieras i Expressen – gruppvåldtog flicka blodig under pistolhot
LÄS ÄVEN: Våldtäktsgangstern ”Dumles” offer om blodiga skräcknatten: ”Jag som fått betala priset”