Fyra stycken våldtäkter på en och samma helg är inget man är van vid i Hallands län. Än så länge är bara en person gripen.

Det var under natten mellan fredag och lördag som tre våldtäkter anmäldes, och natten mot söndag anmäldes ytterligare ett våldtäktsfall.

— Det sker en avrapportering, så vi har ganska lite uppgifter i det ärendet. Vi behöver samla och säkra bevis och det vi gör är att vi har tekniker på plats. En brottsplatsundersökning sker just nu, säger Peter Erlandsen, jourhavande förundersökningsledare på utredningsjouren i Halland, till Hallands Nyheter. Han fortsätter:

LÄS ÄVEN: Våldsamt dygn med skjutningar, bombningar och bilbränder

— Målsägande har varit på sjukhus och undersökts. Sedan jobbar vi med förhör och kringuppgifter som kanske kan leda oss vidare.

Unik situation

De misstänkta våldtäkterna har skett under två dygn i Kungsbacka, Varberg, Halmstad och Falkenberg. Något liknande säger sig jourhavande förundersökningsledare Jens Christensen aldrig ha varit med om tidigare.

Två av våldtäkterna ska ha skett av en gärningsman som var helt okänd för brottsoffren. Enligt polisen skedde våldtäkten i Falkenberg i ett fordon och i Varberg ska händelsen ha skett utomhus. I övrigt ska det inte finnas några kopplingar mellan överfallen.