Bloggerskan Blondinbella fick förra veckan ”hembesök av kriminella”. Orsaken ska vara att pojkvännen spekulerat bort miljonbelopp av andras pengar. Nu talar hon ut i media om livvaktsskydd och landsflykt för att garantera sin säkerhet.

Den hos många yngre i landet populära bloggerskan och entreprenören Isabella Löwengrip, mer känd under namnet Blondinbella, har hamnat i rubrikerna tillsammans med sin pojkvän Hampus Jarlbo. Blondinbella utsågs tidigare i år till Sveriges mäktigaste affärskvinna av Veckans Affärer med motiveringen ”hon är ett av Sveriges starkaste varumärken som hon byggt upp en hel företagargrupp kring”.

Under föregående vecka gjorde okända personer ett hembesök hos Blondinbella på Lidingö i Stockholm. Efterforskningar av anlitad säkerhetsfirma har visat att personerna är dömda för människorov, rapporterar Expressen.

Till tidningen beskriver bloggerskan situationen som skrämmande eftersom hon helt saknade vetskap om pojkvännens affärer med personerna. Det oförutsedda besöket ska bero på att pojkvännen har spekulerat bort ett mångmiljonbelopp i handel med värdepapper.

Som säkerhetsåtgärd använder Blondinbella nu livvaktsskydd och har förflyttat sig utomlands till okänd destination.

Lämnade M för att stödja Annie Lööf

Blondinbella var tidigare öppet politiskt engagerad som moderat men avslutade sitt medlemskap efter att partiet meddelat en restriktivare linje kring tiggeri och flyktingmottagande.

Sedan dess har Blondinbella i stället blivit medlem i det mer invandringsliberala Centerpartiet och lärt känna partiledaren Annie Lööf väl. I valrörelsen lät hon Lööf använda hennes kraftfulla plattformar i sociala medier för att nå ut till väljarna och be om röster.