Under den vänsterextrema våldsvåg som sveper över västvärlden under täckmantel av protester mot ”rasism”, passar man även på att liksom i totalitära stater och sekter som Islamiska staten attackera, censurera och radera historien. Efter att man gett sig på statyer är tv-serier nu nästa mål.

Tidigare i veckan rapporterade Samhällsnytt om hur man i London nu river ned statyer på löpande band, och igår onsdag om att BBC och Netflix tar bort den populära komediserien Little Britain, detta med hänvisning till att man skojat om andra etniciteter.

Medan Little Britain blev ”olämplig” på bara ett drygt decennium, bedöms den klassiska dokumentärserien Cops som fortfarande sänds ha blivit paria över en natt och har nu lagts ned. I serien som startade 1989 följer man polisen i deras olika uppdrag och ingripanden.

Balans, kvalitet och relevans

Även i Sverige slutar man sända serien.

– Från och med nästa vecka ingår ‘Cops’ inte i våra tablåer för de kommande månaderna, säger Filippa Wallestam till Dagens Media.

– Vi har valt att lyfta ut programmet för att göra en grundlig utvärdering av innehållet. Vi ser kontinuerligt över hela vår portfölj för att upprätthålla rätt balans, kvalitet och relevans i vårt erbjudande.

Enligt Dagens Media består kritiken mot serien av att den skulle ”exploatera och avhumanisera svarta amerikaner”.

– Jämställdhet, mångfald och inkludering tillhör Nent Groups grundläggande värderingar. Detta gäller självklart även vårt innehåll, säger Filippa Wallestam, och fortsätter:

– Vi ser löpande över våra tablåer och utvärderar kvaliteten på det köpta vi sänder och i vissa fall har sänt länge. En hel del innehåll förtjänar kritik och vi och andra broadcasters måste ta oss själva i kragen och plocka bort sådant vi inte vill och kan stå för.

I USA hyllar medborgarrättsgruppen Color of Change programmets nedläggning. Trots att man påstår att programmet exploaterar och avhumaniserar svarta säger man samtidigt att realityserierna glorifierar polisen men aldrig visar ”den djupa nivån av polisvåld” och att det är ”pr för rättsväsendet”.

Vänsterextremt terrornätverk bakom våldsamheterna

I synnerhet i USA har våldsvågen orsakat omfattande förödelse med hela kvarter totalt demolerade. Nyligen gick president Trump ut och meddelade att den vänsterextrema gruppen Antifa, som organiserat våldet, kommer att klassas som en terrorgrupp.