Wikipedia

Venezolaner ångrar att de tillät staten avväpna folket – ”Vapen hade låtit oss vara fria”

Delningar

För sex år sedan införde Venezuela ett vapenförbud. Staten förklarade att det var enda lösningen för att angripa alla mord i landet. Idag uttrycker många ur den sargade och utsvultna befolkningen ånger över att de lämnade ifrån sig sina vapen. ”Vapen hade låtit oss vara fria eller åtminstone låtit oss göra motstånd”, säger en lärare i Venezuela.

I det krisdrabbade kommuniststyrda landet Venezuela fortsätter misären att breda ut sig. Den tidigare rika oljenationen har numera stora problem med fattigdom och svält. Samtidigt som befolkningen fortsätter sin kamp mot den sittande presidenten Nicholás Maduro finns det inte mycket kraft att sätta emot hans beslut.

Venezuela har länge varit ett farligt land. År efter år har huvudstaden Caracas ansetts vara en av världens farligaste städer. År 2016 skrev Time Magazine att officiella siffror visade att 18 000 mord skett under 2015. Med andra ord 58 mord per 100 000 invånare. I USA var den siffran 4 mord per 100 000 invånare för samma tidpunkt. Andra organisationer menar att statistiken inte är korrekt, istället ska det handla om närmare 28 000 mord under 2015.

LÄS MER: Bank of England vägrar lämna tillbaka Venezuelas guld – förvarar även Sveriges guldreserv

Enligt den tidigare presidenten Hugo Chavez var staten tvungen att införa ett vapenförbud för allmänheten. Den nya lagen motiverades som den enda lösningen mot våldet. Utöver förbudet presenterades även en vapenamnesti för att påskynda avväpningen av befolkningen som innebar att människor kunde överlämna sina vapen i utbyte mot hemelektronik, bland annat vitvaror. Förslaget blev inte särskilt populärt bland befolkningen och istället fick staten tvinga till sig människors vapen med våld.

Den nuvarande presidenten har fortsatt investera i avväpningen av befolkningen. Att bära eller sälja vapen i landet innebär numera fängelse i 20 år. Samtidigt har över 200 personer som protesterar mot Maduro och för demokrati skjutits ihjäl sedan april förra året. Dessa personer är mestadels beväpnade med stenar och hembyggda vapen, skriver Fox News.

Krig mot obeväpnad befolkning
Nu uttrycker människor ånger över det vapenförbud som infördes 2012. Enligt den 28-årige läraren Javier Vanegas känns situationen hopplös. Han menar att regeringsstyrkorna klart och tydligt vet att de inte möter något verkligt motstånd. Vanegas beskriver Maduros agerande i landet som en krigsförklaring mot en obeväpnad befolkning.

– Vapen hade låtit oss vara fria som människor, eller åtminstone låtit oss göra motstånd, säger Vanegas.

Den venezolanska läraren, som sedan en tid har flytt till Ecuador och där lär ut engelska, berättar att folket i Venezuela inte har brytt sig alls om vapen. ”Folk skulle aldrig kunnat föreställa sig att de behövde vapen för att skydda sig mot regeringen”. Vangegas fortsätter att förklara hur folket i Venezuela alltid trott gott om regeringen, att landet alltid skulle följa mänskliga rättigheter och aldrig bli någon sorts tyrannisk stat.

– Om vapen hade varit en del av vår kultur och vi hade förstått vikten av att ha ett vapen för att skydda våra egna rättigheter. Att äga ett vapen för att kunna motsätta sig en regering som kör över folket. Ifall det var lagligt att bära vapen. Då tror jag situationen i det här landet hade sett annorlunda ut idag, säger Vanegas.

Kontrollera befolkningen
Att vapenförbudet uppkom och genomfördes med kraft menar riskforskaren Vanessa Neumann är ett sätt att kontrollera befolkningen genom dystra tider av hunger och ilska. Neumann arbetar till vardags med riskforskning inom politik i Washington och är väl insatt i Venezuela. Den här situationen var något som regeringen förutsåg och därför hanterade tidigt.

– Vapenförbudet har aldrig handlat om säkerhet för befolkningen, det var ett sätt att få monopol över våld och vidare en kontroll över folket.

Medan krisen fortsätter förklarar Maduro att situationen beror på att hans regering är utsatt för ett ekonomiskt krig lett av oppositionen i landet tillsammans med USA. Kritiker menar att landets kris grundar sig i ett vanstyre av ekonomin och förstatligande av företag.

Stora skillnader
Sedan år 2015 uppskattas över tre miljoner venezolaner ha flytt misären till grannlandet Colombia. För de människor som fortfarande lever i landet är fattigdomen och bristen på mat utbredd. Det är däremot ingenting som drabbar president Maduro. I september syntes han besöka en känd köttrestaurang i Istanbul i Turkiet där en varmrätt kostar över 2 000 kronor.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

341 KOMMENTARER

 1. De statliga mediekanalerna SVT och SR ger en snedvriden bild av orsakerna till den pågående krisen i Venezuela, enligt en färsk granskning från Näringslivets medieinstitut. ”

  Nu riktar Näringslivets medieinstitut kritik mot SVT och SR för hur de skildrar krisen i Venezuela. Institutet har granskat 137 publiceringar i de statliga mediekanalerna, och funnit att ”huvudsakliga faktorer till krisens uppkomst underrapporteras samtidigt
  som symtom beskrivs som orsak”. Närmare bestämt är det den socialistiska omvandlingen av landet som enbart nämns som orsak till landets kris i tre av de publiceringar som granskats

  Imagine my shock…

  • Det där tror jag inte på. Det är en opartisk verksamhet som finansieras med skattepengar. Allt som kommer därifrån är fakta. Det sa mina skattepengar.

 2. sjöstedt drömsamhälle som 7-8 % av det svenska folket röstar på.
  Vad säger ni?
  Var det fel att stänga dårhusen i Sverige?
  …eller är alltihopa importerade från Sydamerika?

   • Så, nu om vi tittar i backspegeln ser vi att i all avseenden är Sveriges ALLA problem importerade.
    Med andra ord det är importen är problemet – och vi ( 83 %) vill göra om det igen.
    Är detta klokt?

 3. ehh är man feg så är man o inga vapen hjälper.. .. att skylla på vapen är lamt..
  polen slängde ut sovjet utan vapen?? så ??? lamt!!! lamt att skylla på vapen!!!

  • Sovjetunionens kollaps berodde inte på en obeväpnad polsk befolkning. Polen har under stora delar av historien varit ockuperat eller kuvat. En mycket dyrköpt läxa torde varit att litat på att Storbritannien skulle stå för beskyddet, istället för att satsa på ett eget starkt försvar. Bara för att Polen idag befinner sig i ett relativt gynnsamt läge, betyder det inte att man kan slappna av och tro att det räcker med att säga ”kurva” åt det lilla, men ökande, inslaget av mångkultur i Polen. I slutändan är det vapenmakt som räknas. Den som önskar fred, må förbereda sig på krig.

 4. Sedan Australien avväpnats har den muslimska populationen där ökat. Tillfällighet?
  Nästan samtliga masskjutningar i USA har antingen varit bluff/hoax eller false flag. För att avväpna folket. De flesta vapenmord i USA sker i svarta områden, och begås av svarta.
  Storbrittanien avväpnades — de håller nu på att islamiseras. Massvåldtäkter på vita unga tjejer, våldtäktamännen arabiska och afrikanska muslimer.
  Ser ni ett mönster?

  • Vadå ”false flag”. De är högst reella. Däremot är statistiken om antalet masskjutningar (4 >= döda) inte korrekt. Norge har fler masskjutningar i förhållande till antalet invånare än USA.

  • Det är bra att titta hur denna samexistens fungerar med muslimska befolkningen, som bara tar över stad efter stad också i Australien.

   Det händer i våra egna utanförskapsområdena och i söder Europa araber har grundar sina egna kolonier, vart lokala landets egna medborgare är inte välkomna.

   Reporter kastas ut från sådant Sydneys multikulturell förort:

   Thrown Out Of Sydney No Go Zone

   https://www.youtube.com/watch?v=LqY4Z1fTrMc

   The Truth About Lakemba
   https://www.youtube.com/watch?v=x9MgCE933w8

   • är du förvånad ?
    historiskt sett har de gjort samma genom alla tider, se andalusien det började med enklaver tills de till slut tog över,, inget angreppskrig med invasion utan det poppar upp lokala moskeer som svampar tills de sedemera tar över område efter område,, vi vet vi har sett detta mönster tidigare men vi står handlingsförlamade pga vi blivit sakta kokta av socialismens doktrin om allas värdegrund spetsat av kulturnarxism.
    en smygande invasion är åter i rullning med nuvarande migration av unga män,, när de väl brutit igenom allt gränsförsvar kommer understödet.
    vi hjälper själva till att montera ner våra gränser med hjälp av politruker som driver igenom senaste påhittet med global impact resolutionen.

 5. Min skäl! Ett socialistiskt mönsterland med synneligen fina stränder och ytterst utsökta kulinariska upplevelser.

 6. Vapen är nästan en absolut mänsklig rättighet. Svenskarna har gott om jaktvapen och gangsterna samt ”Polisen” bär handeldvapen, vilket skulle vara var mans rättighet att inneha i det allt mer våldsamma samhälle väljare o politiker skapar .

  Släpp skjutvapen fritt så vi alla har samma chans !

  • Det är nog ingen god ide att låta kreti och pleti få bära vapen. Det skulle ju innebära att även muslimerna m fl lagligt kunde bära vapen.

   Däremot kan man bibehålla nuvarande vapenlagar. Sverige är ett av de vapentätaste länderna i EU med ca 620 000 legala vapenägare, varav de flesta innehar flera vapen.

   Men man kunde tillåta pistolskyttar att bära pistolerna dolt på allmän plats, så att terrorister aldrig kan vara säkra på att inte möta dödligt motstånd.

   • Muslimerna bär redan vapen och sprängmedel.
    Det är VI som behöver vapen i muslimernas dagliga kulregn och granatkastning.

    • Läs vad jag skrev en gång till.

     Det är frågan om vilka som LAGLIGT kan bära vapen. Kriminella invandrare har förvisso gott om OLAGLIGA vapen, men det skulle kunna minska ifall polisen fick utökade befogenheter att när som helst visitera folk på gatan. Sedan KRAFTIGT höjda straff för olaga vapeninnehav. Och omedelbar häktning.

     • Det är redan för sent . En utopi vi absolut bara kan drömma om. Men vi har ju fortfarande importen med allt med terrorism heter. Inte lär de vara utan vapen eller sprängmedel . Och salpeter o gödsel kan vem som helst köpa. 3 D – Printer och engångsvapen är faktum . Med en 38:a lär man känna sig säkrare .

     • Jag håller med om att vi borde beväpna den svenska befolkningen. Men frågan är hur man rent praktiskt kan göra det med nuvarande politiker? De som inte har lagliga vapenlicenser får väl då skaffa olagliga vapen liksom invandrarna gör, och plocka fram dem när vi får ett fullt inbördeskrig.
      Nuvarande politiker kommer knappast underlätta legalt vapeninnehav, även ifall det vore önskvärt.

     • Det där kan jag inte uppmuntra, men hålla med om att det är en lösning. En 9 mm automat såldes för 1500 :- på stan härom veckan. Priserna är de samma som legala vapen .

  • Instämmer, med den gradskillnaden att det är en medborgerlig rättighet att äga skjutvapen. Som medborgare ska man inte behöva bevisa något för att äga skjutvapen, det är istället polisen, eller den myndighet som uppdras att hantera licenserna, som ska undanta somliga från innehav – t ex kriminella, svårt psykiskt sjuka eller icke omdömesgilla personer, t ex pga demens eller missbruk. Så se till att skaffa vapen.

  • På Panamaregistrerade fartyg jag jobbat på länge, finns tillgång till hur mycket vapen som helst för att skydda fartyget från pirater. Extra övning förekommer regelbundet också. Om fartyget blir angripet skjuts det så många som det överhuvudtaget går och att det till och med blir jakt på deras moderfartyg som också det sänks tillsammans med resten. Ingen ser och ingen vet och de som ser och vet håller näbben i styr. Samma görs av flera andra militära fartyg i samma område utan att namnge deras land. Samma sak görs numera även i vissa andra länder mot de kriminella ligorna, men i Europa blir det armband och lyx i all dess form istället tydligen.

 7. DÄR tar dom sig ut på gatorna minsann…
  I Sverige tar man inte ens på sig en gul väst för att visa sitt missnöje…
  annars är likheten slående på vad socialism för med sig….
  enda skillnaden ÄR att länderna är i olika stadier….och att det säkert är muslimfritt
  DÄR…bidragen tog slut…

 8. Venezolaner säger i artikeln: ”Vapenförbudet har aldrig handlat om säkerhet för befolkningen, det var ett sätt att få monopol över våld och vidare en kontroll över folket.” Låter bekant, just sådant har dessa globala kapitalister i statens namn gjort till amerikaner och försökt göra här i Sverige också nyligen mycket ivrigt; begränsa vapen hos civila, att kunna hindra deras motstånd mot kriminella korrupta regeringen i deras totalitär system.

  • När Venezuela förstatliga oljeindustrin, sparkade de de skickliga ingenjörerna och ledarna och ersatte dem med partipolare, folk som inte visste någonting om oljeutvinning.

   Detta är typisk kommunister. De vet ingenting om hur något ska skötas, men de tror att det bara är att ta över en ratt utan någon som helst utbildning eller kunskap. Det enda de behöver är en partibok.

   Och, Venezuela var ett av jordens mest framgångsrika och rikaste länder ekonomiskt, med bland de bästa skolorna i världen. Lite ironiskt att det var under den tid Venezuela var en militärdiktatur. När de sedan blev en demokrati med fria val i början av 1950-talet började nedgången för landet. Folket röstar på folk som lovar dem allting gratis med eller mindre.

   En korkad befolkning röstar fram en korkad regering och hela landet blir korkat.

   Sverige är på väg åt samma håll. Svenskan har blivit väldigt korkad.

 9. Otroligt korkad artikel.
  Kommentarerna här är ännu mer korkade.

  Jag tycker att Mattias Karlsson jämförelse med att ge Löfven ett nytt förtroende är samma sak som att åter anlita en snickare som förstört ditt hus vid tidigare tillfälle.

  Venezuela kan jämföras med Malmö, hur i helvete kan det finnas en enda svensk som röstar på sossarna i Malmö.
  Det beror på att de personerna är så jävla korkade att de trots allt jävla skit som Reepalu och nu senare Stjernfeldt Jammeh ställer till med så röstar de ändå på dem.

  På samma sätt är det i Venezuela, trots att landet har otroliga naturtillgångar har den numera avlidne Hugo Chaves låtit landet fallera med kommunistdiktatur.
  Människor lever i otrolig fattigdom särskilt efter att oljan inte heller längre ger några större intäkter till landet.
  Ändå röstar folket fram samma värdelösa kommunister att styra landet.

  Vapen hjälper så klart inte idioter som ändå inte fattar sitt egna bästa. 30% av svenska folket röstar på Stefan Löfven trots att han monterar ner välfärden med raketfart.
  Tänk om dessa idioter också började använda vapen…..

  • Jag tycker att du började ditt inlägg jävligt taskigt, men sedan blir allt rätt. Förmodligen kommer det samma hända i Sverige. Stefan Löfven eller vilken djävla politiker som helst fortsätter montera ned Sverige och det kommer att göra att socialdemokraterna och vänsterpartiet växer. Desto sämre vi svenskar får det, desto mer vänster kommer vi att rösta.

  • Visst stämmer det. Folk tror ju bara på propagandan och har ingen erfarenhet eller koll själva på läget inifrån eller utifrån. De kan inte ana följderna och tror på allt möjligt bara det är lögn.

   • Floskler är både sanning och verklighet för dumsvenskarna.
    Allt vettigt är högerspöke och om man berättar om verkligheten för en svensking blir man beskylld för att, vara en vän av Hitler. Trots att, de historielösa dumsvenskarna inte har den blekaste aning vem Hitler var och vad han stod för.

 10. Det är nog inte många år kvar innan Sverige kan liknas med Venezuela. Hungersnöd, bostadsproblem, vapenamesti, vanstyre av ekonomin och folk som har råd dom flyr landet.
  Så nu passar man på att avväpna folket.

  • Man har försökt avväpna oss med EU vapen direktiv, men det gick inte. Än så länge får vi oförvitliga medborgare behålla våra vapenlicenser.

  • Dessvärre sjunker köpkraft som en sten medan privata skulder slår i taket. Inom vissa, redan lågavlönade, yrken sjunker nu även löner.
   Samhällskollapsen är nära nu.

 11. Sossesverige är ju än värre. Här avväpnade man folket, importerade kriminellt patrask, förstörde rättsväsendet för att man vill skaffa sig fria händer. Men jag tror att makten har insett att man bedrog sig själva. Det kommer en reaktion.

 12. Det sägs i artikeln: ”Maduros regering är utsatt för ett ekonomiskt krig lett av oppositionen i landet tillsammans med USA. Kritiker menar att landets kris grundar sig i ett vanstyre av ekonomin och förstatligande av företag.”

  Det låter typisk den globala finanselitens krigsföring mot detta landet; till exempel hur dessa eliten har krigat sitt proxy- krig i Syrien eller nu också i Ukraina. Att försöka få först sk. grön revolution i landet i fråga; finansiera rebeller( litet minoritet som finns i varje land) och sedan störta regeringen med att ta också amerikaner inne i landet i denna hemska ”inbördes krig”. Riva och härska – gammal väl fungerande taktik.

  Om detta USA:s ekonomiska terrorism är många bevis. USA med sin militärä industriella makteliten har terroriserat Sydamerikas alla länder under senaste 60 år och vad Argetinas förre detta president har sagt om USA:s världspolis roll och ”demokrati” export till nästan alla länder på planeten, speciellt mot dem som försöker vara oberoende om Wall street. Se vad hände till Libyen, när Gaddafi ville ha egen arabiska valuta.

  Efter svårt ekonomisk krig med USA tiotals och landets konkurs år 2002 varnar Argentinas före detta president Cristina Fernández de Kirchner år 2015 på FN:s generalförsamling om USA:s farlig ekonomisk terrorism. Och hon även säger att om hon blir mördad så vet man var ska man leta efter skyldiga. Dessa globala finanseliten inte tillåter länderna vara oberoende av dem.

  http://www.youtube.com/watch?v=EyS...

  • Socialisering av Venezuela började på 1950-talet och ända sedan dess har ekonomin minskat undan för undan. Det är bara att läsa Venezuelas ekonomisk historia så kan man se socialistiska beslut och vad konsekvensen blev, steg för steg.

   För den delen. Lite lustigt att Chile blev Sydamerikas framgångsrikaste land, så fort de övergav socialismen i landet.

   • Alla vet att USA och den globala finanseliten för allt i världen inte vill ha kommunistiska eller socialistiska regimer i Amerika, Syd, Mellan och Nord.

    • Det kan vara just tvärtom än du påstår. Till globala finanseliten verkar det inte spela någon roll om det är kommunism eller ej fungerande korrupta republik såsom Sverige. Svårast att ta över är nog monarki och lättast just den socialistiska onaturliga regim.

     Kommunism verkar leda alltid proletariatets diktatur,vilken är dess ideal, och ledarna blir lätt köpta därför att de har tappat all naturlig kontakt till sitt egen folk, vilken de är villigt att offra även miljontals om behöver såsom hände i förre Sovjet unionen med bra kontakter till globala finanselitens.

  • Argentina behövde ingen hjälp utifrån för att, gå ad helvede till, det klarade de galant själva. Precis, som Venezuela och vad, som kommer att ske med Svennezuela. Ty här hos oss finns experter inom detta område, nu senast 82%, 87% tidigare 95% av svenskingarna arbetar frenetiskt för att, landet skall implodera. Svenskingarna, liknar inga andra folk, som värnar om sina barn, barnbarn, övrig släkt och vänner. svenskingen vill istället förgöra dem med till buds alla medel.

 13. Nu blir jag synnerligen upprörd! Varför ska venzuelas befolkning ha rätt till att äga skjutvapen. Titta bara på oss här i Sverige, vi har armband och det fungerar alldeles utmärkt.

 14. Sveriges guldreserv förvaras aldrig i GB. Allt finns i Sverige. Dessutom kan varenda sjöman i världen intyga att det är hur trevligt som helst i Venezuela. De som flyr gör det inte bara av orsaker man försöker hyvla på folk i den globala massmedian. Inte ens så är det i Irak eller i Afghanistan. Alla flyr dock inte. De emigrerar också av andra anledningar och det är det många också som vet, utom i Sverige kanske. I Sverige får man mest läsa det de vill folk ska läsa och de flesta sväljer dess propaganda också tyvärr. Som sjöman har jag besökt Venezuela minst 50 gånger i tio års tid och haft hur trevligt som helst. Firat jul där och nyår och födelsedag på ett mycket trevligare sätt, än någonsin i Sverige.

 15. Socialism fungerar inte. Men det alla socialistiska stater försöker göra innan de inför diktatur är att avväpna folket så att endast de har vapen.

 16. I Sverige har media brustit att rapportera om den humana tragedi som utspelat sig i Venezuela de senaste åren. Visste ni att människor i genomsnitt där nu, väger mindre för att det finns så litet att äta? Det är hemskt.

   • Tror jag säkert på. Deras kvinnor är trevliga och biran nästan gratis. Frukt och grönt kostar nästan ingenting. Vore något för de grönas parti i Sverige. Och de som gillar musiken och kafélivet.

 17. Hoppas alla förstår i Sverige hur viktigt det är att vi beväpnar oss så att vi kan försvara oss mot regeringen/staten om det blir nödvändigt.

 18. Kommunism och socialism har aldrig fungerat någonstans. Det handlar om att eliten kan suga ut folket och berika sig för egen vinning. Det rasar så småningom. Krig och elände och helvete för att bli av med utsugarna blir resultatet.

 19. Mår så illa när jag ser klippet där, tranchören hur han ser ut och skär, att Maduro sitter där och med ett förkläde över fetlagd mage. Det är är hemskt att se, med tanke på att befolkningen är så fattig, svälter och flyr landet. En stor del av Venezuelas befolkning är dessutom högt utbildad, men svälter ändå. #kommunism

  • Därav att fransmännen nu reagerar. När ska övriga reagera. I Sverige har vi idag flera hundratusen fattigpensionärer som slitit för Sverige i hela sitt liv. Idag sitter etablissemanget o frotterar sig.
   .

 20. Samnytts moderatorer sitter i Pattaya och sköter sidan.

  Med bargirls till höger och vänster.

  Tack för donationerna 😁

 21. Låt oss nu komma ihåg att slutet är nära när staten stramar åt vapenlagarna. Då om inte förr måste vi sätta stopp och använda våra vapen i värsta fall så vi inte går samma öde till mötes.

 22. Vad hade hänt om de gula västarna varit beväpnade med
  autmatvapen. Det är nog inte så bra med vapen i alla lägen
  Och tänk om muslimer i Sverige hade varit beväpnade.
  För övrit så är Sverige vapentätt.

  • Sverige är vapentätt på grund av jaktvapen, och jag är för övrigt för hårda vapenlagar.
   Många vapen i händerna på olämpliga personer kan snabbt bli ett problem.

   • det blir problem åt andra hållet med när staten inte har kontroll över våldet, vilka som har vapen.
    lösningen är inte hårdare vapenlagar utan de illegala vapnen.
    de problem du pratar om som vi ser idag är en konsekvens av statens slappa hantering av de kriminella med vapen,, de verkliga problemen kommer när svensson tar till vapen för att freda sej och eliminera de kriminella elementen helt oorganiserat ala facebook.

   • Olämpliga personer (krimnella) har ju redan vapen, så det som är problemet är ju våra vapenlagar, med vapen i var mans hand så kommer den kriminella minioriteten att hållas i schack.

  • Muslimer ÄR beväpnade. Vem i helvete är det som skjuter i alla förorter tror du? Gula västarna borde ha automatvapen och marschera till makaronens högkvarter och göra sig fria från globalister som ruinerar landet.

  • Medans globalisterna med våld försöker ta över marknader gör kineserna det på ett smartare sätt. I slutet kommer globalisterna förlora. Tyvärr så har de fått storhetsvansinne.

 23. Skönt att ha guldet i England, annars hade förmodligen guldet sålts och pengarna hade försvunnets in i regeringens
  globala socialbyrå.

 24. När man läser artikeln börjar man att fundera. Skulle samma känsla också kunna gälla oss svenskar? Ekonomiskt går vi åt precis samma håll som Venezuela gör. Dock av helt andra orsaker.

  Vi åtnjuter också med jämna mellanrum vapenamnesti då man kan lämna in det som saknas licens på, dvs vi gör oss vapenfria och försvarslösa. Det skjuts faktiskt en hel del här också, där många tvingas lämna det jordiska.

 25. När nästa statsminister heter Mustafa, då är det dags att dra. Muslimerna kommer få egen majoritet och då är det definitivt slut.

     • Jag satt i en debatt för några månader sedan och vi diskuterade vad det skulle krävas för att ”köpa” en person.
      Något svar kom vi naturligtvis inte fram till, men vi var överens om att det skulle vara väldigt svårt när det gäller människor som redan har det bra ställt ekonomiskt och som dessutom redan har inflytande.

     • Hur förklarar du då Fredrik Reinfeldts, Carl Bildt’s och Annie Lööf’s beteende? Utan tvekan väljer de att sälja ut folket för sin personliga vinning skull.

     • Tar vi Rheinfeldt som exempel så måste jag undra vad han har vunnit på det hela.
      Pengar har/hade han så det räckte ändå.
      Ära – knappast.
      Ett uppsving i ”karriären”…….knappast.

     • Reinfeldt deklarerade för 20 mille ungefär efter sitt ”öppna ers hjärtan” tal och omedelbara avgång. Det luktar skunk lång väg.

     • Vi har kanske olika uppfattningar här, men jag tvivlar starkt på att han förde sin politik med tanke på sin egen privatekonomi.

     • Världen styrs av ondare krafter än du vill tro. Men jag vet hur det känns, jag har själv varit där. Och det var inte länge sedan…

     • Kanske är problemet att världen styrs av krafter istället för en kraft, eller är det kanske så att världen styrs av en drift istället för världens samlade bästa?

     • Ja t.e.x Rothschild, Rockefeller och några andra familjeklaner med centrum i USA. Dessa var med och bildade FN och pyntade in kapital, även var de med när EU bildades. De använder dessa organ som styrelement för sina egna ekonomiska intressen.

     • T.e.x Al Gore har tjänat 100 miljoner dollar på att förmedla storkapitalglobalisternas lögner om växthuseffekt och den sinnesjuka lögnen om koldioxidens effekter.

     • Jag vet bättre än att ta en klimatdiskussion här på Samnytt, men hoppas att du håller med om att fossila bränslen inte är framtiden och att vi människor släpper ut för mycket skit till lands, i havet och i luften…

     • Javisst är det inte bra med dessa utsläpp hälsomässigt men för det globala klimatet har det ingen som helst betydelse.

     • Vi har olika åsikter om klimatet, men är vi överens om att vi människor behöver vårda vår planet och dra ner på utsläppen så är jag nöjd.

     • Ett litet exempel. 1816 slutade den senaste lilla istiden slut och en 200 år lång period av ökad solaktivitet började, medltemperaturen höjdes och därmed världhavens temperatur. Varmt vatten har större volym därför har världhaven fått några extra centimeter på höjden.
      Jorden har alltid haft cykler av varmt och kallt klimat.

     • Kärnkraft är dock det absolut bästa som finns hittills. Det är framförallt Indien och Kina som står för förstörelsen i haven. Deras ”klimatpolitik” diskuteras sällan. Tydligen bara lilla promille-Sverige som ska ta smällen.

     • Indien pratas det om i begränsad utsträckning, men Kina, deras utsläpp och miljöpolitik pratas och skrivs det väldigt mycket om!
      Kärnkraften har sina fördelar, men i sin nuvarande form har den ingen framtid – varken ekonomiskt eller, på längre sikt, miljömässigt.

     • Maktgalna när man blir, blir det som vilken beroende som helst; en sjukdom såsom spelberoende och det går inte att sluta fast de går mot sin eget fördärv.

      När man läser historier om sådana superrika människors liv så kan man se detta fast de är skickliga att dölja sitt ondskefullhet därför att det ger dem mer makt och pengar och leder ännu mer rikedom.

      Men de kan inte fly sig själv och sitt eget samvete för evig fast till psykopater andra människor och verklig liv inte finns på samma sätt har man läst, de lever i sin egen verkligheten, var finns bara de själv.

      Man ser hur dessa individer ändras när man iakttar dem hur de har sett ut innan, när de var litet yngre och hur de ser ut nu när de är högsta chefer på toppen av någon multinationella koncern. Allt naturlig har försvunnit på deras ansikte och de ser inte alls glada med sina miljarder.

      Att Midas drunknar till sist själv också i sitt eget soppa är oundviklig. Därför det sägs i bibeln att allt världens guld räcker inte till sådana som har för litet”. De har blivit blinda i sin dyrkan av mammon som leder dem bara till djupare i mörkret.

      Karmas lag har förstått ger inte heller bra skörd enligt sådant liv om man har ruinerat miljontals andra människors eller levande väsens liv; djur och växter. Men dessa tror inte på liv eller himmel efter detta jordliga vandring heller och därför de måste samla så mycket de aldrig kan i detta enda livet- stakars ateister.

     • Du vet han kasserar in ca20miljoner om året, efter att han slutade som statsminister!
      Du har inte funderat på var de pengarna kommer ifrån?

    • Tror knappast att vanliga amerikanska vapenägare är köpta av oligarker, än mindre att dom skulle lämna ifrån sig sina vapen frivilligt.

     • Politiker dom är motståndare till vapen är köpta av oligarkerna eftersom de vill ta kontrollen över folket.

     • Visst, men vanliga amerikaner är varken politiker eller oligarker, och kommer att skjuta dom som vill ta deras vapen.

 26. Socialism funkar inget vidare! Leder alltid till auktoritära och totalitära styren, med svält, misär och ond bråd död!
  Löfven är missnöjd med sitt bygge, ingen väpnad inre konflikt ännu! Dvs inbördeskrig!
  Därför jobbar nu Löfven dag och natt med att trycka in mer människor från tredje världen, så att gnistan tänds!

    • Tycker du världen ser särskilt lyckad ut?
     Saker och ting rullar på fin-fint och är på väg åt rätt håll?
     Framtiden så ljus att solglasögon behövs?

     • Det är lite svårt att säga om världen är lyckad eller inte eftersom vi inte riktigt har något att jämföra med.
      Rätt håll?
      Jag tycker inte det och utan att försvara socialismen så tycker jag inte heller att det är socialister som styr.

     • Ja du har rätt i att den kan vara svårt att göra en objektiv bedömning av hur lyckad världen är i stort.

      Det enda jag kan hänvisa till är väl egentligen egen erfarenhet av tillvaron. Personligen är jag inte direkt överlycklig över hur mitt land utvecklas. Inte heller hur mitt västeuropa ser ut jämfört med för,säg 20 år sen. Jag har tillbringat rätt mycket tid i framför allt Italien och Tyskland sen 70-talet. Det har inte känts lika kul de senaste gångerna jag gjorde en roadtripp.
      Jo nog är det väl en social-liberal agenda som styrt i västeuropa sen rätt lång tid tillbaka,tycker du inte?

     • Inte heller jag är nöjd med utvecklingen på en rad områden, men jag är lite trött på alla förenklingar och konspirationsteorier.
      Det är judar, kommunister, ”globalistmaffian”, och diverse mer eller mindre verkliga grupper som styr världen.
      Förr var det djävulens, häxornas eller onda andars fel, och idag är det de grupperna som jag nämnde ovan som peka sut.
      Kanske blev det bättre om vi tittade upp från det där och såg på helheten istället.
      Om vi tar ansvar istället för att lägga det på andra?

     • Javisst är det mycket konspirationsteorier som flödar runt. Men jag tror att det mest beror på ren vanmakt. Jag tror att det framför allt känns som om våra egna politiker,som har som enda egentligt mandat,att se till vårat eget lands bästa vänt oss ryggen.

      Visst kan väl även du känna en hopplöshet ibland? Känner du aldrig att våra folkvalda politiker inte längre lyssnar på folket utan kör på en förutbestämd och odefinierbar agenda? Personligen anser jag att det är media som sätter agendan och inte en världsomspännade konspiration. Det här ”allaärlikamycketvärda” är det inte alla som kan köpa.

      Inte jag t.ex. Jag bryr mej i fallande skala om min familj,mina vänner,bekanta,mina grannar,folk från min by,från mitt landskap,från sverige och i nåt hänsende övriga europeer. Tror nog att de flesta känner nåt liknande och har svårt att köpa att vi ska hjälpa och bekosta hela världens lidande befolkning.
      När man sen ser hur landet är på väg åt helt fel håll än det som vi gemensamt strävat åt genom generationer så är det klart att folk blir förbannade och känner vanmakt.
      Jag tror att en hederlig gammal folkomröstning skulle kunna rädda upp saker rätt bra. Det skulle inte bli riktigt lika lätt att peka finger åt folk OM det visar sej att en majoritet vill antingen behålla en fortsatt hög invandring eller minska den.
      Kanske skulle även samtliga partier kunna börja efter nåt som liknar ett gemensamt mål istället med en tydlig folkvilja i ryggen? Det är tragiskt när det är EN helt avgörande fråga som ska splittra och paralysera hela landet.

     • Vi tar ansvar med att reda på sanningen. Nordiska och europeiska välfärd stater är på väg sin slut efter knappt sitt unik 50-års liv, så det är sant att det är jätte viktig att försöka se alla dessa medverkande faktorer i just sin helhet.

      Precis detta helhet denna globala maktelitens aktörer i sina världsomfattande nätverk Trilateral kommissionen, Bilderberger, EU- kommissionen, bankeliten försöker dölja sitt smutsspel från oss, och att vi kan inte kämpa mot fienden och försvara oss på riktigt. De är inte konspirations teorier utan fakta, vi har hur många som helst bevis och det kommer hela tiden mer fram.

      Därför dessa kriminella försöker nu med all medel stoppa internät och förvandla det till filternät, stora åtgärder är på väg i eu för detta. Det är bra att ta vara på dessa alternativa medier så länge vi har dem och lämna helt och hållet fake media.

     • Jo socialister styr hela väst. Iallafall dess sociala doktriner är verksamma. De som sedan betalar dessa nyttiga idioter är monokapitalister som endast vill tjäna pengar och ha maximalt inflytande över länder. Genom centralisering och ökad statligt inflytande (socialism) ges makten bort till dessa.

     • Världen är inte bara skräp. Många länder har lyckats bra. Utan att räkna upp dem så finns det länder som ger gratis utbildning, pensioner i klass med en medianlön, fri sjukvård och en fantastisk gratis äldrevård. Till och med gratis körkort och har en välfärd aldrig Sverige ens kommit i närheten av.

     • Absolut! Det finns alltid en del ljus i tunneln. Det jag egentligen avsåg,på ett aningen vidlyftigt sätt,är tillståndet i länder som jag har stor kärlek till och spenderat en hel del tid i personligen. Tyskland,Italien och mitt fosterland. Där anser jag definitivt att det mesta är avsevärt mer brydsamt numera.

     • Sluta använd termen ”gratis”. INGET är gratis. Andra betalar via skattsedeln. Det enda rättvisa är libertarianism med absolut minimal stat som endast hanterar rättsväsende och basala funktioner. Minimera skatten till 5-10% och låt folk spara till sin egen välfärd.

     • En rättvisa som innebär att handikappade, sjuka, lågavlönade med flera får det ännu sämre än idag.
      En civilisation bör bedömas efter hur den tar hand om sina svagaste medlemmar, och där havererar libertarianismen

     • FN Global Compact kommer att fullständigt och totalt urholka Sveriges finanser. Och det är hela poängen.

    • Ja det verkar faktiskt så va. Undrar var de har fått det ifrån. Lite mystiskt trots allt. Ibland måste man bara undra.

   • Kommunism är alltid dömt att misslyckas. Socialismen verkar dock vara kommunismens tambur. Har vi sett socialismen trängas in i ett hörn på samma sätt och visa sitt rätta ansikte?
    Kanske vi gör det nu i Sverige, men jag tror att Sverige faktiskt har många ’firsts’.Det är inte bara ABBA och Ikea, det är även lång ingrodd socialism som letat sig ner i folkets själ. I en viss gryning på gott, nu dock har den hittat sin ålder och sitt absoluta slut. Socialismen i Sverige håller på att dö ut. Folket är på väg att hitta något nytt i en värld där globalismen konstant knackar. Jag tror det numer än någonsin är viktigt att länder hittar tillbaka till nationen och sin identitet.

 27. I en julsaga bläddrade en bondmora i sin pärm över skrivande motståndare: bilden av en ”koslickad” streber dök upp (någon som trodde han var smart på riktigt). ”-Han? Känslostyrd fåne med lite mer bajsnödigt patos än genomsnittet. Tror att det han skriver om kan få solar att gå i moln & planeter att ändra banor. En pompös clown. Förstår sig inte på intriger..” sa bondmoran & log som en sjakal.

 28. Kommunism. Vi har tre partier som är öppet kommunistiska. Två partier som sympatiserar med kommunism och två partier som vägrar göra något åt kommunismen. Sedan har vi ett socialistiskt parti som ingen vill samarbeta med, för dom är alldeles ”för höger”. Sverige = Venezuela, fast med muslimskt styre mycket snart.

 29. Jodå, man borde få exempelvis pistol licens lättare än idag ifall man är en oförvitlig svensk. Idag är det svårt med de svåra kraven på enhands skjutning på 25 meter. Pistoler används i verkligheten på avstånd mellan 7-3 m enligt FBI statistik. Man borde kunna få licens efter utbildning och rimliga skjutkrav på korta håll med tvåhandsfattning.

  • Kan hålla med. Men det måste finnas en rejäl struktur i det där. Vildhjärnor som knappt ens hållt i ett vapen skall fan inte knalla runt och skydda någon. Det måste vara organiserat och ordnat i så fall. Och absolut inget ideologiskt betingat. Det skall handla om att skydda medborgare inget annat.

   • Vi lite äldre har alla utbildats och tränats för krig mot Ryssland. Nu behövs vi snart för att försvara oss mot ockupanterna. Det blev inte Ryssland som angrep oss.

    • Själv är jag tyvärr ett dåligt exempel då jag slapp militärtjänst på 80 talet. Men de som är tränade och förstår krigets disciplin borde vara de som också kan hantera åtminstone ett vapen. Frågan är dock hur de fungerar rent moraliskt i Sverige.

 30. Kina har investerat i venzuelas oljeindustrin och kommer även investera i matproduktion, men då bara för sitt egna lands intressen och därför äger Kina mer eller mindre Panamakanalen så de lätt kan transportera till hemlandet. Kina vet att det snart stundar en lång köldperiod, men övriga världen har hittils inte tagit de oköpta och seriösa klimatforskarnas varning på allvar.

 31. China
  Russia
  Germany.. They all confiscated the defense from the people.

  The 2nd Amendment in the US was not meant to allow for a gun to hunt deer. It was meant to be able to defend yourself and your life and property. Not only from criminals but especially from a government run amok.

  Americans will NEVER EVER give up their guns,.

  • Still Sweden has more restricted gun laws than both Russia and Germany….probably more restricted than China as well (not sure)

 32. Svenskar läs och lär. Vissa krafter försöker avväpna det svenska folket via EU.
  Strid emot, protestera och var envisa.

 33. Alltså jag tror verkligen inte på att beväpna gemene man. Våldet blir en självuppfyllande profetia. Men jag kan såklart föreställa mig diktaturer där den enda vägen för folket är att gå vapnet väg. Men det skall inte börja där. Mycket kluven inför USAs andra tillägg. Det skapar mycket annat skit också.
  Här måste man ha sinnet med sig, vapen som en första instans är alltid fel. Personligen är jag en pacifist och avskyr allt vad vapenutveckling heter, samtidigt som jag såklart vet att folk kan bli förtryckta av ideologier och politiker som smyger sig fram till makten. Sista utvägen är alltid vapen.

  Men jag har en viss dubbelmoral där, om någon skulle göra något riktigt illa mot mina barn skulle jag viga mitt liv åt att släcka den eller de som gjorde det.

 34. Och vad gör FN? Inget som vanligt! FN är värre än Stalin,Hitler och Mao tillsammans! FN har nu intagit en policy att blunda för alla konflikter. De vill helt enkelt ha stora flyktingströmmar på order av de rika klanfamiljerna USA som bildade detta organ som dessa familjer har som styrelement för sina globala ekonomiska intressen.

  • Patetiskt med alla krystade konspirationsteorier. Det räcker såväl med ruttna inkompetenta politiker som har sina visioner och värderar statusen inom sin lilla politiska elit med socialistiska förtecken högre än dom nationella värden dom är satta att förvalta. Samma sak gäller media som har skapat sin egen åsiktskorridor med kontinuerlig inskränkning av vad som är rätt och fel på samma sätt som religiösa sekters ortodoxa utövare gör sig extremare och extremare i sin jakt på det ultimata utövandet

 35. Tror faktiskt USA har rätt inställning till vapenlagar. En beväpnad befolkning kommer alltid vara en avskräckande faktor som förhindrar staten från att bli tyrannisk.

  • Tveksamt egentligen.
   Du och dina grannar kan ha automatvapen m.m. men har inte en chans mot till exempel ett mekaniserar infanteri kompani.

   Att tro att vapen avskräcker staten är inte sant..

   • Nej, kanske inte. Men makthavare kommer alltid tveka mer till att försöka förtrycka en beväpnad befolkning, än en avväpnad. Det är inte lika roligt för en mobbare att ge sig på någon när det finns en risk att offret slår tillbaka.

   • Säg inte det , det beror hur & var man beslutar att lägga fajten samt motivation . Och automatvapen är inte det enda vapen som man kan ta till , finns också enkla vapen som hjälper mot pansrade fordon . . . :o) .

  • Bo ett tag där i de så kallade vapenstaterna tar Du nog första bästa flyget till Sverige efter en tid. Det räcker Du är artig eller dansar med en kvinna som är någon annans så får Du en puffra uppkörd mellan ögonen.

   • Vad spelar det för roll om det som är en bra lön på morgonen har ätits upp av inflationen vid lunchtid. Jag bor i Brasilien och minns mycket väl inflationen här på 80-talet, då hade brassarna det inte roligt.

     • Första gången jag var i Brasilien var i mitten på 60-talet, under 70-talet var det många besök och sen början på 80-talet har jag bott här. Så jag är inte okunnig om vad som skedde innan militärkuppen 64 och efter AI-5 i dec. 68.

    • Fortfarande har militären en bättre situation än den vanlig Venezolanen oavsett att han måste handla upp lönen direkt på dom varor som förhoppningsvis finns i någon butik

     • Det är mycket troligt. På 90-talet hade jag en bekant som hade pension från brasilianska marinen. Som f.d underofficer hade han rätt att handla på marinbasens egen supermarket, där varorna dessutom var billigare.
      Vet inte om detta ännu existerar här i Brasilien. Finns det något liknande system i Venezuela förklarar det en hel del om varför Maduro kan hålla på som han gör.

   • De inte bara låter dem hållas . De t.o.m. beundrar och älskar dem. Mer än vad de älskar sina barn. Frågan är befogad, vilka galnast ledarna eller folket, som lägger sina röster på dem?
    Här talas om vapen och beväpning hit och dit det betyder inte ett skit.
    Många menar att våra s.k. lingon rambos (jägarna) skulle kunna bjuda på motstånd. Bara trams och flams det går alldeles utmärkt att , med alla hjälpmedel jaga oskäliga djur i vetskap om att, dessa inte är beväpnade och inte besvarar elden. Det enda, som kan rädda landet är en intervention av utomstående länder, som t.ex. våra grannländer.
    sedan kan de gärna få dela upp rovet mellan sig. Det är ju bevisat att svenskingarna är inte kapabla nog för att. styra ett land på ett vettigt sätt.

 36. Björklunds galna Cecilior, har ju en längre tid försökt och försöker avväpna alla inom EU!
  Eftersom de vet att folk kommer ta till vapen om de inte lyckas koka grodan färdigt innan fullbordat faktum!

 37. Berömda andra tilläget av amerikanska konstitutionen säger ”att folk har rätt att bära vapen i så fall regerigen blir korrumperad”. Översatt till venezueliska och europeiska nyspråk betyder detta att folk har det fel, om de har medel att bekämpa en diktatorisk regering. Folk, som röstar på denna avbeväpning förtjänar sitt öde och förnedring i konsentrationsläger.

 38. går vi samma öde till mötes ?
  kanske inte riktigt, vi har ingen militär av den kalibern att de skulle kunna möta folket obesvärat utan motstånd,, (totalförsvaret 60K) men vi har ett annat bekymmer om vi blir handelsblockerade eller om det i europa bryter ut konflikter,,
  vi är idag inte självförsörjande till mer än max 40% tack vare eu’s fördelningspolitik där ingen skall vara självförsörjande/oberoende utan där alla skall vara beroende av varandra !!
  börjar vi se vad den egentliga planen är ?
  många pusselbitar börjar nu falla på plats när eliten börjar bli desperata och forcerar sin agenda ?
  vi kommer ganska säkert få se avhoppare som inser att de endast varit verktyg i sin iver att vara ”goda” när samvetet till slut gör sej påmind om lögnen de varit medhjälpare till att sprida.
  även de har blivit grundlurade att föra fram ett perspektiv som går emot allt förnuft.
  många kommer bita sej fast vid tesen utom räddning, korkade individer som inte förstår sitt och andras bästa, hur skall vi andra hantera dessa femtekolonare ?
  rädd att vi andra tvingas hänga dom högt.. tillsamans med förrädarna och kulturfrämlingar som tar strid emot nationens suveränitet/bevarande.

  skummat igenom kommentarer,,
  insikten är varierande ingen har rätt eller fel men ingen talar om det fundamentala i att organisera sej !
  löst sammansatta grupper på helgen gör ingen nytta utan stjälper men det blir resultatet när svenne får nog och då sitter vi där precis där eliten vill, egentligen hjälplösa utan struktur i leden.
  socialismen har gjort oss till individualister, ingen sammanhållning alls i motsats till vad riktig socialism är,,
  mynttorget i all ära men uppvigling till missnöje är inte vad som behövs finns ingen handlingskraft utom desperat anarki om det växer till rejäla demonstrationer.
  löser det våra problem ?
  nej det finns ingen substans till åtgärder av det slaget som behövs utan förblir en ventil att lätta trycket av missnöje.
  gula västarna är infiltrerade av radikal vänster som försöker styra till total anarki med hjälp av vanligt folk, det kan gå över styr totalt utan organiserad struktur och disiplin.

  vad behövs för att folk skall inse att det går inte lämna över till politiker idag, hela statsapparaten inkl myndigheter/kommuner är infiltrerade av godhetsivrare som driver på en agenda som är destruktiv för nationen ?
  dessa personer är förmodligen inte medvetna om vad som egentligen är i görningen utan utför sitt bästa efter förmåga utan att ha helheten framför sej.

  det pratas en hel del om vapen, det finns gott om insmugglade vapen men inte till svensken, det finns även intresse att förse olika grupper med vapen av olika anledningar men det är inget som delas ut vid hastigt ihopsatta demonstrationer.
  svensken har inte förtjänat den respekten än,, varför ?
  vi är inte organiserade strukturmässigt att bedriva motstånd,, vi förtjänar inte understöd ännu.
  kriminella har någon form av struktur där de insett att vapen är ett måste, de ser till att skaffa resurser och kontakter att köpa in vapen, och svenne ? nada insikt om sin överlevnad..

  • ”socialismen har gjort oss till individualister, ingen sammanhållning alls i motsats till vad riktig socialism är,,”

   Tyvärr så finns det inte någon riktig socialism och har aldrig funnits, lika lite som om demokrati har existerat i vårt land, vilket är baserat på inbillningsbasis, försök att finna rättvisa i vårt land som aldrig har existerat!

   Vi måste ta lärdomen ifrån Romarriket hur angeläget det har varit i varje land att försöka bli en Stormakt, just därför har vi politiska partier!!
   Den dagen vi kan riva det politiska systemet, då kan vi kanske börja tala om människors fri och rättigheter som allra först i svensk historia!
   Vi tyckte illa om Sovjet och själv har vi medvetet hjälp till att bilda en filial i Sverige till det gamla Sovjet

 39. Svenskarna är ännu mer vingklippta – politikerna försöker nu till och med begränsa folks möjligheter att köra bil.

 40. Polisen trasslar mer och mer med jägarna . En kvinna som äger en skogsfastighet i Dalarna och hade vapenlicens för jakt (småvilt & älg ) fick sin licens indragen då hon blev kär i en man som ” hade olämpliga åsikter ” .

  Och vi andra behöver rätt ”licens” för att uttrycka våra åsikter –annars kommer ”Farbror Blå” med HMF åtal.

 41. Släpp Ulla och Östrogen fria på detta land igen så producerar våra industrier endast vänterhandskar och Lööf sitter med tummen upp eller ner efter varje arbetspass

 42. Får mig att komma ihåg historien. Innan Hitler deklarerade sitt ”Anschluss” av Österrike 1938 hade man arbetat i två år på att avväpna befolkningen. Problemet med detta är att skurkarna inte låter sig avväpnas alls. Där gäller inga lagar och ingen avväpning. Dom känner sig alltmer säkra.

 43. Ett vassare vapen är pennan.

  Därför breder censuren ut sig i diktaturens Sverige.

  Och åtalen mot de som uttrycker sig regimfientligt blir alltfler.

  Yttrandefrihet är ett kraftfullt vapen.

  • Tänk om polis och militär kunde sluta att springa maktelitens ärenden. Ni ser väl vilka svärmar av poliser det finns så fort en (S) politiker visar sitt fula tryne ute – Tänk om polis hade kunnat säga..NI har skapat dessa problem…Du kan vaktas av SSU

  • Man behöver inte uttrycka sig regimfientligt , det räcker med att vara kritisk mot misskötseln och utvecklingen för att få böter eller fängelse !

  • Pennan är mäktigare än svärdet.
   En gammal sanning och den främsta
   anledningen till att makten vill begränsa det fria ordet.

 44. Människor måste få försvara – även vi svenskar. Det är sorgligt att läsa om hur svårt människor i Venezuela har det. Jag befarar att det kommer att bli likadant i Sverige.

 45. Blir det matbrist i vår omvärld,får även svenskarna svälta.

  Någon beredskap för att Sverige helt plötsligt inte kan kan försörja sin befolkning finns inte.

  En stor del av vår mat importeras ju.

  Jordbruken läggs ner på löpande band och några beredskapslager finns inte.

  Det kommer bli slagsmål om den föda som eventuellt går att finna.

  Kanske dags att köpa en bit mark och börja odla sin egen mat.

  • Du har säkert rätt , måste man låna för den mark man vill ha så kommer bankkrisen sedan att ge en ränta på 600% eller mer ? !

  • från att nästan varit självförsörjande har eu sett till att vi ligger på en nivå runt 40% självförsörjning.
   alla skall vara beroende av varandra ingen skall vara oberoende.
   när eu kollapsar sitter vi där i misären och svält..
   det är en medveten gärning de har styrt upp om vilka regioner som skall producera vad..

  • Asfaltering pågår för fullt av Europas bästa bästa jordar. ”Skåneland utan förskoning”. Dumsvensken har gett sig fan på att, förstöra så mycket som möjligt.

 46. En sak har jag insett sakta och med tiden.
  Det folk som frivilligt lämnar ifrån sig makten – på vilket sätt det än är – det är ett förlorat folk. Och det är exakt vad som håller på att hända i Sverige och Europa.
  Man kan aldrig lita fullt ut på Staten/Politiker. ALDRIG.

 47. Intressant att ett rikt olje land som Venezuela har ekonomiska problem. Var bero detta på? Kommunismen. Hade
  Venezuela varit ett kapitalistisk land, så hade folket haft det bra och inte behövt lida som man gör idag.

  • Det är kärnan i kommunismen
   Att ej förstå att näringslivet måste ha
   kunniga ekonomer och tekniker.
   Utan allt skall styras av ideologi
   och partitrogna underhuggare.
   Mugabe lyckades förtöra och
   ruinera Zimbabwe med livsmedels
   brist och svält och anarki Anc försöker göra detsamma i Sydafrika.

  • De ar helt inkompetenta da det galler att driva oljebolagen. De kastade ut
   dessa, de Amerikanska och Europeiska experterna for omkring 20
   ar eller sa sedan. Det haltar bara fram numera.

   • Det bruka vara så galningar skall styra. Här Sverige vill man inte privatisera fängelserna och få ner kostnader för fångvården.

 48. Det var av samma anledning den allmänna värnplikten skulle ”vila” 2010. I själva verket var PK rädda för att vapenkunniga svenskar skulle göra uppror mot massinvandringen. Nu har de återgått till värnplikt igen för att kunna beväpna nysvenskarna.

 49. På tal om vapen jag har på skoj kollat lite lätt bara på måfå här i Helsingborg och bara på stan lyckades jag vad jag tror för jag återvände inte få kunna köpa pistol och det tog mig väl.en timme runt knutpunkten om ni vet vad det är i Malmö hade det garanterat gått ännu snabbare

 50. Risken är att vapentillverkning startar i Sverige, de flesta delarna till en kalasjnikov kan tillverkas i ett hobbyrum, övriga fåtal delar känner ingen igen och kan flöda in i Sverige. Det finns säkert en hel del hemmagjorda automatvapen i Sverige. K-pisten ”sten” kan tillverkas på en eftermiddag. Har en grupp en ond agenda så lyckas de, även med måttlig teknisk kompetens. I Kroatien kapades jugoslaviska militärbaser med några enstaka polispistol. https://en.wikipedia.org/wiki/Sten?wprov=sfti1

  • svenska mob-förråd är utsålda, vi är hänvisade till utländska handlare,, värnmän får inte ha vapen hemma längre..
   vem skall förse oss med ordentliga automatvapen 7,62/5,56 ?

 51. Venezuela idag. Sverige imorgon.

  Dags att börja beväpna sig kanske. Av dessa 5 anledningar:

  1. Sverige fortsätter ta in kriminella och ekonomiska migranter i massor
  2. Svenska polisen inte längre kan upprätthålla lagen
  3. Svenska rättsväsendet inte längre dömer kriminella till riktiga straff
  4. Sveriges fängelser är överfulla. Merparten fångar är kriminella invandrare!
  5. Svenska statens, socialisternas och vänsterns ständiga framsteg att avväpna svenskarna (på alla sätt) för att främja deras antidemokratiska fascistiska agenda att göra befolkningen försvarslös och utan röst

  …till detta så kanske man även vill kunna gå till ICA och handla utan att bli misshandlad, våldtagen, skjuten, knivmördad eller rånad. Kan ju vara ”rätt nice” att kunna försvara sig.

 52. Ett riktigt praktsvin den där presidenten.
  Fast man undrar lite vad som driver sådana här kommunistiska diktatorer, är det ren och rå ondska eller finns det något idiologiskt bakom?
  Att terrorisera en befolkning på det sättet känns egentligen ganska onödigt om man istället kan hjälpa dem att leva ett bra liv.

  • Power hunger and money hunger. Makthunger och pengahunger, girighet
   helt enkelt. Det lagsta beteendet hos manniskan……..

 53. I Storbritannien förbjöds civila handeldvapen efter Dunblane-massakern 1996.
  Konstigt nog sker trots det fortfarande brott med vapen och trenden har ökat senare år till att ligga över 6000 per år.
  Brott med kniv är över 40000 i år.

 54. Att avväpna ett folk innebär att man tar vapen ifrån de som har vapenlicenser, vilka bara begår en bråkdel av alla mord. De kriminella har naturligtvis kvar sia vapen, vilket leder till att ”offren” blir lättare att råna, döda……

  Venezuela som egentligen är ett fantastisk land med enorma oljetillgångar + många andra mineraler, en fantastisk natur inklusive karibiska stränder, regnskog, höga berg ++++. Landet är dessutom inte speciellt överbefolkat. Tänk hur kommunister kan förstöra ett land så fort!

 55. Jo, det var ju inte för inte som man gav amnesti för vapeninlämning i sverige.

  Det ingick i strategin liksom, att vi inte skall skjuta tillbaka, endast bli utrotade.

  Lämnade någon invällare in vapen och handgranater?

  Det var många hundratals mycket värdefulla antika vapen som inlämnades och de gick definitivt inte till skrot.

  Enl källor så försvann de till utländska vapenhandlare (antik handel vapen) och lagens långa arm gjorde sig en hacka på dessa affärer.

  Kan nämna att ett gevär (17-1800 tal) kan inbringa ca: 100 – 250 Kkr. En del är även oersätterliga och borde hamnat på museum istället.

  Sånt skrotar inte polisen, sånt säljes givetvis.

  Fd. ägarna fick bara kvitton på inlämnandet………

 56. Allt det jag laste i den har artikeln ar sant. Har vetat sedan flera ar tillbaka om
  inforandet av socialismen. Det borjade med att de kastade ut alla utlandska
  oljebolag tillsammans med expertisen att driva dessa. Foljden blev naturligtvis
  att inkomsterna sjonk. Folket forlorade sina jobb och i ett notskal fattigdomen
  intagade med snabba steg. Nu ar det bara diktaturen som har nagot och de ar
  mycket rika. Den f.d. medelklassen ar helt borta och folket svalter.
  Man far hoppas att militaren gar till folkets sida och har en coup. Forhallandet
  som det nu ar, ar helt ohallbart.
  Exemplet med Venezuela ar ett perfekt exempel for Amerikanerna som vagrar
  att ge upp sina vapen. Enligt ”the Constitution”, Konstitutionen har varje person
  ratt att bara vapen for att kunna forsvara sig emot en regering som forsoker
  tyrannisera folket och infora diktatur.
  De man som skapade Konstitutionen i USA for c:a 250 ar eller sa sedan
  var Genier.
  De var aldre, visa man med mycket erfarenhet av manniskans natur och
  visste att civilbefolkningen maste ha ratt att bara vapen,
  Second Amendment in the Constitution.

LÄMNA ETT SVAR