I samband med skolavslutning i Ljungby den 10 juni blev 18-årige Victor svårt knivskuren. Fem unga män har häktats för försök till mord.

Polis och åklagare är förtegna om händelsen men Victor ska ha attackerats av ett gäng och i samband med det åsamkats allvarliga knivskador. Tack vare att han kom snabbt till sjukhus kunde blödningarna stoppas, i annat fall hade Victor kunnat förblöda.

På Facebook uttrycker Victors pappa sin vrede över det inträffade:

Så här såg min älskade son ut någon minut efter de jävla asen rent ut sagt knivhuggit honom , tack vare hans vänner o snabb tänkta människor runt om som hjälpte honom när han kollapsar på marken o stoppar blodflödet tills ambulansen är där så gick de ju förhållandevis bra!!

Enligt uppgifter som Samhällsnytt tagit del av rör det sig om ett gäng med invandrarbakgrund. Två av de häktade är utländska medborgare med vad som verkar vara tjejensk bakgrund. Brottsrubriceringen är försök till mord eller dråp alternativt grov misshandel.

Samhällsnytt har pratat med Kristin Bergkvist vid polisen och åklagare Jonny Filipsson som bekräftar att händelsen ägde rum samt att fem stycken sitter häktade men i övrigt inte vill uttala sig närmare om vad som inträffat.

Vi har även sökt familjen som meddelar att de inte vill kommentera fallet närmare.