I förra veckan spreds nyheten att SD:aren Johan Ohlin, ordförande i kommunfullmäktige i Hörby, klagade på politisk indoktrinering i hans dotters skola. Gammelmedia spred lögnen att han hotat läraren och försökt ”styra” undervisningen. Efter att Peter Kadhammar gett sig in i drevet mot Ohlin och påstått att Ohlin ägnade sig åt hot mot läraren konfronterar Kent Ekeroth honom över telefon. Se hela intervjun i videon nedan!

Det började alltså med att SD-politikern Johan Ohlin i Hörby mailade Polhemsskolan i Lund med frågor om undervisningen för hans dotter. Detta fick media, och regeringen, att gå i taket och anklaga honom och SD för hot och för att ”styra undervisningen”. Det visade sig dock att hans mail inte alls var hotfullt utan innehöll artiga och korrekta frågor.

LÄS MER: Här är ”hotmejlet” från SD-politikern som fick regeringen att gå i taket

Drevet följde och Samnytt granskade det hela och intervjuade bland annat Ohlin och hans dotter.

LÄS MER: Rakt På #31: Påhittade hot är vänsterns klassiska propagandatrick

Onsdagen den 28 april gav sig Aftonbladets tungviktare Peter Kadhammar in i leken. Han har själv bakgrund som skribent för Gnistan, Sveriges kommunistiska partis (SKP) tidning, men skriver numera kolumner för tabloidtidningen Aftonbladet. Under rubriken SD-ordförande utsåg sig själv till politisk kommissarie i skolan går han till attack mot Ohlin och SD. Han skriver bland annat:

Sverigedemokratiska kommissarier i klassrummen som kontrollerar att undervisningen är politiskt korrekt. Det är ingen hemsk fantasi. Johan Ohlin, en av partiets lokala tungviktare, skriver till en rektor och en lärare att han ska dokumentera vidare undervisning och återkommer vid behov.

Han fortsätter sedan och måla upp domedagsscenariot:

Det började med att politikern Johan Ohlin ville styra och ställa med undervisningen. Det började med att Johan Ohlin utsåg sig själv till politisk kommissarie som ska övervaka lektionerna. [..] Detta är det Sverige vi kan vänta oss när Sverigedemokraterna en dag manövrerat sig fram till makten.

Johan Ohlin replikerade då med fler klagomål på socialistisk retorik samt att han skulle dokumentera vidare undervisning och återkomma vid behov. Ett hot. 

Konfronterar Kadhammar

Detta reagerade Samnytts Kent Ekeroth, som beslöt sig för att ringa upp Kadhammar och konfrontera honom om hans påståenden. Lyssna på Kadhammars svar och vad han till slut erkände:

Tycker du denna video var intressant?

Donera då en slant till tidningen! Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.