I sociala medier sprids videoklipp på hur demonstranter i Frankrike tränger sig in i byggnaden som rymmer kapitalförvaltarjätten BlackRocks kontor i Paris. Detta som ett led i protesterna mot regeringens pensionsreform. 

Till torsdagens protester i Frankrike, den elfte dagen i följd, anslöt sig uppskattningsvis cirka 400 000 demonstranter runt om i landet.

Under protesterna tog sig dussintals fackföreningsaktivister in i BlackRocks Paris-högkvarter, enligt Reuters rapportering. Blackrock är världens största tillgångsförvaltare och arbetar med privata pensionsfonder. 

LÄS ÄVEN: Massiva protester mot Macrons pensionsreform

Stormar Blackrocks högkvarter

I videoklipp som sprids på sociala medier kan man se strejkande arbetare i gula västar springa genom Blackrock’s lokaler i den franska huvudstaden. Det rapporterar bland annat Washington Post.

Arbetarna syns vifta med röda bengaler och sjunga slagord som ”Även om Macron inte vill det, så är vi här!” som en del av de fortsatta protestaktionerna mot den franska regeringens föreslagna pensionsreform.

LÄS ÄVEN: Upp till två miljoner fransmän i protest mot pensionreform

Demonstranterna bar facklor och avfyrade rökbomber när de gick in i Centorial-kontorsbyggnaden:

– Syftet med denna åtgärd är ganska enkel. Vi gick till BlackRocks högkvarter för att tala om för dem: arbetsgivarnas pengar, för våra pensioner, tar de, sa Jerome Schmitt, talesman för franska facket SUD, till CNN. BlackRock avböjde att kommentera.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Frankrike i lågor – protester mot pensionsreform

Protesterar mot föreslagna pensionsreformen

De nationella protesterna i Frankrike vänder sig mot den franska regeringens planer på att höja pensionsåldern för de flesta arbetstagare från 62 till 64 år.

Regeringen utlöste särskilda konstitutionella befogenheter förra månaden för att kunna driva igenom den kontroversiella lagstiftningen att höja pensionsåldern utan omröstning. Detta har lett till stora protester runt om i landet.

LÄS ÄVEN: Macron tvingar igenom pensionsreform – Le Pen väcker misstroende