Samhällsnytt har tagit del av ytterligare ett videoklipp som visar hur ett gäng utsätter en flicka som ligger utslagen på marken för mängder av sparkar och slag. Samtidigt tittar flera personer på och filmar händelsen utan att ingripa.

I slutet av februari var Samhällsnytt först med att avslöja ett videoklipp där en flicka i Haninge i södra Stockholm stampades brutalt av ett gäng samtidigt som åskådare filmade och hetsade på den grova misshandeln med ord som ”döda henne wallah” (arabiska för svär på Gud, reds. anm.), ”fucka revbenen” och ”stampa revbenen”. Videoklippet fick stor spridning och polisen utreder händelsen. Nu kan vi återigen visa ett fall av så kallat förnedringsvåld.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gäng stampar flicka i huvudet: ”Döda henne wallah”

Det var i helgen som videoklippet publicerades anonymt på ett bland unga populärt Snapchat-konto med texten ”abow” (reds. anm. wow eller shit). Videoklippet visar hur en flicka ligger utslagen på marken när hon utsätts för upprepade sparkar och slag över kroppen och huvudet samtidigt som hon kallas ”din lilla fitta”. Längre in i klippet greppar en flicka tag i brottsoffrets hår och hotar att hon ska dö om hon inte har använt preventivmedel.

– Vänta, vänta, får jag reda på att, lyssna, vänta, vänta, lyssna, lyssna, får jag reda på att du inte hade p-piller jag kommer knulla [ohörtbart], jag kommer döda [ohörbart].

Dominanskriminalitet

Samhällsnytt har vid flera tillfällen uppmärksammat hur ett nytt brottsbeskrivande ord som myntats i Danmark nu sprider sig även till Norge. Det är ’dominanskriminalitet’ och rör sådant våld som framför allt invandrare begår mot danskar och norrmän. Våldet beskrivs vara grovt, hänsynslöst, oprovocerat och vanligt förekommande i vardagen.

I Sverige har ett liknande ord fått spridning: ’förnedringsvåld’. Det senaste året har vi tagit del av mängder med videoklipp som visar hur gäng utsätter ensamma offer för brutala handlingar såsom att föra in en pistol i munnen, stampas i huvudet, tvingas kyssa skor och blir urinerade på.

När Sverigedemokraterna valde att lyfta vår publicering i slutet av februari om flickan som stampades i huvudet av ett gäng, fick de kritik från inrikesminister Mikael Dambergs (S) politiskt sakkunnige Oskar Magnusson som hanterar polismyndigheten. Magnusson indikerade att man bör lägga locket på den här sortens grymheter och att SD ”spär på hat mellan olika grupper i samhället” när de lyfter problematiken.

LÄS ÄVEN: Inrikesministerns medhjälpare upprörd över att SD visar förnedringsvåld

TIPSA OSS!

Vet du mer om händelsen?

Maila reportern: [email protected]