greta thunberg davos

Faksimil Youtube

Utrikes

VIDEO: Greta deltar i WEF-möte – vägrar svara på frågor

Publicerad 1/22/2023
Annons

Under World Economic Forums senaste möte i Davos, Schweiz, deltog den svenska vänster- och klimataktivisten Greta Thunberg. Två reportrar från den kanadensiska sajten Rebel News passade på att ställa några frågor till svenskan som visade sig vara ett ovilligt intervjuobjekt.

– Greta, skulle du säga att du är en barnskådespelare? Är du en barnskådespelare eller en expert?, frågar den ena reportern medan Greta promenerar utomhus med ett flertal journalister omkring sig.

Thunberg möter inte reporterns blick – och svarar inte heller på frågan. I stället fnittrar hon ansträngt och tittar ner på marken.

– Hur skulle du beskriva dig själv?, frågar reportern sedan.

Greta Thunberg fortsätter att skratta – och blundar för att förstärka intrycket av hur komiska hon tycker att frågorna är och förringa frågeställarna.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här blir Greta bortförd av polis

Skrattar ansträngt åt alla frågor

Reportrarna från Rebel News ställer även andra frågor som ”Stöttar du Antifa”, ”Varför deltar du inte via zoom när du säger att resor är dåliga för klimatet”, ”Är det bra eller dåligt att energipriserna är så höga” och ”Hur många gånger övade du på att bli ’arresterad’ i Tyskland”.

Den sistnämnda frågan handlar om att Greta poserade bredvid poliserna efter att hon skulle ha blivit bortlyft från en jordhög i en tysk brunkolsby.

Men alla frågor förblir obesvarade av en flinande Greta Thunberg. En annan journalist svarar emellertid i hennes ställe – och säger att hon hade med sig en ”byrå” till Tyskland.

När 20-åringen ifrågasätts för att själv nu vara en del av etablissemanget skrattar hon fortsatt.

LÄS ÄVEN: Jordan Peterson tycker synd om Greta Thunberg

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
774Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons