Under tisdagseftermiddagen inträffade ett större bråk i Ängelholm, i nordvästra Skåne. Fem personer slogs och kastade saker omkring sig på gågatan.

Händelsen fångades på film av förbipasserande. Genom att polis befunnit sig på platsen kort innan bråket uppstod, var individerna i bråket redan identifierade, förklarar Karim Ottosson, polischef i Ängelholm.

Det var klockan 15.50 som polisen mottog larmsamtal om ett större bråk i Ängelholm. Tumultet ägde rum på Storgatan i stadens centrala delar och i den närliggande stadsparken.

När polispatrullerna anlände till platsen hade bråket upphört. Ingen av de inblandade har enligt polisens händelserapport uppsökt läkarvård.

Under tisdagen ska två anmälningar om olaga hot och misshandel har upprättats. Enligt anmälningarna är de inblandade i bråket män mellan 18 och 28 år, meddelar pressavdelningen för Polisen i nordvästra Skåne.

Förbipasserande på gågatan fick på tisdagseftermiddagen uppleva otrygghet. Ett ögonvittne har lagt ut sitt filmmaterial i den lokala Facebookgruppen Vad händer i Ängelholm.

Polisen informerar allmänheten

Under onsdagen valde polisen att följa upp händelsen genom att publicera en övergripande information om oro och narkotikahandel i kommunen.

I meddelandet förklarar polisen att deras spaningsverksamhet hittills har indikerat narkotikaförsäljning och allmän oro på platsen. Några av individerna som har kontrollerats på plats har varit beväpnade med kniv och batong.

Samhällsnytt talade under onsdagen med Karim Ottosson, polischef i Ängelholm, enligt honom pågår det spaningsarbete i området för att störa ut aktiviteten. Att koppla det aktuella bråket till den ökande oron och narkotikahandeln är däremot inte självklart.

– Det är den del i det hela. Men bråket i sig är en isolerad händelse. Men visst, det är folk som håller sig i krokarna.

Trots att sambandet mellan bråket och den ökande oron inte är säker förklarar polischefen att det inte är genom allmänhetens filmmaterial som individerna i bråket har identifierats.

– Personerna var redan identifierade sedan innan bråket, säger Ottosson.

Slagsmålet på öppen gata igår, och idag publicerar ni ett informationsmeddelande på Facebook, situationen verkar allvarlig?

– Det är sådant som händer till och från. Men visst, det är helt rätt.

Polisen uppger att man kommer att fortsätta sin bevakning av Stortorget i Ängelholm så mycket som resursläget medger.

Källa: Polisen Facebook.