Efter att SD:s kampanj mot moskébygget i Uppsala utsatts för stenkastning nyligen medan polisen förhölls sig passiva gick SD i Uppsala återigen ut och kampanjade mot moskén. Nu kan Samhällsnytt visa ett exklusivt videoklipp på hur islamister försvarar moskébygget – och menar att man bör stena otrogna kvinnor och att de som lämnar islam ska dödas.

Som Samhällsnytt tidigare rapporterat driver SD i Uppsala en kampanj för att stoppa bygget av den 1200 kvadratmeter stora moskékomplexet.

Det var vid lunchtid förra lördagen som Sverigedemokraterna hade satt upp ett tält och delade ut flygblad vid Sankta Maria Kyrka mot moskébygget. Där blev de hotade av ungdomar som krävde att de skulle lämna platsen och som dessutom kastade sten mot dem.

LÄS MER: SD begär krismöte med polisen efter att de inte agerade mot stenkastare

Efter ett krismöte med polisen var de återigen ute i helgen och kampanjade. Denna gången var de dock utrustade med dolda kameror för att dokumentera eventuella överfall.

Under flygbladsutdelningen kom ett antal islamister fram och klargjorde att de stödde moskébygget – samt att  att de som lämnar islam ska dödas. I videon kan man höra hur SD:are frågar muslimen vad som ska hända om en muslim byter religion från islam:

Muslimen: Om han byter religion? Om det är en islamisk ska ska han avrättas.

SD:aren: Och du tycker det är rätt?

Muslimen: Ja

Sen säger någon annan, eller samme person, att ”han håller med” samt att ”islam är den enda sanna religionen”.

I klippet besvaras även frågan om hur de ser på om en kvinna är otrogen mot sin man:

”Hon måste vara gift eller ha varit gift. Har hon inte varit gift blir hon inte stenad, visste du det?”, berättar den muslimske mannen.

SD:aren frågar om kvinnan under sådana omständigheter ska dödas för det, varpå den muslimska mannen säger ”Hon ska avrättas för det, ja”.

Se videon nedan!

LÄS MER: SD kräver folkomröstning om ny moské med kopplingar till islamistisk imam

Socialdemokraterna avgör
Enligt uppgift till Samhällsnytt, samt en artikel i UNT, har nu M och KD anslutit sig till SD:s linje om att detaljplanen ska ändras. Om det blir en majoritet för det, skulle moskébygget förhindras. Men det krävs att även Socialdemokraterna ansluter sig till den linjen. Avgörande sker på torsdag, då ärendet behandlas i Plan- och byggnadsnämnden.

Igår debatterade Simon Alm (SD) frågan om moskébygget med Ylva Stadell i Uppsala kommunfullmäktige. Debatten kan ses här (11.32.19 in i klippet).

Samhällsnytt söker Ylva Stadell, som också är ordförande i Plan- och byggnadsnämndens arbetsutskott.