oregon

Faksimil Twitter

Utrikes

VIDEO: Kvinna knuffar ner 3-åring från perrong

Publicerad 1/2/2023
Annons

En 32-årig kvinna har åtalats för att ha knuffat ner ett treårigt barn på tågrälsen vid Gateway Transit Center i Portland, Oregon, USA, i en oprovocerad attack.

När en mamma och hennes dotter stod och väntade på ett tåg på onsdagen ska Breanna Workman, 32, ”oprovocerat” ha knuffat barnet från perrongen ner på tågspåret, uppger den lokala åklagarmyndigheten.

På övervakningsfilmen ser man hur Workman, som sitter ner på en bänk på perrongen, hastigt ställer sig upp och knuffar ner det lilla barnet på spåret.

Den treåriga flickan landade med ansiktet på metallskenan och stenarna. Sedan kunde en man som stod i närheten snabbt springa fram och rädda henne. Flickan ska ha åsamkats svår huvudvärk och en skada i pannan efter händelsen, säger åklagarmyndigheten.

Extremvänstern argumenterade emot polisiär närvaro

Breanna Workman åtalades på torsdagen för första gradens försök till misshandel, tredje gradens misshandel, störande av kollektivtrafiken, andra gradens ordningsstörning och för att hänsynslöst ha utsatt annan person för fara. I domstolsprotokoll framgår även att Workman levt som hemlös i Portland, enligt The Oregonian.

Antifa och andra aktivister från extremvänstern i staden har tidigare argumenterat högljutt emot att polis ska patrullera i kollektivtrafiken för att det ”utsätter folk för fara”.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons