I Norge har ett videoklipp gått viralt som visar hur ett gäng ynglingar terroriserar en kvinna på en tågstation. I klippet kallas kvinnan för ”rasist” och strax därefter kommer en av ynglingarna flygande bakifrån med en spark i ryggen. Kvinnan faller handlöst mot marken.

Samnytt har vid flera tillfällen uppmärksammat hur gäng filmar när de i numerärt överläge utsätter offer för våldsamma handlingar. I Danmark har fenomenet fått namnet ’dominanskriminalitet’. Nu kan vi visa att det inte bara är i Sverige och Danmark som förnedringarna inträffar.

LÄS ÄVEN: 82-årig norsk kvinna misshandlad i sitt hem

I Sørumsand beläget i kommunen Lillestrøm har det uppmärksammats att så kallade ungdomsgäng ägnar sig åt att driva omkring och terrorisera förbipasserande men även vandalisera, skriver nättidningen Document.

Överfölls i väntan på tåget

Ett fall som nu har uppmärksammats av flera tidningar och även gått viralt i sociala medier är en händelse där en yngre kvinna väntade på ett ankommande tåg vid Sørumsand station. Ett gäng konfronterar kvinnan på perrongen samtidigt som hon fokuserar på sin mobiltelefon.

Händelsen filmas av gänget som konfronterar kvinnan som påstås vara en ”rasist”. Parallellt med händelsen smyger ytterligare en yngling upp bakom kvinnan för att sedan komma flygande med en spark i ryggen.

Kvinnan syns falla handlöst mot marken och blir liggande. I ett inlägg på Twitter skriver en person att gänget består av gärningspersoner med invandrarbakgrund.

LÄS ÄVEN: ”Ali” attackerar förbipasserande kvinna med slag mot huvudet