Moderaternas riksdagsledamot Ida Drougge medverkade som talare i den muslimska kampanjen ”socialtjänstens maktmissbruk”. Samnytt kan visa video från politikerns tal i protesten.

Den intensiva kampanj som pågår mot Sverige i muslimska kanaler på sociala medier, där det bland annat påstås att svenska myndigheter kidnappar muslimska barn, fortsätter att trappas upp med nya demonstrationer. I centrum av konspirationsteorierna står LVU-lagen vilken man hävdar att socialtjänst, skolor och domstolar använder i ett krig mot islam och muslimer. Detta har fått hatet mot Sverige och svenska myndigheter att flöda i muslimska kanaler på sociala medier.

LÄS ÄVEN: Muslimsk kampanj mot Sverige eskalerar – terrorhot och demonstration

Gruppen bakom protesterna grundades i september förra året och den senaste tiden har deras demonstrationer avlöst varandra. På lördagen hålls ytterligare en demonstration i Malmö som bland annat arrangeras av muslimska ’Partiet Nyans’.

Riksdagsledamot Ida Drougge (M) deltog i kampanjen redan i oktober förra året i samband med en demonstration på Sergels torg i Stockholm där andra talare påstod att Sverige bedriver ”barnhandel”, vilket Dagens Nyheter var först med att uppmärksamma (2022-02-18).

– Det som händer idag i Sverige kallas för laglig barnhandel, där våra så kallade politiker skriver under otroliga summor pengar mellan olika vinstdrivande företag och där barnen skickas runt som resväskor, säger en av talarna under demonstrationen enligt DN.

Ida Drougge (M) syns tala vid en banderoll. Foto: YouTube

M-politikern presenterade en lösning

Drougge medverkade för att ge sitt förslag på lagändringar som kan vara lösningen för muslimerna.

– Med ansvarsutkrävande i domstol tror jag vi kan komma åt en del av de stora problem som ni alla här är utsatta för och lever i, sa Drougge (M) och tackade för demonstrationen.

Samnytt kan visa ett videoklipp från Drougges tal som avslutades med att hon överlämnade en blomma till arrangörerna.

– Vill visa min tacksamhet till er, sa Drougge (M).

Ställer inte upp på intervju – ångrar sig

DN har sökt Drougge för att höra vilken research hon gjorde på förhand och vad hon tänkte om den banderoll som syns nedanför när hon talar. Men Drougge vill inte bli intervjuad och svarar efter medieuppmärksamheten att hon ångrar sig.

”Jag blev inbjuden att tala på en demonstration om tjänstemannaansvar, vilket är en fråga som jag har drivit länge i riksdagen och är väldigt engagerad i. Jag stödjer absolut inte de här demonstrationerna mot lvu-lagen och socialtjänsten, hade jag förstått detta hade jag absolut inte deltagit. Jag tycker att det är bra att de blir granskade av media. Jag borde naturligtvis ha gjort en hårdare granskning över vilka det var som organiserade demonstrationen och jag kommer att vara mycket noggrannare med detta framöver.”


LÄS ÄVEN: Terrorimam stöder muslimsk protest mot Sverige