musk bbc
Utrikes

VIDEO: Musk konfronterar BBC om misinformation om covid-vaccinet

Publicerad 4/12/2023
Annons

När Elon Musk intervjuades av BBC:s James Clayton gick det inte riktigt som planerat – för BBC. Musk hamnade i polemik med intervjuaren som fick verbalt storstryk när Musk kritiserade den statsfinansierade mediajättens rapportering och anklagelser.

Som Samnytt nyligen rapporterade om har Twitter börjat märka BBC:s twitterkanal som statsfinansierad. Detta har irriterat mediajätten som sade sig vilja ”lösa problemet” med denna beskrivning, trots att BBC de facto är finansierad genom statligt tvång i form av en ”licensavgift”, likt den som påtvingats svenska folket för SVT och SR.

I en färsk intervju med BBC meddelade Musk att märkningen istället skulle ändras till ”offentligfinansierad media” just med tanke på licensavgifterna.

Men intervjun gick över till att Clayton började kritisera Musk och Twitter för att härbergera ”hat”, ”rasism” och ”desinformation”, vilket Musk ifrågasatte. Han bad reportern exemplifiera vad han menade med ”hatiskt innehåll” varpå reportern fick märkbart svårt att konkretisera det hela:

Reportern sa då att ”vi inte kommer någonstans” och gick vidare med frågorna. Nu skulle det handla om ”covid-misinformation”. Musk kritiserade då direkt BBC för det som han menade var tydliga exempel på lögner, mis- och desinformation från den offentligtfinaniserade mediakonglomeratet.

Han tog upp att BBC ljugit om maskernas effektivitet och undvikit att berätta om sidoeffekterna av vaccinet. Reportern blev då nervös och försökte poängtera att intervjun inte handlar om BBC, varpå Musk helt enkelt frågade: ”Jaså, det tror du inte?”:

Här kan hela utdraget höras i ett svep, när reportern från det enda till det andra ämnet.

LÄS ÄVEN: Efter nya filmmaterialet – Elon Musk vill se ’shamanen’ frisläppt

LÄS ÄVEN: Elon Musk: Covid-åtgärder var BLUFF

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1046Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons