I sociala medier har ett videoklipp fått stor spridning som visar hur en dansk pojke förnedras. Pojken syns bli strypt, motta slag och sparkar mot huvudet innan han beordras att gå ned på knä och kyssa förövaraens skor. Samhällsnytt har varit i kontakt med den danske politikern Rasmus Paludan som uttalar sig om utvecklingen med förnedringsvåld.

Vid flera tillfällen har Samhällsnytt uppmärksammat utvecklingen med så kallat förnedringsvåld. I Danmark benämns den här typen av våld som ’dominanskriminalitet’. Det är en form av våld som framför allt invandrare begår mot danskar. Våldet beskrivs vara grovt, hänsynslöst, oprovocerat och vanligt förekommande i vardagen.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Pojke tvingas kyssa gängets skor – kläs av naken och sparkas i huvudet

På tisdagen publicerade den danska nättidningen Frihedens Stemme kopplad till det danska partiet Stram kurs en artikel om en yngling med turkisk härkomst som misshandlar en dansk pojke genom bland annat stryptag och slag mot huvudet.

Enligt tidningen frågar ynglingen pojken varför han ”ska spela smart” och hotar honom även med knivvåld. I videoklippet som den unge våldsmannen har delat i sociala medier med texten ”ett litet luder som njuter med mig” syns det hur han förödmjukande tvingar ned pojken på knä framför sig.

– Gå ned på knä. Kyss min fucking sko, beordrar yngligen.

Paludan: Inte bara i Sverige – nu även i Danmark

Händelsen uppges vara anmäld men ynglingen ska fortfarande vara på fri fot. Rasmus Paludan som är partiledare för invandrings- och islamkritiska Stram kurs har på Facebook uttalat sig om händelsen som han kallar för obehaglig.

Paludan poängterar att förnedringsvåldet inte längre bara är ett fenomen i Sverige utan nu även syns i Danmark. Samhällsnytt har varit i kontakt med Paludan som kritiserar beteendet med att det sitter i islamisk kultur.

– Förnedringsrån och bara generell förnedring av icke-muslimer är mycket central för det latenta hot och våld och den kultur av rädsla som ger muslimer stor makt i Danmark och ännu mer i Sverige. Den enda lösningen är att skicka tillbaka muslimerna till deras hemländer, säger Paludan till Samhällsnytt.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=134082938330457&id=102228274849257

LÄS ÄVEN: Nytt brottsbegrepp etableras i Danmark: ”dominanskriminalitet”

authorimage