polisattack

Twitter

Utrikes

VIDEO: Polisbil attackeras av gäng – flyr platsen

Publicerad 7/18/2023
Annons

Då ett team från tv-kanalen RTL fanns på plats i Place Bethléem i belgiska Saint-Gilles blev man snabbt varse om att man inte var välkomna i området. Dagen innan fångades attacken mot en polispatrull på en övervakningskamera.

Det var vid 11-tiden på måndagen som RTL:s team efter bara några minuter blev ombedda att lämna området. Man hann dock med att filma två drogaffärer.

LÄS ÄVEN: Se polisens bilder från klankriget i Hjällbo: ”Försöker ha dialog”

På bilderna syns hur en man på moped lämnar platsen med pengarna medan den andre går för att gömma varorna i en papperskorg.

Dagen innan, på söndagen, attackerades en polisbil i området Bryssel-Midi brutalt av ett ungdomsgäng vid torget Jacques Franck. Händelsen filmades av en övervakningskamera.

Under incidenten attackerade ungdomarna polisbilen och poliserna som var närvarande. En polis skadades och fördes till sjukhus och kommer att vara oförmögen att arbeta under flera veckor.

Passerad gräns

Enligt polischef Jurgen Van Landsheer är händelsen relaterad till ingripanden under dagen och att man sätter press på de kriminellas verksamhet.

Under den senaste tiden har flera allvarliga incidenter skett, bland annat ett försök att sätta eld på polisstationer.

– Vi har passerat en gräns, säger Van Landsheer.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gängbråk på skola – polisen ingrep med batong

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
559Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons