I morgondagens avsnitt av SVT Skavlan gästas programmet bland andra av C-ledaren Annie Lööf som inte ser det som omöjligt att det kan bli hon som blir statsminister.

– Rent teoretiskt skulle det kunna vara jag. Alla partiledare är ju sugna på att bli statsminister. Men man måste också konstatera att jag leder ett parti som har 8,6 procent. Ska man kunna få kraft i sin politik och i sin regering så behöver man några procent mer, säger Annie Lööf.

Lööf hoppas att hon under sin livstid, och sin dotter under hennes livstid, får vara med om att Sverige får en kvinna på den yttersta posten.

– Det vore väldigt viktigt för jämställdheten.

I intervjun berör Lööf också den nuvarande politiska situationen som hon menar inte är något politiskt kaos, ”några nej måste bytas ut till ja för att vi ska få en statsminister och en regering i Sverige” bara. De fyra veckorna sedan valet ska ha använts till ”förtroendefulla samtal” vilket hon tror är vägen framåt.

För säkerhets skull upprepar hon ännu en gång att dörren är stängd till att ge Sverigedemokraterna något slags inflytande, så även Vänsterpartiet.

– Det är sex partier där mellan som står för 75 procent av väljarna. Jag tycker att vi måste vara vuxna nog att kunna föra ärliga och förtroendefulla samtal för att hitta blocköverskridande lösningar.